Facebook Pixel Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-03-16 20:54:00

Αλύγιστος! Με ψυχή... πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ - Επική ανατροπή στο Αγρίνιο με γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αλύγιστος! Με ψυχή... πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ - Επική ανατροπή στο Αγρίνιο με γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-1!

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε χαρακτήρα και μέταλλο… πρωταθλητή στο Αγρίνιο, από όπου έφυγε με τεράστια επί του Παναιτωλικού και μάλιστα με ανατροπή!

Ο Δικέφαλος είδε γκολ του Άκπομ να ακυρώνεται στο 50’ και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Μπαΐροβιτς στο 55’, όμως βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι μέσα σε τρία λεπτά χάρη σε «βολίδα» του Βιεϊρίνια (64’) και καρφωτή κεφαλιά του Μάτος (67’).

Με μόλις πέντε αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να… αυτοκτονήσει για να χάσει τον τίτλο. Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν και πάλι τη διαφορά τους από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους δέκα βαθμούς, ενώ ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία, καθώς παραμένουν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα!

Το ματς

Το παιχνίδι δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται αρκετά νευρικές και προβλέψιμες στο επιθετικό κομμάτι. Το ματς δεν είχε ιδιαίτερη ποιότητα, όμως δεν του έλειψε η ένταση, καθώς τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα φάουλ κυριάρχησαν.

Οι ευκαιρίες του πρώτου μέρους ήταν ελάχιστες, με κορυφαία αυτή του Πάουλο στο 11’. Ο μέσος του Παναιτωλικού έπιασε δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ είχε μια… υποψία ευκαιρίες με τον Άκπομ, που δεν έκανε καλό τελείωμα εντός περιοχής στο 2’, ενώ είδε γκολ του Μπίσεσβαρ να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ στο 13’. Στο 38’ ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάκχοφ στον Πάουλο, αλλά ο διαιτητής Τσαμούρης θεώρησε πως δεν υπήρξε κάτι το επιλήψιμο στη φάση.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εξέλιξη του δευτέρου ημιχρόνου, με το παιχνίδι να παίρνει… φωτιά. Στο 50’ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Άκπομ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Άγγλοι φορ στον Μιχάι, απόφαση που ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 55’. Ο Ντίας μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κρέσπο, με τον διαιτητή Τσαμούρη να καταλογίζει πέναλτι. Ο Μπαϊροβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, κάνοντας το 1-0!

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ έβγαλε χαρακτήρα και γύρισε το ματς μέσα σε τρία λεπτά. Στο 64’ Ο Βιεϊρίνια έδωσε τη λύση στην ομάδα του με ένα απίστευτο γκολ. Ο Πορτογάλος άσος έπιασε έναν «κεραυνό» από τα 35 μέτρα και… τίναξε τα δίχτυα του Γιαννακόπουλου. Η ολική ανατροπή έγινε στο 67’, με τον Μάτος να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του ΠΑΟΚ!

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Δικέφαλος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα Έχασε δύο καλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ με Βαρέλα και Άκπομ, ενώ στο 88’ ο Πασχαλάκης απομάκρυνε σε κόρνερ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γκούγκα και κράτησε μια υπερπολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Όπως και στα κρίσιμα ματς με Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό και Άρη, ο Αντρέ Βιεϊρίνια έδειξε την κλάση του όταν η μπάλα «έκαιγε» και ισοφάρισε το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ, δίνοντας το έναυσμα για την ανατροπή του ΠΑΟΚ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας. Τερματοφύλακας ο Γιαννακόπουλος, με δίδυμο στόπερ τους Μιχάι και Μαλή, δεξί μπακ τον Μαρινάκη και αριστερό τον Αμαράλ. Στον άξονα έπαιξαν ο Τσιγγάρας και ο Πάουλο, ενώ οι Μάζουρεκ, Ντίας και Μανά αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπαΐροβιτς.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε και ο ΠΑΟΚ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, από δεξιά προς αριστερά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής κινήθηκαν οι Ολιβέιρα – Σάκχοφ, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους και τους Λημνιό - Ζαμπά στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Άκπομ.

Η ΦΑΣΗ: Το απίθανο γκολ του Βιεϊρίνια, που άλλαξε εντελώς τα δεδομένα της αναμέτρησης και την ψυχολογία του ΠΑΟΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης ελέγχεται κυρίως για τη δύσκολη φάση του 50’, όταν σφύριξε επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Μιχάι, με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το γκολ που πέτυχε ο άσος του ΠΑΟΚ στη συνέχεια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο, Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69' Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74' Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77' Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87' Ενρίκε), Λημνιός (60' Σβιντέρφσκι), Άκπομ.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags