Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Τζόρτζεβιτς πήρε στο sportdog!
| 2019-03-17 11:30:00

"Έχει... Μπέντο ο ΠΑΟ - Ξεχωρίζω Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη! Φοβούνται οι Έλληνες διαιτητές"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έχει... Μπέντο ο ΠΑΟ - Ξεχωρίζω Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη! Φοβούνται οι Έλληνες διαιτητές"

Φοβερός Τζόρτζεβιτς στο sportdog για το ντέρμπι "αιωνίων".

Δεν χωρά πρόβλεψη το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο βετεράνος αστέρας των Πειραιωτών, ο οποίος πάντα πρωταγωνιστούσε σε αυτά τα παιχνίδια μίλησε στο Sportdog για το ντέρμπι των αιωνίων, το οποίο του φέρνει πολλές εικόνες από το παρελθόν, τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες.

Ο «Τζόλε» εξήρε την προσπάθεια του Τριφυλλιού με τα νεά παιδιά. «Κέρδισαν τον σεβασμό όλων, μας ικανοποιεί να βλέπουμε νεαρούς να παίρνουν ευκαιρίες», τονίζει για τη δουλειά των πρασίνων, από τους οποίους ξεχωρίζει τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάννη. Είναι γνωστό βέβαια, ότι εκπροσωπεί τον Πούγγουρα, γι'αυτό και επεσήμανε την ανάγκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο να στηριχθούν νέοι, γηγενείς παίκτες. «Πρέπει να επιμένουμε πολύ περισσότερο στα δικά μας παιδιά, γιατί έχουν δυνατότητα. Αρκεί να παίρνουν σωστές ευκαιρίες», υποστηρίζει.

Από τον Ολυμπιακό ο Τζόρτζεβιτς ξεχωρίζει τον Φορτούνη. «Είναι αυτός που κάνει τη διαφορά και δίνει ρυθμό στο παιχνίδι», λέει για τον μαέστρο των Πειραιωτών, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο τον ορισμό ξένων διαιτητών στα φετινά ντέρμπι. Μάλιστα κλήθηκε να απαντήσει σε μία πολύ δύσκολη ερώτηση για το αν θα ήθελε να σφύριζαν ξένοι ρέφεριζ, την εποχή που έπαιζε στους ερυθρόλευκους και η ομάδα του δεχόταν τεράστια αμφισβήτηση. Διαβάστε τις πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις που μας έδωσε.

Τι θυμάσαι από τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;

«Μου έρχονται στο μυαλό πάρα πολλές εικόνες και θετικές και αρνητικές, χαρά και στενοχώρια. Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα. Είναι κάτι ξεχωριστό. Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός περνάει κάποιες δυσκολίες που τις γνωρίζουμε όλοι και ευχόμαστε όσο πιο σύντομα να βρει τον δρόμο του και να επιστρέψει ψηλά, εκεί που του αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Έπεσε "ρουκέτα" στον ΠΑΟΚ: "Κάνει τον γύρο του ίντερνετ το..."!

Παρά τις δυσκολίες, παρακολουθούμε μία ομάδα που την έχει στήσει πολύ όμορφα φέτος ο Γιώργος Δώνης...

«Φέτος γίνεται μία εξαιρετική προσπάθεια από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μία νέα προσπάθεια με νέα παιδιά που κέρδισαν τον σεβασμό όλων».

Για σας τους μάνατζερς τέτοια ποδοσφαιρικά πρότζεκτ είναι πόλος έλξης;

«Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς νεαρούς παίκτες, γιατί δεν είχε άλλη λύση. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. ΟΚ είμαστε μάνατζερ αυτή είναι η δουλειά μας, να παρακολουθούμε. Από εκεί και πέρα όμως πάντα μας ικανοποιεί, ακόμα και αν δεν κάναμε αυτήν τη δουλειά, να βλέπουμε παιδιά να παίρνουν ευκαιρίες. Αυτό είναι το σημαντικό και η χαρά. Γιατί πιστεύω, ότι γενικώς οι Έλληνες έχουν ταλέντο αλλά αργούν να πάρουν ευκαιρίες σε νεαρές ηλικίες. Στον Παναθηναϊκό τα παιδιά στέκονται πολύ καλά, όπως τρία χρόνια πριν στον Ολυμπιακό με Μπέντο που έριξε στο γήπεδο 2-3 νέα παιδιά και βγήκαν. Μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα ακόμα και στον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ. Άσχετα τη δουλειά μας πρέπει να επιμένουμε πολύ περισσότερο στα δικά μας παιδιά, γιατί έχουν δυνατότητα. Αρκεί να παίρνουν σωστές ευκαιρίες και να στηρίζονται».

Το ντέρμπι πώς το βλέπεις;

«Και στο πρώτο παιχνίδι υπήρχαν δυσκολίες. Στάθηκε πολύ καλά ο Παναθηναϊκός, τελευταία βέβαια δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά συμβαίνουν. Είναι και μία ομάδα με νέα παιδιά που όταν έρχονται δυσκολίες είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος να επανέλθουν. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα και τον τελευταίο καιρό δείχνει, ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός έχει μία ευκαιρία να δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί αυτά τα μεγάλα παιχνίδια».

Πού πιστεύεις, ότι θα κριθεί;

«Είναι δύσκολο να προβλέψεις. Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά δεν μπορούμε να μαντέψουμε τί θα γίνει στο 5λεπτο ή στο 10 λεπτο. Αν θα βγούνε κάρτες, αν θα μπει κάποιο γρήγορο γκολ. Είναι ένα ντέρμπι ξεχωριστό που είναι δύσκολο να προβλέψεις που θα κριθεί. Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα του και θα είναι περισσότερο ορεξάτος. Είναι ευκαιρία να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο».

Ποιους παίκτες του Παναθηναϊκού ξεχωρίζεις;

«Τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάννη. Είναι δύο παιδιά που κάνουν εξαιρετική χρονιά. Όλη η ομάδα είναι νέα και στέκεται πάρα πολύ καλά. Πραγματικά όμως αυτά τα δύο παιδιά έχουν ξεχωρίσει».

Από τον Ολυμπιακό ποιος σου έχει κάνει φέτος εντύπωση;

«Ο Φορτούνης είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Το κέντρο λειτουργεί πολύ καλά. Αλλά αυτός που κάνει τη διαφορά, δίνει ρυθμό στο παιχνίδι και είναι ο συνδετικός κρίκος, είναι ο Φορτούνης».

Ποια είναι η άποψη σου για τους ξένους διαιτητές;

«Έρχονται πιο ήρεμοι. Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, γιατί στα περισσότερα παιχνίδια που τους έχω δει τα διαχειρίστηκαν αρκετά καλά».

Σε ρωτώ γιατί την εποχή που έπαιζες, ο Ολυμπιακός δεχόταν μεγάλη αμφισβήτηση λόγω διαιτησίας. Θα ήθελες τότε να σας σφύριζαν ξένοι, για να μην δεχόσασταν αυτόν τον πόλεμο;

«Μην γυρίζουμε 15 και 20 χρόνια πίσω. Απλά πιστεύω, ότι όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα, οι Έλληνες διαιτητές δέχονται μεγάλη πίεση. Αυτό είναι αλήθεια. Φαίνεται και στο πρόσωπό τους, ότι πολλές φορές λειτουργούν σαν φοβισμένοι και μπερδεμένοι στα μεγάλα παιχνίδια. Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό, γιατί πιστεύω, ότι στην Ελλάδα οι διαιτητές είναι καλοί. Έχουν σφυρίξει και στην Ευρώπη και είναι μια χαρά. Η νοοτροπία μας εδώ είναι διαφορετική απ΄ότι έξω. Δεν συγχωρούμε ποτέ ανθρώπινο λάθος. Στην Ευρώπη το διαχειρίζονται πιο ποδοσφαιρικά. Δεν βλέπουμε στην Ευρώπη τί γίνεται; Γίνονται λάθη. Δεν είναι αλάνθαστοι. Απλά οι δικοί μας εδώ είναι σε αυτήν την πίεση. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε τόσο πολύ με τους Έλληνες διαιτητές. Και γι'αυτό με τους ξένους φέτος ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα από την άποψη, ότι γίνονται λάθη, αλλά σφυρίζουν και φεύγουν χωρίς να προλάβουν να επηρεαστούν από τη δικιά μας νοοτροπία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags