Facebook Pixel Ατρόμητος - ΑΕΚ: Μεγάλη νίκη με 1-0 για την Ένωση μέσα στο Περιστέρι
| 2019-03-17 17:53:00

«Πέταξε» στην τρίτη θέση η ΑΕΚ με λυτρωτή Αλμπάνη - Τεράστιο διπλό στο 85’ μέσα στο Περιστέρι!

του Δημήτρη Σκούφου
«Πέταξε» στην τρίτη θέση η ΑΕΚ με λυτρωτή Αλμπάνη - Τεράστιο διπλό στο 85’ μέσα στο Περιστέρι!

Μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου.

Ατρόμητος - ΑΕΚ: Χωρίς να εντυπωσιάσει η Ένωση κατάφερε να φύγει με σπουδαία νίκη (1-0) από το Περιστέρι και να αποσπαστεί από τον Ατρόμητο στους τέσσερις βαθμούς, κάνοντας πολύ σημαντικό βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να έχουν ορισμένες καλές στιγμές, όμως την ΑΕΚ να είναι αυτή που χαμογέλασε στο τέλος, με την χρυσή αλλαγή του Μανόλο Χιμένεθ, τον Χρήστο Αλμπάνη, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 82' και στο 85' σκόραρε για τη νίκη. 

ΤΟ ΜΑΤΣ: Κάκιστο ήταν το πρώτο 45λεπτο στο Περιστέρι, αφού οι δύο ομάδες πρόσφεραν κακό θέαμα, με την ΑΕΚ να δείχνει λίγο πιο ορεξάτη, αλλά να μην μπορεί να φτιάξει σημαντικές ευκαιρίες στην εστία του Θεοδωράκη, με εξαίρεση αυτή του 7ου λεπτού με τον Κλωναρίδη. Ο Μπακασέτας έβγαλε κάθετη για τον "Κλώνα", αυτός βγήκε από αριστερά εντός περιοχής, έκανε το πλασέ με το δεξί, όμως ο κίπερ του Ατρομήτου του έκλεισε το οπτικό πεδίο.

Η Ένωση προσπάθησε με κάποια σουτ να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να βγάζουν παρόλα αυτά, δύο καλές στιγμές, αμφότερες με τον Κουλούρη. Η πρώτη ήταν στο 33', όταν μετά από μπαλιά του Χατζηισαΐα, ο Τσόσιτς έκανε τραγικό λάθος και ο Έλληνας επιθετικός του Ατρομήτου έφυγε φάτσα με τον Μπάρκα, ο οποίος όμως απέκρουσε.



Η δεύτερη καλή στιγμή των Περιστεριωτών ήρθε στο 44', όταν ο Μανούσος σέντραρε από αριστερά, ο Κουλούρης στόπαρε και έπιασε ένα βολέ στην κίνηση, όμως και πάλι ο πορτιέρο της ΑΕΚ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε σε ρυθμούς του πρώτου, με τον Ατρόμητο να περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα και την ΑΕΚ να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Θεοδωράκη. Ο Κουλούρης απείλησε ξανά τον Μπράκα με ένα σουτ, την ώρα που η Ένωση ανησύχησε τους γηπεδούχους με τους Κλωναρίδη και Τσόσιτς, όμως ο Χατζηισαΐας έβαλε σωτήρια κόντρα.

Αυτό που δεν κατάφερε η ΑΕΚ στην προηγούμενη φάση, το κατάφερε στο 85' με τον Αλμπάνη, που είχε μπει στο παιχνίδι τρία λεπτά νωρίτερα. Ο Λιβάγια έβγαλε την ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου και ο Αλμπάνης με πανέμορφο πλασέ νίκησε τον Θεοδωράκη, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού μπήκε στο ματς στο 82' και στο 85' έδωσε με δικό του γκολ τη νίκη στην Ένωση.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τον Θεοδωράκη κάτω από τα δοκάρια και τους Καρασαλίδη, Ρισβάνη και Χατζηισαΐα στο κέντρο της άμυνας. Μάντσον και Ούμπιντες ήταν τα δύο χαφ, δεξιά στην μεσαία γραμμή ήταν ο Σάκιτς και αριστερά ο Κιβρακίδης. Στην επίθεση ήταν οι Κουλούρης, Ενσικουλού και Μανούσος.



Από πλευράς ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε τον Μπάρκα στο τέρμα και τους Μπακάκη, Τσόσιτς και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Κλωναρίδης, Κρίστιτσιτς, Άλεφ, Μπακασέτας και Γκάλο, ενώ στην γραμμή κρούσης ήταν ο Λιβάγια με τον Πόνσε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μάντσον (81' Νάτσος), Ουμπίδες (62' Μπουσουλάτζιτς), Καρασαλίδης, Ενσικουλού, Κουλούρης, Μανούσος (67' Oυάρντα).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς (82' Αλμπάνης), Αλέφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Μπογέ (74' Μπακασέτας), Πόνσε (36' λ.τρ. Λιβάγια).

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ της ΑΕΚ. Ο Λιβάγια έβγαλε την βαθιά μπαλιά και ο Αλμπάνης με πλασέ μεγάλου επιθετικού έγραψε το 0-1.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Πολύ σωστός σε όλες τις αποφάσεις του ήταν ο Σρνταν Γιοβάνοβιτς, που δεν είχε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αμφισβητούμενες φάσεις, έχοντας γενικά μια καλή διαιτησία αυτός και οι βοηθοί του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Χωρίς να ανεβάσει ρυθμούς, σε ένα κάκιστο ποιοτικά ματς, η ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία νίκη και ανέβηκε στους 47 βαθμούς στην τρίτη θέση, αφήνοντας τον Ατρόμητο στους 43 στην τέταρτη.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το γκολ που έκρινε τον αγώνα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags