Facebook Pixel Μανόλο Χιμένεθ - Χρήστος Αλμπάνης: Ήταν καψούρα Χιμένεθ - Τεράστιο κέρδος
| 2019-03-18 21:02:00

"Ανέστησε" τον... καμένο - Ήταν καψούρα Χιμένεθ - Τεράστιο κέρδος - Τι γλίτωσε η ΑΕΚ;

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Ανέστησε" τον... καμένο - Ήταν καψούρα Χιμένεθ - Τεράστιο κέρδος - Τι γλίτωσε η ΑΕΚ;

Τον είχε συμφωνήσει πριν φύγει. Όλα τούμπα. Το "κλείδωσε"!

Μανόλο Χιμένεθ - Χρήστος Αλμπάνης: Ηταν πιθανώς η μόνη κίνηση της πρωταθληματικής ΑΕΚ που είχε συμφωνήσει, αποδεχτεί, συμφωνήσει να γίνει ο Μανόλο Χιμένεθ πριν φύγει από τον πάγκο της Ενωσης. Του άρεσε ο Χρήστος Αλμπάνης. Τοσο η σωματοδομή του όσο και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, θεωρούσε πως ήταν ικανά να δώσουν πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ που έλειπαν.

Όχι για ρόλο βασικού – σε καμία περίπτωση – αλλά αρχικά, μια πινελιά διαφορετικότητας στους επιθετικούς της ΑΕΚ και σταδιακά, με την κατάλληλη δουλειά (που ο Χιμένεθ είχε πληροφορηθεί πως τη «σηκώνει» ο Αλμπάνης) να κερδίσει (αν και εφόσον το αξίζει και το δικαιολογήσει) περισσότερο χρόνο, μεγαλύτερη σπουδαιότητα στο rotation των πρωταθλητών.

Τον Αλμπάνη, ο Χιμένεθ τον βρήκε στην ΑΕΚ επιστρέφοντας. Η μόνη από τις προσθήκες που είχε γνώση, που ήξερε. Δεν άλλαξε κάτι στην αντιμετώπιση του και στην περυσινή του θεώρηση. Του έδωσε χρόνο. Από την πρώτη στιγμή. Δεν τον έχρισε βασικό, δεν τον έβαλε αμέσως στα βαθιά. Απλώς τον… ενεργοποίησε, σύμφωνα με το πλάνο που ο ίδιος είχε στο μυαλό του πριν καν φύγει πέρυσι από την ΑΕΚ.

Και, έτσι, τον «ανέστησε». Δεν είναι υπερβολή, δεν είναι και ψέματα. Ο Αλμπάνης, πριν την άφιξη του Χιμένεθ ήταν «καμένος». Και εξαιτίας του τρόπου που αντιμετωπίστηκε από τον προηγούμενο προπονητή, αλλά και ο ίδιος, ως απόρροια αυτής της στάσης, ήταν τελείως απογοητευμένος. Δεν το έκρυβε, το διατυμπάνισε ουσιαστικά ζητώντας μεταγραφή τον Ιανουάριο και μάλιστα, επίσης, απογοητεύτηκε πρόσθετα όταν τελικά έμεινε στο ρόστερ αφού δεν έβλεπε πως θα μπορούσε να βρει μια θέση στο rotation.

Η άφιξη του Χιμένεθ άλλαξε το στάτους του. Και αν μη τι άλλο, αν η ΑΕΚ, επί ημερών του Ισπανού στον πάγκο της, μπορεί να πει πως έχει ένα, κάποιο κέρδος, σε προσωπικό αγωνιστικό επίπεδο, αυτό σίγουρα είναι ο Ελληνας μεσοεπιθετικός, ο οποίος χτες της χάρισε τη νίκη στο Περιστέρι, της αγόρασε ηρεμία κατά τη διάρκεια της διακοπής, χρόνο για ανασύνταξη (σε πολλά επίπεδα) και της «κλείδωσε» - ό,τι κ και να γίνει στο Κύπελλο – το ελάχιστο για φέτος, αλλά πολύ σημαντικό για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, γλυτώνοντας τις δύο (τουλάχιστον) εβδομάδες πρόσθετης και νωρίτερης προετοιμασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό "χουνέρι" σε Μελισσανίδη και Σαββίδη - Απίστευτο... χτύπημα, δεν το περίμεναν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags