Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Αν θέλει μπορεί να αποκτήσει τον Βέλεθ του Άρη!
| 2019-03-20 10:00:00

Κάνει πλάκα ο Μαρινάκης - "Κουφαίνει" τη Σούπερ Λιγκ - Αγοράζει άσο μεγάλης ελληνικής ομάδας!

του Παναγιώτη Νικολάου
Κάνει πλάκα ο Μαρινάκης - "Κουφαίνει" τη Σούπερ Λιγκ - Αγοράζει άσο μεγάλης ελληνικής ομάδας!

Δείχνει τις προθέσεις του ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού!

Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Αν θέλει μπορεί να αποκτήσει τον Βέλεθ του Άρη!

Είναι κάτι σαν… νόμος στην δημοσιογραφική, αθλητική, καθημερινότητα. Σε καιρούς διακοπής των πρωταθλημάτων, ειδικά όταν η σεζόν οδεύει προς το τέλος της (και τα πάντα, όπως τώρα, έχουν κριθεί), ξεκινάει η μεταγραφολογία. Δεν γίνονταν να αποτελέσει εξαίρεση ούτε η τρέχουσα διακοπή.

Από χτες λοιπόν, το ρόδι (για το συγκεκριμένο διάστημα) έσπασε με τον Φραν Βέλεθ, τον 27χρονο Ισπανό στόπερ του Αρη, για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός ρώτησε τη διοίκηση των «κιτρίνων» για τις απαιτήσεις τους σε περίπτωση πώλησης του.

Η απάντηση; 1,5 εκατ. ευρώ. Ανεξαρτήτως αν υφίσταται ή όχι θέμα σοβαρού ενδιαφέροντος των «ερυθρόλευκων», τα χρήματα αυτά είναι πάρα πολλά, για ποδοσφαιριστή προερχόμενο από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό, αλήθεια είναι, πως έχουν καλή άποψη για τον Βέλεθ. Μάλιστα, και τον περασμένο Ιανουάριο, στις τελευταίες μέρες της τότε μεταγραφικές  περιόδους, είχε ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών και διερευνητικών επαφών αναφορικά με το στάτους του και το κατά πόσον θα ήταν εφικτό ένα deal που θα τον έφερνε στον Πειραιά.

Στον Ολυμπιακό, για την επόμενη χρονιά, «δεμένοι» με συμβόλαιο στην καρδιά της άμυνας είναι ο Βούκοβιτς (έχει έναν ακόμη χρόνο), για τον οποίο υπάρχει η σεναριολογία πως είναι φευγάτος (αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση αν ισχύει κάτι τέτοιο και να αποζημιωθεί αν πάμε σε κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου), ο Σισέ (για τον οποίο αναμένονται προτάσεις), ο Μεριά (για τον οποίο, υπενθυμίζουμε, δόθηκαν 1,6 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι), ο Μπα (που έρχεται από τη 2η κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος) και ο Νικολάου  (ο οποίος επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Εμπολι), ενώ ο Ρόντερικ Μιράντα είναι δανεικός  και δύσκολα θα ανανεωθεί ο δανεισμός του.

Συνεπώς, πέραν του Μεριά και του Μπα, κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί πως 1η Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων». Δεδομένη είναι η πρόθεση τους για έναν στόπερ – ηγέτη, με εμπειρία και διεθνείς παραστάσεις. Τέτοιος, μην κοροϊδευόμαστε, ο Βέλεθ δεν είναι. Από εκεί και πέρα, εννοείται, πως ειδικά με τόσες εκκρεμότητες αναφορικά με το ποιος θα βρίσκεται και ποιος όχι στο ρόστερ μετά το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, είναι λογικό στον Ολυμπιακό να εξετάζουν περιπτώσεις για μια δεύτερη, συμπληρωματική λύση.

Και σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Βέλεθ, προφανώς και είναι στις επιλογές για τις οποίες ρωτάνε. Φυσικά, μια τέτοια κίνηση αποκλείεται να κοστολογηθεί με 1,5 εκατ. ευρώ, που ζητάει ο Αρης. Δεν υπάρχει, απλώς, περίπτωση να δώσει ο Ολυμπιακός ένα τέτοιο ποσό (ούτε καν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ποσό που θα ξεπερνάει το επταψήφιο) για στόπερ προερχόμενο από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Επειδή όμως οι… λογαριασμοί των δύο ομάδων είναι ανοιχτοί (βλ. Σιώπης, Φετφατζίδης) δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται, πως αν ο Ολυμπιακός πραγματικά αποφασίσει να κινηθεί για τον Βέλεθ, η άκρη με τον Αρη – και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο – θα βρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ στον Ολυμπιακό: Χάνει "τσάμπα" τον παιχταρά; Τον θέλει ο Άγιαξ - Όλο το ρεπορτάζ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags