Facebook Pixel Απίστευτη εξέλιξη: Ούτε ΑΕΚ, ούτε Ολυμπιακός - Εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πόνσε!
| 2019-03-22 14:20:00

Απίστευτη εξέλιξη: Ούτε ΑΕΚ, ούτε Ολυμπιακός - Εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πόνσε!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτη εξέλιξη: Ούτε ΑΕΚ, ούτε Ολυμπιακός - Εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πόνσε!

Τρελό "άκυρο" από τον Αργεντινό παικταρά. Μόνο στο sportdog. 

Για τον Έκι Πόνσε, εδώ στο sportdog, έχουμε καταγράψει τα δεδομένα πολύ πριν ανοίξει ο φάκελος της προσπάθειας παραμονής του στην ΑΕΚ και σίγουρα, ακόμη νωρίτερα από την πολύ πρόσφατη φημολογία που θέλει και τον Ολυμπιακό να μπαίνει "σφήνα".

Και αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Ας τα ξαναδούμε λίγο, προσθέτοντας στο κάδρο και τους "ερυθρόλευκους" και τα συμπεράσματα για το κατά πόσον είναι εφικτό και υλοποιήσιμο να συζητάμε πως μπορεί ο Αργεντινός να μείνει, γενικότερα, στην Ελλάδα, δικά σας.

Ο Πόνσε λοιπόν έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τη Ρόμα. Συνεπώς, οι "τζιαλορόσι" έχουν συγκεκριμένο πεδίο δράσης: ή τον πουλάνε ή τον ανανεώνουν. Για το πρώτο, οι απαιτήσεις τους είναι δεδομένες: 6 εκατ. ευρώ για μέρος των δικαιωμάτων του προκειμένου να τον αποκτήσει η ΑΕΚ. Οπότε, το συγκεκριμένο ποσό είναι το μίνιμουμ των αξιώσεων τους. Ποσό που καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να δώσει τη δεδομένη στιγμή.

Για το δεύτερο, αν δηλαδή ανανεώσει ο Πόνσε, αυτομάτως αυτό δεν θα γίνει για να κάνει... χάρη στους ελληνικούς συλλόγους και μετά να τον παραχωρήσει δανεικό (αφού αυτός είναι ο μόνος εφικτός και ρεαλιστικός στόχος να συνεχίσει στην Ελλάδα), αλλά για να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους. Κάτι, που τη δεδομένη στιγμή δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα.

Το περασμένο καλοκαίρι, η επιλογή και επιμονή του Μόντσι, του πρώην τεχνικού διευθυντή των Ρωμαίων για να έρθει ο Πόνσε δανεικός στην ΑΕΚ είχε μια πολύ απλή λογική: "πήγαινε στην Ελλάδα, βάλε 20 γκολ και είτε γυρίζεις και μένεις είτε σε πουλάμε σε κάποιο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Και έτσι πείστηκε και ο ίδιος ο Αργεντινός,  ο οποίος δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Και εννοείται, πως με  μια χρονιά κατά την οποία αποκατέστησε (κάπως) τη φήμη και την υπόστασή του, θέλει να την εξαργυρώσει επιστρέφοντας εκεί που ο ίδιος θεωρεί πως ανήκει: στο κορυφαίο επίπεδο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ήδη η πλευρά του ποδοσφαιριστή έχει στα χέρια της δύο προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού (όχι της Αγγλίας), οι οποίες σαφώς ξεπερνάνε σε "ειδικό" βάρος προτάσεις που ενδεχομένως  προκύψουν από την Ελλάδα, αλλά και πάλι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να τις αποδεχτεί. 

Ο Πόνσε, δεδομένα, δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί για να πάρει τις αποφάσεις του. Θα περιμένει, αναζητώντας το καλύτερο δυνατό για την καριέρα του.  Και η Ελλάδα σε αυτήν του την αξιολόγηση είναι... τελευταία και καταϊδρωμένη. Ανεξαρτήτως από πού προέρχεται το ενδιαφέρον.

Για να το πούμε διαφορετικά: ο Πόνσε θα σκεφτεί Ελλάδα, μόνο στις... 32 Αυγούστου! Αν δηλαδή έχει ξεμείνει από οτιδήποτε άλλο, δεν έχει βρει ό,τι θέλει και δεν βλέπει "φως" στην παραμονή του στη Ρόμα. Μα, ακόμη και τότε, επαναλαμβάνουμε, η Ρόμα θα πρέπει να τον ανανεώσει για να τον δανείσει (αποκλείουμε το ενδεχόμενο πώλησης για ευνόητους λόγους). Μπορεί κανείς συνεπώς να στηρίξει την όποια μεταγραφική του προσπάθεια ποντάροντας σε αυτήν την πιθανότητα;

Και κάτι ακόμη. Ο Πόνσε, τη δεδομένη στιγμή, εισπράττει 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Η ΑΕΚ, καλύπτει το μισό του συμβολαίου του. Εξυπακούεται πως για να έρθει στα μέρη μας, αν υποθέσουμε πως γίνεται η… τρέλα και κάποιος κάνει πρόταση αγοράς, θα πρέπει να τον ικανοποιήσει οικονομικά. Και μίνιμουμ στις συγκεκριμένες απαιτήσεις να μείνει ο Αργεντινός, στο 1,2 εκατ. ευρώ δηλαδή ετησίως, αυτομάτως ξεπερνάει το μισθολογικό πλαφόν που έχει θέσει τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός.

Ενδεικτικά, ο πλέον ακριβοπληρωμένος αυτήν τη στιγμή στο ρόστερ της Ενωσης είναι ο Λιβάγια, εισπράττοντας λίγο περισσότερο από 800.000 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος του Ολυμπιακού είναι ο Φορτούνης, ο οποίος με διάφορους τρόπους, εισπράττει ετησίως 1 εκατ. ευρώ. 

Καλές οι όποιες προσπάθειες λοιπόν (στο τέλος τέλος, στην ΑΕΚ είναι "υποχρεωμένοι" να την κάνουν), καλές και οι όποιες "σφήνες", αλλά για να έχουν ρεαλιστική υπόσταση, επιβάλλουν απανωτές οικονομικές υπερβάσεις, από ομάδες που καλώς ή  κακώς δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες, ευνοϊκές συγκυρίες και φυσικά, να πειστεί ο ίδιος ο παίκτης να αφήσει στην άκρη την επιθυμία του για επιστροφή σε top επίπεδο και να παραμείνει στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανες μεταγραφές στο λιμάνι - Αυτοί είναι στο "στόχαστρο" από Ελλάδα - Διέρρευσε λίστα... ΣΟΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags