Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Της αρέσει ο Ποντένσε, τα "έσκασε" για Πέλκα και... παίρνει τον Φορτούνη!
| 2019-03-24 21:35:00

Απίστευτα πράγματα: Της αρέσει ο Ποντένσε, τα "έσκασε" για Πέλκα και... παίρνει τον Φορτούνη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίστευτα πράγματα: Της αρέσει ο Ποντένσε, τα "έσκασε" για Πέλκα και... παίρνει τον Φορτούνη!

Ήρθε Ελλάδα δύο φορές, έχει λεφτά και... κονέ. Ποια είναι;

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Αν υπάρχει μια χώρα στον πλανήτη με μεγαλύτερη λατρεία στη μεταγραφολογία απ’  ότι η Ελλάδα, αυτή αναντίρρητα είναι η Τουρκία. Και από εκεί συντηρείται τις τελευταίες μέρες ένα σενάριο σχετικά με το ενδιαφέρον της Φενερμπαχτσέ για τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Το τι συμβαίνει στο scouting των «καναρινιών» αλλά και πώς θα κινηθούν μεταγραφικά το καλοκαίρι, το έχουμε αναλύσει εδώ και δέκα μέρες στον sportdog, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η παρουσία του βοηθού του τεχνικού του τουρκικού συλλόγου, Ρετσέπ Καρατεπέ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αρη.

Τότε, στις 12 Μαρτίου, το sportdog ανέλυε:  Για να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα της παρουσίας Καρατεπέ, να πούμε πως είναι το δεξί χέρι του Γιανάλ σε οτιδήποτε μεταγραφικό. Από τα δικά του μάτια περνάνε ουσιαστικά όλες οι εισηγήσεις, όλες οι προτάσεις που έχουν φτάσει σε τελικό επίπεδο αξιολόγησης.

Ο νυν τεχνικός της Φενέρ, ο Γιανάλ, είναι από τον Δεκέμβριο που επέστρεψε στον πάγκο των «καναρινιών» ο απόλυτος μεταγραφικός κουμανταδόρος της. Τυπικά, στο οργανόγραμμα της υπάρχει ο Γάλλος τεχνικός διευθυντής Νταμιάν Κομολί, αλλά πρακτικά, από το φθινόπωρο και έπειτα, μετά τις καλοκαιρινές αστοχίες του στον σχεδιασμό της ομάδας, παραγκωνίστηκε σε τελείως δευτερεύοντα ρόλο.

Και αναλαμβάνοντας ο Γιανάλ, ένας από τους όρους του ήταν ο ίδιος να πάρει το κουμάντο και στο μεταγραφικό κομμάτι της Φενερμπαχτσέ. Κάτι που του πέτυχε. Η Φενέρ, τη δεδομένη στιγμή, δίνει πρωτόγνωρο αγώνα παραμονής στο τουρκικό πρωτάθλημα. Τραγική η σεζόν της, τραγικότερη η κατάσταση του έμψυχου δυναμικού της, το οποίο το ερχόμενο καλοκαίρι θα αναδομηθεί εκ βάθρων. Οπως μεταφέρθηκε στον sportdog αρμοδίως από την Κωνσταντινούπολη, δεν υπάρχει θέση της ενδεκάδας που η Φενέρ δεν ψάχνει παίκτες. Ούτε μία».

Τονίζαμε λοιπόν και τότε πως η βασική, η βασικότερη επιλογή του scouting του Γιανάλ πλέον – γιατί αυτός έχει πάρει τα ηνία σε οτιδήποτε μεταγραφικό – είναι ο Φορτούνης. Θέλει – και είναι απολύτως λογικό - ο Τούρκος τεχνικός να τσεκάρει ο ίδιος αν η επιλογή του τμήματος scouting της ομάδας του, αν αυτός για τον οποίο έγινε προσπάθεια το περασμένο καλοκαίρι, αξίζει τον κόπο.

Ναι, είναι αλήθεια πως τόσο ο Ποντένσε όσο και οι δύο ακραίοι μπακ των «ερυθρόλευκων», Ομάρ και Κούτρης, «γυάλισαν» στους scouts της Φενέρ (βρέθηκαν και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), αλλά η προτεραιότητα τους δεν αλλάζει. Μπορεί να κυκλοφόρησε και στην Τουρκία για τον Ποντένσε, αλλά και στη Φενέρ γνωρίζουν πως ο Πορτογάλος, το πολύ πολύ ανατολικά που πήγε στην καριέρα του – τουλάχιστον στη δεδομένη χρονική στιγμή – εξαντλείται στην Αθήνα.



Δεν είχε, έτσι κι αλλιώς, καμία πρόθεση να φτάσει ως εδώ εξ αρχής. Οι καλές όμως σχέσεις του μάνατζερ του, του Ζόρζε Μέντες με τον Ολυμπιακό, και η εκτίμηση πως μια ή δύο χρονιές στον Ολυμπιακό θα δώσει στον Ποντένσε το απαιτούμενου πουσάρισμα ώστε, σε συνδυασμό με την ικανότητα των «ερυθρόλευκων» να προβάλλουν και να πουλάνε τα περιουσιακά τους στοιχεία, θα φέρει τον Πορτογάλο σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το τουρκικό, τη δεδομένη στιγμή δεν είναι στο πεδίο των όσων εξετάζουν και το κυριότερο, των όσων θα δέχονταν ο Μέντες και ο Ποντένσε για συνέχεια της καριέρας του Πορτογάλου εξτρέμ.

Και το κυριότερο, στη Φενέρ το γνωρίζουν. Όπως και γνωρίζουν και εκτιμούν πως τη δεδομένη στιγμή, πιο εφικτή – από κάθε περίπτωση – επιλογή είναι (μακράν) ο Φορτούνης. Προσοχή: όχι εύκολη (επ’ ουδενί), αλλά εφικτή και σίγουρα πολύ πιο προσιτή οικονομικά.

Και κάτι ακόμη, που επίσης γνωρίζουν στον Ολυμπιακό: το θέμα με τη Φενέρ, το δουλεύει και το κρατάει «ζεστό» ο μάνατζερ του διεθνή Ελληνα, Πολ Κουτσολιάκος. Γι’ αυτό και Νο2 στην – καλοκαιρινή τουλάχιστον - λίστα του τουρκικού συλλόγου ήταν ένας ακόμη πελάτης του Ελληνογερμανού ατζέντη, ο Δημήτρης Πέλκας, στον οποίο στράφηκαν τα «καναρίνια» όταν δεν είδαν… φως από τον Ολυμπιακό, καταθέτοντας πρόταση (που απορρίφθηκε, παρότι ο Πέλκας ήθελε να πάει στο «Σαράτσογλου» ) 5 εκατ. ευρώ.

Συμπερασματικά. Ο Ποντένσε αρέσει στη Φενέρ, αλλά ως εκεί. «Φάτε μάτια ψάρια» είναι ο Πορτογάλος για τα «καναρίνια». Αυτός που θέλουν και αυτόν που θα κυνηγήσουν από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την όποια κουβέντα για Ομάρ και Κούτρη) είναι ο Φορτούνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-φωτιά: Παικταράς του ΠΑΟΚ στα μπουζούκια με ξανθιά κουκλάρα του Ολυμπιακού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags