Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Νίκος Καρούλιας μίλησε αποκλειστικά στο sportdog!
| 2019-03-25 11:25:00

"Φυλακή στους οπαδούς, χαμός και στον Ολυμπιακό"-"Ούτε στην Ουγκάντα, για να μην πέσει ο ΠΑΟ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Φυλακή στους οπαδούς, χαμός και στον Ολυμπιακό"-"Ούτε στην Ουγκάντα, για να μην πέσει ο ΠΑΟ"

Είναι σωστή η απόφαση για το ντέρμπι; Άγριο "ξύλο" στο sportdog!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Νίκος Καρούλιας και ο Παναγιώτης Κελεσίδης μίλησαν αποκλειστικά στο sportdog!

Εντύπωση προκάλεσε η απόφαση όσον αφορά τα επεισόδια στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Το Τριφύλλι τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, βαρύ πρόστιμο και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων, το ντέρμπι όμως θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε.

Δύο παλαίμαχοι των αιωνίων μίλησαν στο sportdog για αυτήν την εξέλιξη και κατέθεσαν τον προβληματισμό τους.

Έχει τύχη ο Παναθηναϊκός να γυρίσει το ματς με τον Ολυμπιακό στα εναπομείνατα λεπτά του ντέρμπι; «Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει. Έτσι όπως παρουσιάστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το θεωρώ δύσκολο. Ποτέ όμως δεν ξέρεις. Θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του. Βέβαια αν το γυρίζει ή όχι, αυτό είναι το λιγότερο, έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο», απαντά ο Νίκος Καρούλιας που εμφανίστηκε έντονα απογοητευμένος με όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" Μαρινάκη με "παππού" - 3 εκατ. τη σεζόν σε 34χρονο εξτρέμ - Θα ταράξει τα αντίπαλα μπακ!

«Αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει πρώτα και γενικά τους υπεύθυνους των δύο ομάδων, Πολιτεία, ΕΠΟ, είναι να τελειώσει το παιχνίδι ήρεμα. Πάνω απ' όλα αυτό πρέπει να βλέπουν πια και όχι αυτήν την αντιπαλότητα με δηλώσεις τύπου “θα βάλουμε και άλλα γκολ” από τη στιγμή που βλέπεις, ότι ένας σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός καταστρέφεται. Τί άλλο να του κάνεις δηλαδή; Πρέπει οι παράγοντες να το δούνε διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Αλλιώς θα πηγαίνουν τα πράγματα όλο και χειρότερα. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι πώς θα τιμωρηθούν όσοι καταστρέφουν την ομάδα με την οπαδική τους συμπεριφορά. Όχι μόνο τώρα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, όταν παρασυρόμενοι από λαϊκιστές έφεραν την ομάδα εκεί που την έφεραν και εξακολουθούν να την πάνε ακόμα χαμηλότερα. Με αυτόν τον εγωισμό που έχουν, του στυλ “εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και ότι δεν μπορεί να είμαστε δεύτεροι και τριτοτέταρτοι” δεν συνειδητοποιούν, ότι δεν υπάρχουν πλέον άνθρωποι για να βάζουν εκατομμύρια να πάει η ομάδα εκεί που θέλουν. Αν συνεχίσουν με αυτή τη συμπεριφορά ο Αλαφούζος θα φύγει, με αυτά τα λίγα λεφτά που βάζει, αλλά μετά δεν θα υπάρχει επιστροφή. Το έχουν καταλάβει, ότι χωρίς χρήματα μία ομάδα δεν μπορεί τη σημερινή εποχή να προχωρήσει; Αυτά που λέγαμε “ο λαός είναι η δύναμη σου” είναι παραμύθια», αναφέρει.

Ποιος έχει την ευθύνη για όλα αυτά; «Την ευθύνη έχει πρώτα η Πολιτεία, μετά η ΕΠΟ και η Super League», απαντά και συμπληρώνει: «Τώρα τιμώρησαν τον Παναθηναϊκό αλλά στο πρόβλημα το ουσιαστικό δεν φτάνουν ποτέ. Αυτούς που κάνουν επεισόδια να τους πάνε μέσα, να καθίσουν στη φυλακή 6 μήνες, αλλά να καθίσουν. Δεν το αγγίζει κανείς το πρόβλημα. Δεν γίνεται από μόνες τους οι ομάδες να το σταματήσουν. Κάποιοι από τους μπαχαλάκηδες ανήκουν σε αυτούς που τα σπάνε και στους δρόμους, σε διαδηλώσεις. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Οι στρατοί αυτοί έχουν γίνει τόσο ανεξέλεγκτοι που δεν μπορούν οι ομάδες να τις ελέγξουν.

Αυτά γίνονται σήμερα στον Παναθηναϊκό. Στον Ολυμπιακό στο μέλλον, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα για 3-4 χρονιές τα ίδια πράγματα θα γίνουν. Θα γίνει χαμός και εκεί. Θέλω να πω, ότι αν η Πολιτεία δεν πάρει δραστικά μέτρα γι' αυτούς τους ανεγκέφαλους που καταστρέφουν τις ομάδες, αυτό το φαινόμενο δεν θα σταματήσει στην Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο ως προϊόν θα φτάσει πολύ χαμηλότερα.

Το ποδόσφαιρο θα γίνει ερασιτεχνικό. Εγώ μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, πιστεύω, ότι από τη Β' Εθνικη και κάτω το ποδόσφαιρο έπρεπε να ήταν ημιεπαγγελματικό. Η κατάσταση στη Football League είναι άθλια. Εκεί έφτασαν το προϊόν. Πως είναι δυνατόν να είναι επαγγελματική ομάδα στη Super League όταν κόβει 400 και 150 εισιτήρια».

Απίθανη ατάκα Κελεσίδη!

Εκνευρισμένος με την απόφαση της εξέλιξης του ντέρμπι από το σημείο που διακόπηκε είναι ο Παναγιώτης Κελεσίδης. «Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Είναι αυτή απόφαση; Πέφτω από τα σύννεφα» ήταν το αρχικό σχόλιο του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Όλα γίνονται για να μην κινδυνεύσει ο Παναθηναϊκός με υποβιβασμό. Αδύνατο ήταν αν του αφαιρούνταν άλλοι 3 βαθμοί; Δίκαια κάνει την ένσταση ο Ολυμπιακός. Έτσι και αλλιώς όμως είναι υποχρεωμένος να κατέβει. Τα 20 λεπτά που απομένουν πάντως δεν νομίζω να παιχτεί ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags