Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει με το μπάτζετ των Ερυθρόλευκων
| 2019-03-25 20:00:00

Η αλήθεια για το "ψαλίδι" - Αυτοί "τρέμουν" - Ούτε Νάτχο, ούτε Τουρέ - Δεν αλλάζει ο Μαρινάκης

του Παναγιώτη Νικολάου
Η αλήθεια για το "ψαλίδι" - Αυτοί "τρέμουν" - Ούτε Νάτχο, ούτε Τουρέ - Δεν αλλάζει ο Μαρινάκης

Τι "παίζει" με την απόφαση-φωτιά. Όλα στη φόρα, μόνο εδώ!

 

Ολυμπιακός: Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες η πληροφορία για απόφαση μείωσης του μπάτζετ από τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον σε επίπεδο μισθολογίων. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για… περσινά σταφύλια, αφού η σχετική απόφαση για περιστολή εξόδων δεν έχει παρθεί φέτος.

Είναι απόφαση που προέκυψε από την περυσινή απώλεια του τίτλου, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, που δεν περιορίζονταν απλώς στον έναν χρόνο. Ενδεικτικά είναι άλλωστε και τα χρήματα που δόθηκαν στις (δύο ντουζίνες κοντά) προσθήκες των «ερυθρόλευκων».

Στις 850.000 ευρώ ετησίως πήρε ο Νάτχο (ο οποίος αποχωρεί φέτος, αποδεσμεύοντας ένα σημαντικό ποσό), κάπου εκεί – και κάτι λιγότερα – είναι οι απολαβές του Γκιλιέρμε και από εκεί και πέρα, η απόσταση στις απολαβές των υπόλοιπων νιόφερτων είναι τεράστια! Ο αμέσως επόμενος για να γίνει αντιληπτό είναι ο Χριστοδουλόπουλος, εισπράττοντας περίπου 550.000 ευρώ τον χρόνο (από την κουβέντα εξαιρείται ο Ποντένσε, για τον οποίο η πληροφόρηση είναι ελάχιστη, ενώ και το καθεστώς του, μισθολογικό και ιδιοκτησιακό, μάλλον αφορά και τον μάνατζερ του, τον περίφημο Ζόρζε Μέντες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη εξέλιξη! Ο Γεωργάτος αναλαμβάνει ρόλο σε ιστορική ομάδα - Τι θα κάνουν στον Ολυμπιακό;

Εξυπακούεται λοιπόν πως πέρυσι μόνο το μπάτζετ του Ολυμπιακού μειώθηκε. Ισως όχι στα επίπεδα του 30%, που κάποιοι εντός συλλόγου επιθυμούσαν, αλλά σίγουρα η μείωση και αισθητή είναι και σημαντική. Και προφανέστερα, αυτή η τάση συνεχίζεται, με τη λογική αυτές οι δύο (άντε να τις κάνουμε τρεις για την οικονομία της συζήτησης) +800αρες, να γίνουν – χοντρικά – μια ή το πολύ δύο στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα, ο μέσος όρος των υπολοίπων συμβολαίων, θα παραμείνει αναλλοίωτος. Ηδη άλλωστε έχει μειωθεί αρκετά, ενώ στην όλη κουβέντα θα πρέπει να βάλουμε και τα χρήματα που αναμένονται αυτό το καλοκαίρι από τις (όποιες) πωλήσεις που μπορεί να γίνουν. Ναι, «Τουρέ» (ο οποίος δεν ανέβασε τον μέσο όρο του μπάτζετ βάσει των όσων τελικά κόστισε) δύσκολα μπορεί να προβλεφθούν (αλλά και να αποκλειστούν από την άλλη πλευρά), σε κάθε περίπτωση όμως, ο οικονομικός προγραμματισμός των «ερυθρόλευκων» για προσαρμογή του μισθολογίου του δεν αλλάζει. Και – το κυριότερο – δεν συνιστά φετινή πραγματικότητα, αλλά συνέχεια μιας απόφασης και επιλογής, που ουσιαστικά βάσει των οικονομικών δεδομένων στην Ελλάδα ήταν μονόδρομος, που έγινε πέρυσι. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags