Facebook Pixel ΑΕΚ: Ετοιμάζει deal α λά Βράνιες ο Μελισσανίδης!
| 2019-03-25 21:00:00

Το μεγάλο "κόλπο" του Τίγρη – Ετοιμάζει τρελό deal με… νέο Βράνιες – Δεν φαντάζεστε ποιος είναι!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Το μεγάλο "κόλπο" του Τίγρη – Ετοιμάζει τρελό deal με… νέο Βράνιες – Δεν φαντάζεστε ποιος είναι!

Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από πέρυσι. Το Sportdog.gr έχει τα νούμερα.

 

Στην ΑΕΚ, καιρό τώρα, θέλουν και επιδιώκουν να μπουν στο club των «πωλητών» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η περυσινή πώληση του Βράνιες είναι μάλλον η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και θέλει την Ενωση να δυσκολεύεται να «εκποιήσει» τα περιουσιακά της στοιχεία, κάτι που όπως διαμορφώνεται το σύγχρονο ποδοσφαιρικό παζάρι είναι επιβεβλημένο για την επιβίωση μιας ελληνικής ομάδας, η οποία πρέπει, πλέον, να μάθει να πουλάει.

Η αλήθεια είναι πως ευκαιρίες (πέραν του Βράνιες) σε αυτό το διάστημα, το διάστημα δηλαδή της επιστροφής της AEK στα σαλόνια, μετά την περιπέτεια στα χρόνια της παραμονής στις μικρότερες κατηγορίες, υπήρξαν. Είτε όμως δεν αξιοποιήθηκαν, είτε οι προτάσεις που κατά καιρούς έγιναν για ποδοσφαιριστές των απερχόμενων πρωταθλητών θεωρήθηκαν χαμηλές και έτσι δεν έγιναν δεκτές.

Ενδιαφέρον υπάρχει, προφανώς, και τώρα. Και συνεπώς, προτάσεις αναμένονται και στο επερχόμενο καλοκαίρι. Η αλήθεια πάντως είναι πως σε σχέση – για παράδειγμα – με το περασμένο καλοκαίρι, η αξία ή για να το πούμε διαφορετικά, η χρηματιστηριακή τιμή των «βιτρινάτων» ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ έχει μειωθεί.

Νο1 σε αυτήν την κατηγορία ο Βασίλης Μπάρκας. Καταγεγραμμένο το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, εσχάτως το όνομα του διεθνή τερματοφύλακα έχει εμπλακεί και στη σεναριολογία για τον Πόνσε και την προσπάθεια της ΑΕΚ να τον κρατήσει στο δυναμικό της, αφού ο Μπάρκας φέρεται να βρίσκεται και στο στόχαστρο της Ρόμα. Ωστόσο, η αξιολόγηση που υπήρχε στην αρχή της σεζόν για τον διεθνή κίπερ και που έκανε λόγο ακόμη και για αντίτιμο… οκταψήφιο, είναι πλέον ουτοπική. Τόσο που εκτιμάται πως ποσό 3-5 εκατ. ευρώ θα είναι αρκετό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Παίκτες με 15 εκατομμύρια, αυτό μου είπε ο Μελισσανίδης - Θα έβαζα τα κλάματα, δεν υπάρχει ΠΑΟΚ"

Ακολουθεί, ο Μάρκο Λιβάγια. Επίσης σε πτωτική πορεία, καμία σχέση με το φθινοπωρινό limit-up που τον έφερε μέχρι και στην εθνική Κροατίας, ωστόσο εκτιμάται πως – κυρίως λόγω του μανατζερικού του υποβάθρου – μπορεί να φέρει μια πρόταση, η οποία πάνω κάτω σε τιμές… Μπάρκα θα έβαζε την ΑΕΚ σε σκέψη.

Ανάλογη η κατάσταση για τον Κώστα Γαλανόπουλο. Οκτώ και δέκα εκατομμύρια διατείνονταν η ΑΕΚ πως ζητάει για τον διεθνή μέσο, χρήματα όμως που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη «ζήτηση» που υπάρχει γι’ αυτόν. Γενικά, αμφισβητείται κατά πόσον μπορεί να έρθει μια, οποιαδήποτε, πρόταση για τον Γαλανόπουλο και ακόμη και αν αυτή έρθει, ζήτημα να φτάσει (ή να ξεπεράσει) τα 2-3 εκατ. ευρώ.

Τελευταίος «βιτρινάτος» ο Μιχάλης Μπακάκης. Και ίσως ο πλέον «αθόρυβος», αφού ό,τι υπάρχει και κινείται για τον διεθνή ακραίο μπακ, δεν δημοσιοποιείται. Δεδομένο το ενδιαφέρον (διάφορων) γερμανικών ομάδων, σε κάθε περίπτωση όμως, δύσκολα το ύψος μιας πρότασης για τον 28χρονο άσο θα ξεπεράσει το αντίτιμο που κατάφερε να εισπράξει η ΑΕΚ από την περυσινή παραχώρηση του Βράνιες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάει απρόσμενη «βόμβα» σε σουπερλιγκάτη ομάδα - Δυσοίωνο το μέλλον του... - Τι θα συμβεί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags