Facebook Pixel ΑΕΚ - Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Μετράει μέρες στην Ένωση ο Ουκρανός στόπερ
| 2019-03-30 12:30:00

Απρόσμενη εξέλιξη: Στον αέρα ο "γυάλινος" - Γιατί τον "καθαρίζουν" - Τεράστιο κενό

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απρόσμενη εξέλιξη: Στον αέρα ο "γυάλινος" - Γιατί τον "καθαρίζουν" - Τεράστιο κενό

Σοβαρό θέμα με κορυφαίο όνομα. Τι συνέβη; Μετράει μέρες;

 

ΑΕΚ - Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Επιβαρυμένο αρκετά το ιατρικό του ιστορικό. Σοβαρές εγχειρίσεις, οι οποίες περιόρισαν την έκταση και το ταβάνι της καριέρας του. Το συγκεκριμένο ιστορικό το επιβεβαίωσε και στα μέρη μας. Αρκετοί οι τραυματισμοί που έχει αντιμετωπίσει στο διάστημα της παρουσίας του στην ΑΕΚ ο Νμίτρο Τσιγκρίνσκι, όπως φαίνεται όμως καλείται πλέον να ξεπεράσει τον πλέον επώδυνο – βάσει της φύσης του προβλήματος και της ηλικίας του Ουκρανού – στην θητεία του στην Ενωση. 

Το πρόβλημα στους κοιλιακούς που αντιμετωπίζει – για το οποίο πρώτα ο sportdog σας είχε ενημερώσει - το σύνδρομο των κοιλιακών προσαγωγών, όπως ονομάζεται, δεν του έχει επιτρέψει να προπονηθεί για πάνω από ένα μήνα. Ακόμη και όταν μπαίνει σε φουλ πρόγραμμα (σπανιότατα), δεν καταφέρνει να το βγάζει, ενώ ακόμη και η συντηρητική αγωγή την οποία ακολουθεί, δεν του επιτρέπει να μην νιώθει ενοχλήσεις. 

Το θέμα που προκύπτει πλέον – και αναδεικνύεται πλέον από δημοσιεύματα – είναι πως έτσι όπως πηγαίνει, ο Ουκρανός δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν. Μια λύση είναι η επέμβαση, με τοποθέτηση του λεγόμενου πλέγματος, ωστόσο ο Τσιγκρίνσκι, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά από επεμβάσεις στην καριέρα του, είναι μέχρι στιγμής αρκετά επιφυλακτικός ως προς το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. 



Σε κάθε περίπτωση,  επειδή μιλάμε για μια πολύ «ύπουλη» πάθηση, αναλογιζόμενοι και το ιατρικό ιστορικό του Ουκρανού, αλλά και την ηλικία του (περπατάει στα 33), ό,τι και αν επιλεχθεί στο τέλος, θα είναι άκρως ριψοκίνδυνο αναφορικά με την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του και κυρίως, αρκετά χρονοβόρο. Είτε μιλάμε για επέμβαση είτε συνέχιση της συντηρητικής αγωγής. 

Κάτι που όπως φαίνεται επηρεάζει και το στάτους του στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Ουκρανός υπενθυμίζουμε πως έχει ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο στην Ενωση, η οποία και διατηρεί δικαίωμα επέκτασης του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο. Αν λοιπόν κριθεί πως ο «γυάλινος» Τσιγκρίνσκι δεν μπορέσει να μείνει υγιής και να προσφέρει – ανεξαρτήτως τι θα προτιμηθεί να ακολουθήσει ως ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος του – τότε δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι θέμα παραμονής του. 

Κάτι που δεν θα είναι εύκολο (εισπράττει ετησίως κάτι περισσότερο από 350.000 ευρώ), αλλά έχοντας δεδομένο μόνο έναν χρόνο συμβολαίου, μια τέτοια επιλογή προφανώς θα είναι «διαχειρίσιμη» και σε επίπεδο διαπραγμάτευσης και οικονομικού υπόβαθρου. Το πρόβλημα, προφανώς, είναι αγωνιστικό, αφού ο Ουκρανός είναι ο σταθερότερος, ο ποιοτικότερος αμυντικός της ΑΕΚ και είτε έτσι (παραμένοντας δηλαδή στο ρόστερ αλλά με πολλές αμφιβολίες αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του) είτε αλλιώς (με λύση συμβολαίου, αν φυσικά τεθεί τέτοιο ζήτημα), το πλήγμα στην ανασταλτική λειτουργία των «κίτρινων» θα είναι τεράστιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετοιμάζει κίνηση-έκπληξη ο Χιμένεθ - Απίστευτο αυτό που θέλει να κάνει - Δεν θα το πιστεύει κανείς!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags