Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-04-03 20:56:00

Άλμα τελικού για ΠΑΟΚ – "Καθάρισε" ο Μάτος με... οφσάιντ και γκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Άλμα τελικού για ΠΑΟΚ – "Καθάρισε" ο Μάτος με... οφσάιντ και γκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου (2-0), φεύγει για τελικό ο Δικέφαλος!

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Ο Λέο Μάτος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε χάρισε τη νίκη με 2-0 στον Δικέφαλο και μαζί τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρώτο τέρμα του Βραζιλιάνου στο 17' προκάλεσε διαμαρτυρίες γιατί σημειώθηκε από θέση οφσάιντ, όμως το δεύτερο, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν μια... ζωγραφιά με φοβερό γυριστό σουτ!

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή από την αρχή της αναμέτρησης και ήταν η μόνη ομάδα που απειλούσε, αφού ο Αστέρας δεν κατάφερε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη ούτε μια φορά στο πρώτο μέρος. Πάντως, ούτε ο Δικέφαλος εντυπωσίασε με την απόδοσή του, καθώς η σφιχτή αμυντική διάταξη του Αστέρα δεν του επέτρεψε να βρει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό του ξέσπασμα στο πρώτο μέρος και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 16’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε απευθείας κόρνερ αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε δύσκολη επέμβαση. Το νέο κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ πέρασε ανεκμετάλλευτο, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Ίνγκασον γέμισε, ο Ζαμπά έβγαλε τον Μάτος τετ α τετ με κεφαλιά-πάσα και αυτός σκόραρε με διαγώνιο δεξί σουτ στο 17’. Ωστόσο, οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτύρηθηκαν για τον καταλογισμό του γκολ και πράγματι το ριπλέι τους δικαίωσε, αφού φάνηκε πως ο Μάτος βρισκόταν σε οριακή θέση οφσάιντ!

Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε σε ανάλογο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να μη δημιουργεί κάποια κλασσική ευκαιρία, όπως και ο Αστέρας. Οι γηπεδούχοι είχαν μόνο ένα καλό σουτ του Μίσιτς στο 29’, που έφυγε άουτ, και μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ζαμπά, που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης στο 34’.

Ο Αστέρας Τρίπολης βγήκε από το… καβούκι του στο δεύτερο μέρος και προβλημάτισε αρκετά τον ΠΑΟΚ δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ. Στο 54’ ο Κώτσιρας έκανε επικίνδυνη σέντρα για τον Αραβίδη και ο Μάτος παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ στην προσπάθεια να απομακρύνει, ενώ στο 68’ ο Ιγκλέσιας έκανε ωραία ατομική ενέργεια και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Μάτος τον πρόλαβε τελευταία στιγμή πριν πλασάρει.

Στο 77’ ο ΠΑΟΚ έχασε διπλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε το πλασέ του Άκπομ και στη συνέχεια το σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 89’ ο Αστέρας έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ιγκλέσιας, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε το τρομερό εναέριο «τακουνάκι» του Αργεντινού. Το ματς ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τους Αρκάδες. Στο 93’ ο Ιγκλέσιας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και στο 96’ ο Μάτος πέτυχε το γκολ της χρονιάς! Με φανταστικό δεξί γυριστό στην κίνηση ο Βραζιλιάνος χάρισε στον ΠΑΟΚ πολύ μεγάλοι προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Τρίπολη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λέο Μάτος πέτυχε δύο γκολ, με το δεύτερο να είναι από τα πιο όμορφα που έχουμε δει φέτος, ενώ είχε και καθοριστική παρέμβαση στην ευκαιρία του Ιγκλέσιας στο 68’

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον και Γιαννούλη να αποτελούν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα αγωνίστηκαν ως δίδυμο οι Κάνιας και Μίσιτς, "δεκάρι" ο Μπίσεσβαρ και στα άκρα οι Ζαμπά και Βιερίνια, ενώ στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Άκπομ.

Ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης με σχηματισμό 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασιάδης, τριάδα στα στόπερ οι Τριανταφυλλόπουλος,  Πασαλίδης και Βαλιέντε, δεξί μπακ-χαφ ο Κώτσιρας και αριστερό ο Μαρτίνες. Ο δίδυμο στον άξονα συνέθεσαν οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο, στην κορυφή της επίθεσης ο Αραβίδης, με αριστερό εξτρέμ τον Κυριακόπουλο και δεξί τον Τσιλιανίδη

Η ΦΑΣΗ: Το εκπληκτικό γκολ του Μάτος στο 96’, που ήταν εντυπωσιακό, αλλά και πάρα πολύ κρίσιμο ταυτόχρονα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Το 1-0 του ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να μετρήσει, όμως ο βοηθός Ευθυμιάδης δεν είδε ότι ο Μάτος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Σωστή η αποβολή του Ιγκλέσιας στο 94’.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (73’ Σάχοφ), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (82’ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65’ Ελ Καντουρί), Άκπομ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γ. Παράσχος): Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ορτέγκα, Μουνάφο (83’ Μπέλοκ), Ιγκλέσιας, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (87’ Καλτσάς), Αραβίδης (69’ Δουβίκας), Τσιλιανίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags