Facebook Pixel ΑΕΚ - Λαμία: Καθάρισε την πρόκριση και βλέπει ΠΑΟΚ
| 2019-04-03 23:27:00

Δεν θα έχανε με την καμία από τη Λαμία – Φέρτε της τον ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν θα έχανε με την καμία από τη Λαμία – Φέρτε της τον ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 και βλέπει τελικό.

Δυσκολεύτηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Λαμίας η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-0 και πάει με άλλον αέρα στη ρεβάνς κόντρα στην ομάδα που εξελίχτηκε φέτος σε φονέα των γιγάντω αποκλείοντας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία με το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τη Λαμία να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να κρατά Θερμοπύλες στα καρέ του Μελίσσα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν επιθετικές προσπάθειες από το αριστερό άκρο, δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις να σκοράρουν, ωστόσο δεν το κατάφεραν λόγω κακών επιλογών ή εκτελέσεων.

Η Ένωση απείλησε στο 5' όταν σε σέντρα του Γκάλο ο Πλιάτσικας έδιωξε με το κεφάλι προς τα πίσω με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Βραζιλιάνου μπακ που είχε καθαρό πεδίο δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 13' το γύρισμα του Πόνσε δεν δυσκόλεψε τον Μελίσσα. Στο 37' ο Δικέφαλος είχε δοκάρι ύστερα από σέντρα σουτ του Μάνταλου που τρία λεπτά νωρίτερα είχε φοβερή συνεργασία με τον Μπακάκη, ο τελευταίος όμως δεν τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση. Η μοναδική επιθετική προσπάθεια της Λαμίας, πριν τη λήξη του ημιχρόνου, σημειώθηκε στο 41' όταν το σουτ του Δημούτσου δεν ανησυχήσε τον Μπάρκα που είχε καλή τοποθέτηση.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε και πάλι να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας,. Έχασε δύο ευκαιρίες με Λιβάγια (47') και Πόνσε (61') και εν τέλει ο Αργεντινός ήταν αυτός που έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό με κεφαλιά στο 63' ύστερα από πολύ ωραία σέντρα του Μάνταλου. Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ, οι οποίοι έπαιξαν πιο ελεύθερα και έβγαλαν και άλλες ευκαιρίες, με τον Κρίστιτσιτς (70') και τον Μπογέ (75'), ενώ στο 90' ο Μπογέ βγήκε τετ α τετ με τον Μελίσσα, τον πέρασε αλλά κλείστηκε στα πλάγια με αποτελεσμα το πλασέ του να απομακρυνθεί από την άμυνα της Λαμίας. Το τελικό 2-0 έγραψε ο Κρίστιτσιτς, ο οποίος έψαξε αρκετά το γκολ στο ματς. Στο τέλος του αγώνα ο Μπάρκας έκανε καταπληκτική απόκρουση σε μονοκόμματο σουτ του Αντέτζο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Εζέκιελ Πόνσε άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ και την οδήγησε στη νίκη. Του ανήκει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Χωρίς εκπλήξεις και με το γνωστό 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την Λαμία, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε τα δοκάρια με τους Τσόσιτς, Οικονόμου και Μπακάκη να αποτελούν την τριάδα των στόπερ. Σιμόες, Κρίστισιτς και Μάνταλος ήταν η τριπλέτα στον άξονα, έχοντας τους Γκάλο και Χουλτ σε ρόλο μπακ-χαφ. Ο Λιβάγια είχε ελεύθερο ρόλο δίπλα από τον προωθημένο Πόνσε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Γκάλο (46' Κλωναρίδης), Κρίστισιτς (93' Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια (74' Μπογέ), Πόνσε.

Λαμία: Μελίσσας – Αντέτζο, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Βάντερσον – Δημούτσος, Μπεχαράνο, Μπλάζιτς (69' Πίτι) – Καραμάνος, Μπαράλες (56' Επστάιν), Τομάς (71' Μπερτόλιο).

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία της ΑΕΚ στο 61'. Ο Πόνσε έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, σούταρε, με τον Καρυπίδη να κάνει καταπληκτική προβολή με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ λίγο πάνω από την εστί του Μελίσσα, ο οποίος στο 47' είχε κάνει εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Λιβάγια.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας ήταν σωστός στις υποδείξεις του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον επαναληπτικό της Λαμίας και με το 2-0 βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό της 11ης Μαΐου, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Αστερα Τρίπολης. Η Ένωση πάντως έδειξε και πάλι πως θέλει πολλή δουλειά για να αντιμετωπίσει τους Θεσσαλονικείς. Πρέπει να κάνει τις ευκαιρίες της γκολ. Μέχρι εκείνο το παιχνίδι όμως μεσολαβεί η ρεβάνς στη Φθιώτιδα, οπότε έχει περιθώρια βελτίωσης.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags