Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Άρης 2-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-04-06 20:54:00

Αυτός ο ΠΑΟ θα άξιζε την πεντάδα - "Καθάρισε" τον Άρη με... μασκοφόρο υπερήρωα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αυτός ο ΠΑΟ θα άξιζε την πεντάδα - "Καθάρισε" τον Άρη με... μασκοφόρο υπερήρωα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη του Τριφυλλιού (2-0), το γκολ της χρονιάς ο Ινσούα!

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμάνουελ Ινσούα, που πέτυχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της σεζόν, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 κόντρα στον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Οι Πράσινοι κινδύνευσαν στο πρώτο μέρος, όταν οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι με τον Μαρτίνες, όμως στο δεύτερο ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και έφτασαν στο τρίποντο με τον Δώνη να ανοίγει το σκορ στο 62’ και τον Ινσούα να «σφραγίζει» το τελικό 2-0 με ένα εκπληκτικό γκολ στο 74’.

Παρά τη νίκη, ο Παναθηναϊκός παραμένει μακριά από τον Άρη, που κρατάει στα χέρια του την πέμπτη θέση με 43 βαθμούς. Το Τριφύλλι έφτασε τους 38 βαθμούς, δίχως όμως να έχει τελεσιδικήσει η ποινή αφαίρεσης τριών πόντων για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν κλείστηκαν στην άμυνα. Ο Άρης ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όμως και ο Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές του.

Οι Κίτρινοι πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και απείλησαν μόλις στο 3’, με το σουτ του Μαρτίνες από καλή θέση εντός περιοχής να περνά άουτ. Στο 16’ ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οικονόμου στον Γκαρσία, όμως ο διαιτητής Σκουλάς δεν είδε παράβαση. Στο 22’ η ομάδα του Παντελίδη «άγγιξε» το γκολ, με τον Λάρσον να γυρίζει παράλληλα και τον Μαρτίνες να πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 25’ και άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, δημιουργώντας ορισμένες καλές στιγμές. Η πρώτη εξ΄ αυτών καταγράφηκε στο 26’, όταν το σουτ του Μακέντα μετά από ωραία ατομική ενέργεια έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 33’ ο Κουέστα μπλόκαρε ένα καλό μακρινό σουτ του Δώνη. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 42’ και ήταν για τον Παναθηναϊκό. Ο Ινσούα έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά και σούταρε από διαγώνια θέση, με τον Κουέστα να πέφτει και να μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο, δηλαδή με τον Άρη να χάνει τις πρώτες ευκαιρίες, αλλά τον Παναθηναϊκό όχι απλά να απαντά, αλλά να βρίσκει και γκολ!

Στο 51’ ο Ντιγκινί έστειλε την μπάλα άουτ σε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πολύ καλό συρτό σουτ του Γκαρσία στο 56’ για τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο μεγάλες φάσεις, με τον Ινσούα να υποχρεώνει τον Κοουέστα σε δύσκολη επέμβαση με κεφαλιά στο 58’ και τον Δώνη να μην κάνει καλό κοντρόλ σε τετ α τετ  δευτερόλεπτα αργότερα.  

Ο Χρήστος Δώνης… εξιλεώθηκε στο 62’, καθώς η άμυνα του Άρη «κοιμήθηκε». Αρχικά οι Θεσσαλονικείς άφησαν τον Οικονόμου να προωθηθεί και να φτάσει κοντά στην περιοχή, βρίσκοντας τον Μακέντα. Αυτός γύρισε προς τη μεγάλη περιοχή ανενόχλητος αφού κανείς δεν πήγε πάνω του και ο Δώνης έμεινε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και πέτυχε το 1-0 με πλασέ από τη μικρή περιοχή!

Πριν προλάβει να συνέλθει ο Άρης, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ, το οποίο μάλιστα ήταν εξαιρετικής ομορφιάς. Ο Εμάνουελ Ινσούα ξεκίνησε ο ίδιος τη φάση, αφήνοντας πανέξυπνα την μπάλα να περάσει από αυτόν και να φτάσει στον Άλτμαν. Ο Αργεντινός έκανε κίνηση προς την περιοχή, ο Άλτμαν του πέρασε ωραία την μπάλα και ο Ινσούα έπιασε ένα απίθανο σκαφτό σουτ από διαγώνια θέση «κρεμώντας» τον Κουέστα για το 2-0 στο 74’!

Τα τελευταία λεπτά "κύλησαν" χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, αφού ο Άρης δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τους τρεις βαθμούς.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Εμάνουελ Ινσούα έκανε πιθανότατα την καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. Ο Αργεντινός έμοιαζε να είναι… παντού στο γήπεδο, ενώ αποτέλεσε τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Τριφυλλιού, πρωταγωνιστώντας στις καλύτερες φάσεις της ομάδας του. Κερασάκι στην τούρτα το μαγικό γκολ που πέτυχε στο 74’ με τελείωμα που θα ζήλευαν κορυφαίο επιθετικοί.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Διούδης, με τριάδα στην άμυνα τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Οικονόμου, δεξί μπακ-χαφ τον Γιόχανσον και αριστερό τον Ινσούα. Την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Κάτσε, Κουμπέλης και Δώνης, ενώ ο Χατζηγιοβάνης θα κινήθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μακέντα.

Ο Σάββας Παντελίδης εφάρμοσε σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ρόουζ και Βέλεθ, δεξί μπακ τον Βαλεριάνο και αριστερό τον Κόρχουτ. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ συνέθεσαν οι Σιώπης και Μπάσα, ενώ οι Γκαρσία, Λάρσον και Μαρτίνες αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον Ντιγκινί, που κινήθηκε σε θέση σέντερ φορ.

Η ΦΑΣΗ: Ποια άλλη; Το εντυπωσιακό γκολ του Ινσούα που «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού στο 74’.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Εμμανουήλ Σκουλάς αντιμετώπισε μόνο μιαδύσκολη φάση, αυτή του 16’, όταν έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οικονόμου στον Γκαρσία. Όντως, ούτε από τα ριπλέι δεν είναι εύκολο να βγάλει κανείς άκρη, αφού δεν φαίνεται καθαρά εάν ο αμυντικός του Τριφυλλιού βρίσκει πρώτα την μπάλα ή τα πόδια του Αργεντινού άσου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης - Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Κάτσε, Δώνης (73’ Άλτμαν), Κουρμπέλης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης (77’ Καμπετσής), Μακέντα.

Στον πάγκο: Κότσαρης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης, Αρμενάκας.

Άρης: Κουέστα, Κόρχουτ, Ρος, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα (65’ Ματίγια), Λάρσον, Μαρτίνες (65’ Φετφατζίδης), Ματέο Γκαρσία (80’ Γιουνές), Ντιγκινί

Στον πάγκο: Αναγνωστόπουλος, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης .

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags