Facebook Pixel Τα... δίνει ο ΠΑΟΚ για Πόνσε - "Καίει" Άκπομ και Σβιντέρσκι
| 2019-04-11 14:35:00

Τα... δίνει ο ΠΑΟΚ για Πόνσε - "Καίει" Άκπομ, Σβιντέρσκι - Αυτό είναι το πλάνο - Δεν τους "βλέπει"

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τα... δίνει ο ΠΑΟΚ για Πόνσε - "Καίει" Άκπομ, Σβιντέρσκι - Αυτό είναι το πλάνο - Δεν τους "βλέπει"

Πήρε... φωτιά η Τούμπα. Θα τους ακυρώσουν; Θέλει μεταγραφάρα!

ΠΑΟΚ - Έκι Πόνσε: Δεν είναι παράλογο. Στο κάθε τι που "γυαλίζει" από το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι απολύτως φυσιολογικό οι... λεφτάδες, οι κυρίαρχοι του ποδοσφαιρικού στερεώματος να εμπλέκονται, πόσο μάλλον όταν το "αντικείμενο του πόθου" (μπορεί και να) είναι διαθέσιμο.

Μόνο εντύπωση λοιπόν δεν προκαλούν σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν τον ΠΑΟΚ να εξετάζει την περίπτωση του Έκι Πόνσε. Το δεδομένο είναι πως ο Δικέφαλος του Βορρά έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει οικονομικά τη Ρόμα. Όταν αγορές όπως του Ζαμπά και του Ίνγκασον (ειπώθηκε από Τούμπα μεριά πως) κόστισαν 5 εκατ. ευρώ, εύλογο είναι πως όταν απαιτούνται -βάσει της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ "τζιαλορόσι" και ΑΕΚ- 6 εκατ. ευρώ για τον Αργεντινό, να μη θεωρείται εκτός λογικής μια προσπάθεια αγοράς.

Το θέμα είναι πως η ομάδα έχει ήδη δύο φορ. Πάνω κάτω της ίδιας ηλικίας με τον Αργεντινό. Αμφότεροι, μεταγραφικά αποκτήματα του τελευταίου χρόνου. Ο Ακπομ ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, ο Σβιντέρσκι τον Ιανουάριο. Αμφότεροι απολαμβάνουν της στήριξης όλου του οργανισμού. Από τον προπονητή ως και τη διοίκηση και το μεταγραφικό επιτελείο. Και για τους δύο απαιτήθηκε μια σεβαστή επένδυση (συνολικά εκτιμάται, μόνο σε επίπεδο αγοράς των δικαιωμάτων τους, πως δαπανήθηκε ένα ποσό που προσεγγίζει τα 3,5 εκατ. ευρώ).

Και ναι, ο άσος της ΑΕΚ μοιάζει να είναι μια... κατηγορία μόνος του και πιθανώς ένα επίπεδο πιο πάνω από κάθε επιθετικό που αγωνίζεται στη Supereleague, αλλά πρέπει να δούμε και άλλες παραμέτρους. Ο Δικεφάλος του Βορρά όντως ψάχνει τρίτο επιθετικό προκειμένου να κλείσει το ρόστερ του για την ερχόμενη σεζόν στη συγκεκριμένη θέση. Οι τάσεις, τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι δύο: ή να αποκτηθεί ένας εμπειρότερος, περισσότερο "όνομα" από τους άλλους δύο προκειμένου να πάρει αυτός τη φανέλα βασικού έχοντας όμως άξιο ανταγωνισμό από δύο παίκτες που έχουν ανταποκριθεί 100% ως τώρα και προφανώς στην Τούμπα περιμένουν περισσότερα στο μέλλον από αυτούς.

Η δεύτερη τάση, να πλαισιωθεί η συγκεκριμένη δυάδα των Ακπόμ, Σβιντέρσκι  με έναν ανάλογων χαρακτηριστικών επιθετικό. Αυτός δεν θα είναι ο Κουλούρης, για τον οποίο έχει εδώ και καιρό παρθεί απόφαση να παραχωρηθεί, αλλά τα χαρακτηριστικά του θα είναι παρόμοια. Και ηλικιακά και σε επίπεδο αξίας και δυναμικής και με πιθανότητα μεταπωλητικής αξίας.

Αυτονόητο πως ο Έκι Πόνσε τα ικανοποιεί όλα αυτά. Αλλά ο παίκτης, δεν θα δέχονταν ποτέ να πάει στην Τούμπα συμβιβαζόμενος ή αποδεχόμενος ισότιμο ρόλο μεταξύ μιας τριάδας επιθετικών. Ούτε και στον ΠΑΟΚ θα ήθελαν να "κάψουν" τις προηγούμενες επενδύσεις τους, φέρνοντας τον Πόνσε και ουσιαστικά ακυρώνοντας την πρόοδο και την εξέλιξη των Ακπόμ, Σβιντέρσκι.

Το πιο σημαντικό όμως το αφήσαμε για το τέλος: ο Αργεντινός δεν "βλέπει" Ελλάδα. Το έχουμε καταγράψει άπειρες φορές στο ρεπορτάζ μας τους τελευταίους μήνες, το επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά. Ήρθε εδώ αποδεχόμενος την πίεση που του ασκήθηκε από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Ρόμα, Μόντσι, κατανόησε πλήρως την προοπτική και το πλάνο που του παρουσιάστηκε και πλέον, έχοντας πετύχει 100% τους στόχους του, θέλει να το εξαργυρώσει επιστρέφοντας σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο. Ή έστω, σε καλύτερο από αυτό που του προσφέρεται στην Ελλάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σενάριο τρόμου στην Τούμπα - Απίστευτη ανατροπή με τον παικταρά - Να τι θα κάνει ο Σαββίδης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags