Facebook Pixel Ματέο Γκαρσία – Σέρχιο Αραούχο: "Όργια" με Λας Πάλμας - Πού πούλησε τον Γκαρσία; - "Χουνέρι" σε ΑΕΚ
| 2019-04-12 20:27:00

"Όργια" με Λας Πάλμας - Πού πούλησε τον Γκαρσία; - "Χουνέρι" σε ΑΕΚ - Να τραβάς τα μαλλιά σου!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Όργια" με Λας Πάλμας - Πού πούλησε τον Γκαρσία; - "Χουνέρι" σε ΑΕΚ - Να τραβάς τα μαλλιά σου!

Φοβερά πράγματα από τους Ισπανούς. Πόσα θέλουν ακατέβατα;

Ματέο Γκαρσία – Σέρχιο Αραούχο: Το παιχνίδι του παζαριού το ξέρουν καλά στη Λας Πάλμας. Μπορεί, ενίοτε με όχι και τόσο επιτυχημένα αποτελέσματα, αλλά όπως λένε όσοι τους ξέρουν και έχουν διαπραγματευτεί μαζί τους τα τελευταία χρόνια (και από τα μέρη μας), χρησιμοποιούν κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να πετύχουν αυτό και ό,τι θεωρούν οι ίδιοι καλύτερο σε μια διαπραγμάτευση.

Τρανό παράδειγμα, ο Ματέο Γκαρσία. Μέχρι και χτες, υπήρχαν δηλώσεις στελεχών του ισπανικού συλλόγου πως ο Αργεντινός εξτρέμ ολοένα και πλησιάσει στον Αρη. Και ανάλογο ήταν και το feedback που είχαν οι Θεσσαλονικείς από το ταξίδι και τις επαφές του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλο, στα Κανάρια Νησιά. Και ξαφνικά, από το πουθενά, σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, ξερά, κοφτά, ανακοίνωσε με δηλώσεις του πως ο Ματέο Γκαρσία πωλήθηκε έναντι 3 εκατ. ευρώ, χωρίς να μπορεί να αποκαλύψει – για λόγους εμπιστευτικότητας – το όνομα της αγοράστριας ομάδας.

Εχει όμως και συνέχεια, πάντα με ελληνικό ενδιαφέρον. Και αναφερόμαστε στον Σέρχιο Αραούχο. Γνωστό πλέον πως τελεί υπό παραχώρηση. Δεδομένη η επιθυμία του Αργεντινού φορ να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Παντοιοτρόπως δημοσιευμένες οι διαρροές από την πλευρά του πως με ένα ποσό γύρω στα 4 εκατ. ευρώ η Λας Πάλμας θα συναινέσει στην πώληση του.

Η απάντηση του συλλόγου; Το σημερινό δημοσίευμα, που γενικά και αόριστα κάνει λόγο πως απέρριψε πρόταση 7 εκατ. ευρώ για τον «Τσίνο» από ομάδα του MLS, χωρίς να κάνει καν αναφορά στην ταυτότητα της ομάδας. Ιστορία η οποία δεν είναι τωρινή και δεν είναι και ακριβώς… έτσι. Η Πόρτλαντ Τάιμπερς είναι η ομάδα που – όπως σας είχαμε αποκαλύψει και στο παρελθόν – είχε ενδιαφερθεί, είχε ρωτήσει τη Λας Πάλμας για τον Αραούχο.

Όχι τώρα, τουλάχιστον δύο μήνες πριν. Και η ερώτηση ήταν… αρμόδια, υπεύθυνη, by the book. Η απάντηση που είχε λάβει από τη Λας Πάλμας το αμερικανικό club ήταν πως παραχωρείται με 10 εκατ. ευρώ. Πρόθεση των «γιάνκηδων» ήταν να δώσουν (ή έστω να ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση) από τα 7, ωστόσο δεν πρόλαβαν, αφού ο τραυματισμός του Αραούχο, έκοψε μαχαίρι τις συζητήσεις.

Και γενικά, με τον «Τσίνο» τραυματία και εκτός δράσης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα από το MLS που θα έμπαινε στη διαδικασία κατάθεσης προσφοράς και σίγουρα όχι με αυτά τα ποσά. Ο λόγος λοιπόν που η Λας Πάλμας έκανε τη συγκεκριμένη διαρροή ήταν πολύ απλός: να στείλει το μήνυμα – και προφανώς είναι ξεκάθαρο – πως παρότι έχει πάρει την απόφαση να πουλήσει τον Αραούχο, δεν πρόκειται να το κάνει με τους όρους ούτε του ποδοσφαιριστή ούτε των ενδιαφερόμενων ομάδων, θέτοντας η ίδια τις αξιώσεις και ορίζοντας το αντίτιμο για την παραχώρηση του: και αυτό, βάσει του σημερινού δημοσιεύματος (με παρελθοντική όμως υπόσταση) είναι τα 10 εκατ. ευρώ.

Μένει να δούμε σε αυτό το (χιλιοπαιγμένο είναι η αλήθεια σε μεταγραφικές υποθέσεις) μπραντ-ντε-φερ μεταξύ Λας Πάλμας, Αραούχο, ΑΕΚ (και πιθανώς και άλλων ομάδων), ποιος στο τέλος θα φέρει την κατάσταση στα μέτρα του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα τρελαθούν οι ΑΕΚτζήδες με Αραβίδη: Απίστευτο αυτό που έκανε - Το ξέρει ο Μελισσανίδης;



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags