Facebook Pixel Superlague: Χαμός στον «ουρά» - Έπεσε ο Λεβαδειακός με… ανατροπή, «κόλλησαν» ΠΑΣ και Αστέρας
| 2019-04-14 21:09:00

Χαμός στην «ουρά» - Έπεσε ο Λεβαδειακός με… ανατροπή, «κόλλησαν» ΠΑΣ και Αστέρας

Sportdog Team
Χαμός στην «ουρά» - Έπεσε ο Λεβαδειακός με… ανατροπή, «κόλλησαν» ΠΑΣ και Αστέρας

Μάχη για την παραμονή μετά τη νίκη του ΟΦΗ.

 

Superlague: Ο ΟΦΗ πανηγύρισε ένα τεράστιο διπλό στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και έτσι έβαλε… φωτιά στην ουρά, ειδικά μετά το 0-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα.

Την ίδια ώρα, ο Λεβαδειακός παρότι προηγήθηκε κόντρα στον Πανιώνιο, δεν τα κατάφερε, έχασε 1-2 και υποβιβάστηκε, ενώ ο τελευταίος και ήδη υποβιβασμένος Απόλλωνας, έχασε με 1-0 εντός έδρας και από τον Παναιτωλικό.

Οι μεγάλοι... χαμένοι της ημέρας ήταν ο ΠΑΣ και ο Αστέρας, καθώς σε ένα συναρπασικό ματς με πολλές ευκαιρίες έμειναν στο 0-0 και πλέον κινδυνεύουν άμεσα, μετά και το διπλό του ΟΦΗ με 3-1 στον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί έφτασαν έτσι τους 28 βαθμούς και προσπέρασαν τα Γιάννινα που έχουν 27, ενώ η ομάδα της Τρίπολης έχει 29.

Όσον αφορά την εξέλιξη των αναμετρήσεων, στη Λιβαδειά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 9’ με τον Μαρκόφσκι και μέχρι το 20’ είχαν τον έλεγχο, αλλά στη συνέχεια, αυτοί που κυριολεκτικά έκαναν ό,τι ήθελαν, ήταν οι φιλοξενούμενοι. Στο 28’ ο Τσιλούλης ισοφάρισε και στο 44’ έχασαν πέναλτι με τον Μπουμάλ. Τελικά, η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 57’ με τον Κόρμπο, που έκανε το 1-2.

Στη Ριζούπολη η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σκόραρε ένα γκολ με πέναλτι με τον Μπαΐροβιτς στο 31ο λεπτό και επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης! Πρώτο «διπλό» του Παναιτωλικού στα χρονικά της πρώτης κατηγορίας στην έδρα της Ελαφράς Ταξιαρχίας και είναι πλέον μια ανάσα από την 6η θέση και τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, στο μεγάλο ντέρμπι για την παραμοή, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης κόλλησαν στο 0-0 στους «Ζωσιμάδες», με τους φιλοξενούμενους να θεωρούνται κερδισμένοι αφού διατηρήθηκαν πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη και ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους στη μάχη της παραμονής. Αντιθέτως, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έμπλεξε για τα καλά αφού υποχώρησε εντός της επικίνδυνης ζώνης. Η ομάδα του Πετράκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις σημαντικότερες στιγμές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Έντονες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το γκολ του Κρίζμαν στο 47', που ακυρώθηκε λανθασμένα. Από την άλλη, οι Αρκάδες στάθηκαν όρθιοι, κυρίως χάρη στις επεμβάσεις του τερματοφύλακα Αθανασιάδη, που ήταν ανίκητος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Ν. Μιχαήλ – Αλ. Μιχαήλ, Σκόνδρας, Κάργας – Μπουκουβάλας, Κάστρο (78’ Λεό), Νικολιάς (61’ Παμπλίδης), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι – Κρίζμαν (74’ Αθανασιάδης), Μάνος

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης - Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνεθ – Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μπελόκ (68’ Τασουλής) – Τσιλιανίδης (88’ Βλάχος), Βαλιέντε, Μανιάς (30’ Αραβίδης)
 

Απόλλων (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Βαφέας, Κοντοές, Ναδάλες, Ρώσση (73’ Βάρκας), Στάθης (84’ Οικονομόπουλος), Αγρόδημος, Μπεντινέλι, Ντούρσο, Ελ Χέλβε (46’ Ντεφεντερίκο), Ναζλίδης.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Τσιγγάρας, Λιάβας, Μαλής, Αμαράλ (73’ Πάουλο), Λουσέρο, Ντίας, Γκούγκα (90’ Μπελεβώνης), Μπαϊροβιτς (81’ Παρράς), Ντουάρτε, Μιχάι.

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νίκας, Ανγκουά, Μαρκόφσκι, Καραχάλιος (56’ Ζησόπουλος), Στανόγεβιτς (74’ Χατζηλάμπρος), Τσαμπούρης (78’ Ρεκβιασβίλι), Σαβαντόγκο, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Αντιλέχου.

Στον πάγκο έμειναν: Μπαλαούρου, Όμο.

Πανιώνιος ( Α. Μάντζιος): Μαλέρμπ, Μασούρας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μανιάτης (82’ Οικονομίδης), Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Σίντι Αλί (46’ Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Μπουμάλ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags