Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτη δήλωση παλαίμαχου ΠΑΟΚτση: "Σήμερα γιορτάζει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο"! Και στον Πειραιά;
| 2019-04-21 15:52:00

Απίστευτη δήλωση παλαίμαχου ΠΑΟΚτση: "Σήμερα γιορτάζει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο"! Και στον Πειραιά;

Sportdog Team
Απίστευτη δήλωση παλαίμαχου ΠΑΟΚτση: "Σήμερα γιορτάζει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο"! Και στον Πειραιά;

Τι σχολίασε σε δηλώσεις του.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος γιορτάζει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FΜ 94,6 ο παλαίμαχος άσος και υπεύθυνος των ακαδημιών του «Δικεφάλου του Βορρά», Κυριάκος Αλεξανδρίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο:

Για το πρωτάθλημα που θα κατακτήσει ο ΠΑΟΚ: «Χρειαζόμασταν πολύ τον τίτλο. Είχαμε πολλά χρόνια και έγιναν διάφορα γεγονότα όλο αυτό τον καιρό και δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε. Θα μπορούμε να κατακτήσουμε και άλλα πρωταθλήματα. 34 χρόνια είναι πολλά για τον ΠΑΟΚ, για την ομάδα και τον κόσμο χωρίς πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να είχε κι άλλες κατακτήσεις ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά καλό ποδόσφαιρο».

Για το ποιο ήταν το «κλειδί» της κατάκτησης: «Το σημαντικό είναι ότι ο προπονητής έμεινε για δεύτερη χρονιά. Ξέρει τους ποδοσφαιριστές και τον ΠΑΟΚ, την προσμονή του κόσμου και την πίεση. Στις μεγάλες ομάδες μετράει το πρωτάθλημα και όχι το καλό ποδόσφαιρο. Και ο κορμός που έμεινε φυσικά, περίπου το 70% των παικτών, ήταν σημαντικό. Το να αλλάζουν παίκτες κάθε σεζόν δεν βοηθάει καμία ομάδα».

Για τους κορυφαίους της φετινής ομάδας: «Ο Βιεϊρίνια και ο Μάτος. Οι καλύτεροι παίκτες ήταν οι μπακ. Αυτοί οι δύο, ειδικά ο Βιεϊρίνια ήταν από τους βασικούς συντελεστές. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και η νοοτροπία και η προσωπικότητά του. Και πέρυσι στο γήπεδο το πήρε ο ΠΑΟΚ. Αλλά, το σημαντικό να είναι να μένουμε στα παλιά».

Για το πώς θα κρατήσει τα σκήπτρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης: «Είναι πιο δύσκολη η επόμενη χρονιά. Γιατί θα πρέπει να κρατήσει τον τίτλο κα θα πρέπει να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Να ενισχυθεί η ομάδα εκεί που πρέπει και θέλει ο προπονητής».

Για τις ακαδημίες: «Πάντα παίζουν ρόλο οι ακαδημίες. Υπάρχουν πάντα ποδοσφαιριστές που μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Με την έλευση του κυρίου Σαββίδη μεγάλωσε ακόμη η ακαδημία του ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα, όμως, είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όλοι θέλουν το αποτέλεσμα και οι προπονητές και οι παράγοντες. Δείτε τον Άγιαξ και τι χρονιά κάνει φέτος και πόσοι παίκτες προέρχονται από τις ακαδημίες».

Για τη φιέστα: «Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για τη βόρεια Ελλάδα και γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αφήσουμε το ποδόσφαιρο να παίζεται στα γήπεδα. Σήμερα θα χαρεί όλη η Τούμπα και τα παιδιά που θα φέρουν τον πολυπόθητο τίτλο, ύστερα από τόσα χρόνια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags