Facebook Pixel Πρωταθλητής μετά από 34 χρόνια ο ΠΑΟΚ με νίκη 5-0 επί του Λεβαδειακού (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-04-21 20:53:00

Το πάρτι της ζωής του στη φλεγόμενη Τούμπα - Πανάξιος πρωταθλητής ο ΠΑOK! (BINTEO)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Το πάρτι της ζωής του στη φλεγόμενη Τούμπα - Πανάξιος πρωταθλητής ο ΠΑOK! (BINTEO)

Στην κορυφή μετά από 34 χρόνια ο Δικέφαλος!

Περίμενε 34 χρόνια για αυτή τη στιγμή, επιτέλους τα κατάφερε και η Θεσσαλονίκη θα «καεί»!

Ο ΠΑΟΚ έστησε πάρτι στην Τούμπα, όπου διέλυσε με 5-0 τον Λεβαδειακό και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Ο Δικέφαλος «καθάρισε» από νωρίς και με δύο γκολ του Σάκχοφ και τους Μπίσεσβαρ, Βαρέλα και Σφιντέρσκι να προσθέτουν από ένα, πήρε τη νίκη και έδωσε το έναυσμα για τη γιορτή, που θα κρατήσει όλη νύχτα!

Στο 91' η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι για να υποδεχθεί τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος μπήκε αλλαγή στη θέση του Πέλκα παρά τον τραυματισμό του για να πάρει συμμετοχή στο μεγαλύτερο παιχνίδι της τεράστιας καριέρας του!

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος για ένα γρήγορο γκολ ώστε να μην έχει άγχος για τη συνέχεια και το πέτυχε. Το «πάρτι» στην Τούμπα ξεκίνησε μόλις στο 3’, όταν ο Τσαμπούρης έκανε λάθος πάσα, ο Σφιντέρσκι έκλεψε και γύρισε την μπάλα στον Σάκχοφ, με τον Ουκρανό να πλασάρει προ κενής εστίας, τον Αντιλέχου αρχικά να διώχνει πάνω στη γραμμή αλλά τον Σάκχοφ να ανοίγει το σκορ με δεύτερη προσπάθεια.

Ο Λεβαδειακός απείλησε άμεσα με ισοφάριση και χρειάστηκε μια σπουδαία επέμβαση του Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Νίκα στο 5’ για να μην «παγώσει» η Τούμπα. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για τον Δικέφαλο, που έφτασε σε δεύτερο γκολ. Στο 8’ ο Γιαννούλης κέρδισε πέναλτι από κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ και ανατροπή του Σαβαντογκό. Ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση και με όμορφο «σκαφτό» πλασέ αλά Πανένκα έκανε το 2-0.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τον ΠΑΟΚ να έχει μόνο ορισμένα επιθετικά ξεσπάσματα στο παιχνίδι του. Στο 16’ ο Σφιντέρσκι αστόχησε σε τετ α τετ, ενώ στο 25’ η κεφαλιά του Βαρέλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 29’ ο Δικέφαλος κέρδισε δεύτερο πέναλτι, όταν ο Ανγκουά ανέτρεψε τον Μάτος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπάγιτς. Η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ολιβέιρα να αστοχεί σε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο ΠΑΟΚ σκόραρε νωρίς, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Σκόρερ ήταν ο Βαρέλα, ο οποίος στο 53’ έπιασε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από κόρνερ του Πέλκα, σκόραρε και πανηγύρισε δακρυσμένος στην αγκαλιά του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο 60’ ο Βαρέλα έδωσε και ασίστ, αφού βρήκε το Σάκχοφ με κεφαλιά-πάσα και ο Ουκρανός έκανε  τοπ 4-0 με διπλή προσπάθεια από κοντά.

Στο 81’ ο Σφιντέρσκι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας  το 5-0 με κοντινή προβολή και στο 91’ η Τούμπα πήρε… φωτιά με την είσοδο του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο παιχνίδι αντί του Δημήτρη Πέλκα!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φερνάντο Βαρέλα πέτυχε στο 53’ το γκολ που έψαχνε σε όλο το ματς, ενώ στο 60’ έβγαλε και ασίστ για το γκολ του Σάκχοφ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Σάκχοφ και Ολιβέιρα, ενώ οι Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Λημνιός κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σφιντέρσκι.

Παρόμοιο σχηματισμό (4-2-3-1) επέλεξε και ο Νίκος Καραγεωργίου για τον Λεβαδειακό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάγιτς, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Αντιλέχου και Λιάγκα, δεξί μπακ τον Τσαμπούρη και αριστερό τον Ανγκουά. Δίδυμο στον άξονα οι Μητρόπουλος και Καραχάλιος, μπροστά τους οι Νίκας, Σαβαντογκό, Νανγκίς και σέντερ φορ ο Χατζηλάμπρος.

Η ΦΑΣΗ: Η είσοδος του τραυματία Αντελίνο Βιεϊρίνια, που μπήκε δακρυσμένος στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι μόνο η στιγμή του ματς, αλλά και ολόκληρης της σεζόν για τον ΠΑΟΚ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Σωστές οι υποδείξεις του διαιτητή Τζήλου στα δύο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος (69’ Ζαμπά), Βαρέλα (78’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Λημνιός, Πέλκας (90’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Λεβαδειακός (4-2-3-1): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Αντιλέχου, Ανγκουά, Μητρόπουλος (67’ Ζησόπουλος), Καραχάλιος (86’ Όμο), Σαβαντογκό, Νίκας, Χατζηλάμπρος (66’ Στανόγεβιτς), Νανγκίς.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 1-0 του Σάκχοφ

Το 2-0 του Μπίσεσβαρ

Το 3-0 του Βαρέλα

Το 4-0 του Σάκχοφ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags