Facebook Pixel ΑΕΚ - ΑΕΛ: Σωτηρία μέσα στο ΟΑΚΑ για τη Λάρισα
| 2019-04-21 21:02:00

Σούζα το αλογάκι στο ΟΑΚΑ – Σωτηρία με... γκάφα Τσιντώτα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Σούζα το αλογάκι στο ΟΑΚΑ – Σωτηρία με... γκάφα Τσιντώτα

Η ΑΕΛ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ.

Μπορεί η εικόνα του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική, με την ΑΕΚ να έχει το πάνω χέρι, η ΑΕΛ όμως ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ανέλαβε τον έλεγχο και τις πρωτοβουλίες στο παιχνίδι με την ΑΕΛ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο ο τρόπος που επέλεξαν να ξετυλίξουν οι παίκτες του Χιμένεθ τις επιθετικές τους προσπάθειες, περισσότερο με ατομικές ενέργειες παρά οργανωμένα, βοήθησε τους Θεσσαλούς να διατηρήσουν εύκολα το μηδέν.

Η πρώτη καλη στιγμή σημειώθηκε στο 6' όταν το σουτ του Πόνσε έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον. Εφτά λεπτά αργότερα παρόμοια καλή προσπάθεια του Κλωναρίδη είχε ανάλογη κατάληξη. Και φτάσαμε στο 28' όπου οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την πολύ κακή λειτουργία που έχει (και φέτος) η ΑΕΚ στις στατικές φάσεις. Ύστερα από γέμισμα του Γιακιμόφσκι, ο Μπράλιτς έκανε την προβολή, ο Τσιντώτας έκανε κάκιστη εκτίμηση και η μπάλα πέρασε σχεδόν από κάτω του για να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου, αφού η Ένωση από την ψυχρολουσία δεν κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες ισοφάρισης, με εξαίρεση μία σέντρα του Κλωναρίδη που κόντραρε και ο τερματοφύλακας της Λάρισας έδιωξε με δυσκολία εκτός γηπέδου.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πίεσε για να φέρει το ματς στα ίσια. Βρήκε όμως μπροστά της τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Στο 54' ο Κρίστινσον νίκησε τον Πόνσε, ενώ έξι λεπτά αργότερα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το ωραίο σουτ του Μπογέ. Στο 67' ο γκολκίπερ των «βυσσινί» έκανε άλλη μία σημαντική επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Οι κιτρινόμαυροι δεν σταμάτησαν να παράγουν ευκαιρίες. Στο 72' η κεφαλιά του Σβάρνα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Στο 76' ο Κρίστινσον μπλόκαρε το επικίνδυνο γύρισμα του Χουλτ, ενώ στο 78' το σουτ του Γκάλο έφυγε εκτός γηπέδου.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έχασε και άλλες ευκαιρίες. Στο 82' ο Μπράλιτς έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή το σκαστό σουτ του Πόνσε, ενώ στο 89' το σουτ το 89' δεν ήταν δυνατό να νικήσει τον Κρίστινσον. Έτσιη ΑΕΛ πήρε ένα μεγάλο διπλό.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Η μπάλα ήρθε πάνω του στο γκολ της ΑΕΛ, αλλά ο Παναγιώτης Τσιντώτας είχε μία πολύ άσχημη αντίδραση. Η Λάρισα δεν θα μπορούσε να πάρει διαφορετικά το ματς αλλά το κατάφερε χάρη σε αυτήν τη λεπτομέρεια.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στη Λαμία. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε διάταξη 3-5-2 με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Σβάρνα, Οικονόμου, Τσόσιτς στην τριάδα των στόπερ και τον Γκάλο (δεξιά) με τον Κλωναρίδη να καλύπτουν τις πλευρές ως φουλ μπακ-χαφ. Στη μεσαία γραμμή ο Κρίστιτσιτς με τον Άλεφ είχαν ανασταλτικό ρόλο, ο Μάνταλος ήταν ο οργανωτής και επιθετικό δίδυμο ο Μπογέ με τον Πόνσε. Στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Χουλτ το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (46' Χουλτ), Γκάλο , Κλωναρίδης (59' Μπακάκης), Κρίστιτσιτς, Άλεφ(71' Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Μπάλλας (72' Ακόστα), Σεσέροβιτς, Γιακιμόφσκι (75' Γκόλιας), Σικάβκα (95' Γρομητσάρης), Νούνιτς.

Η ΦΑΣΗ Η απόκρουση του Κρίστινσον στο 54'. Ο Μπογέ κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή και έπιασε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απογειώθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης ήταν καλός στις αποφάσεις του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Με το τρίποντο η ΑΕΛ σώθηκε και μαθηματικά, έχοντας 34 βαθμούς και πέρασε τον Παναθηναϊκό στην 9η θέση. Η ΑΕΚ έτσι και αλλιώς δεν καιγόταν, αφού η τρίτη θέση είναι εξασφαλισμένη και πλέον προετοιμάζεται για τον στόχο που της απόμεινε, το Κύπελλο.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags