Facebook Pixel AEK - Όγκνιεν Βράνιες: Θα είναι το κόλπο γκρόσο του αιώνα
| 2019-04-24 14:02:00

Το κόλπο γκρόσο του αιώνα - Έτσι γυρίζει - "Βοηθάει" πρώην του ΠΑΟΚ - "Ντρίμπλα" Λύμπε

του Γιώργου Θεοδωράκη
Το κόλπο γκρόσο του αιώνα - Έτσι γυρίζει - "Βοηθάει" πρώην του ΠΑΟΚ - "Ντρίμπλα" Λύμπε

Πώς θα γίνει το deal. Είναι πολλά τα λεφτά. Λέτε να... μπλοφάρει;

ΑΕΚ - Όγκνιεν Βράνιες: Για ταξίδι στη Σουηδία διαβάζαμε, για άλλο στην Ολλανδία. Τελικά, από το πουθενά, ο εσχάτως κοσμογυρισμένος Νίκος Λυμπερόπουλος βρέθηκε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό δημοσίευμα της "ΩΡΑΣ", ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης ήταν χθες στο προπονητικό κέντρο της Άντερλεχτ. Τελεία εδώ, αφού αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Από εδώ και πέρα, η λογική πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω.

Το πιθανότερο και αυτό που έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι πως ο "Λύμπε" βρέθηκε στο προπονητήριο της Αντερλεχτ προκειμένου να δει τι μπορεί να γίνει και αν υπάρχει περιθώριο κουβέντας και νέας διαπραγμάτευσης για τον Όγκνιεν Βράνιες. Τα δεδομένα, τα έχουμε παρουσιάσει στον sportdog από την πρώτη στιγμή. Προφανώς και η επίσκεψη του Λυμπερόπουλου είχε να κάνει με αυτό ακριβώς: να διαπιστώσει, από κοντά, το τι ακριβώς γίνεται και "παίζει" με τον Βόσνιο.

Στόπερ άλλωστε στα χαρακτηριστικά του η ΑΕΚ ψάχνει. Ο ίδιος, μετά το φετινό του ναυάγιο στους "μωβέ", εξυπακούεται πως θα καλόβλεπε μια επιστροφή στην Ένωση, προφανώς λησμονώντας τα όσα έκανε για να προκαλέσει, το περασμένο καλοκαίρι, τη μεταγραφή του στην Άντερλεχτ. Εκεί, ξεκάθαρα, μετά τα πάμπολλα παραπτώματα του και τη μετριότατη (προς το ευγενικό) αγωνιστική του εικόνα, δεν υπολογίζεται.

Η Άντερλεχτ, λογικό είναι, να θέλει να αποσβέσει μέρος της αποτυχημένης περυσινής της επένδυσης. Κακά τα ψέματα όμως, για έναν παίκτη με τη "φήμη" του Βόσνιου, 3 εκατ. ευρώ δεν πρόκειται να βρει πουθενά. Και προφανώς, οι ιθύνοντες του βελγικού συλλόγου (υπενθυμίζουμε πως τεχνικός διευθυντής είναι εδώ και λίγους μήνες ο Φρανκ Άρνεσεν, ο πρώην αξιωματούχος στον ΠΑΟΚ) το έχουν συνειδητοποιήσει.

Μοιάζει δύσκολο αφενός οι "κιτρινόμαυροι" να προσφέρουν ποσό για την αγορά του παίκτη, ακόμη πιο δύσκολο, ακόμη και αν γίνει, η Άντερλεχτ να δεχθεί να τον παραχωρήσει, προφανώς... κοψοχρονιά, στην ομάδα την οποία και (καλό)πλήρωσε πέρυσι. Ξεκάθαρα όμως είναι θέμα timing. Το πότε και πώς θα… αγανακτήσουν στην Άντερλεχτ από την αδυναμία να τον ξεφορτωθούν (μειώνοντας φυσικά και τη χασούρα τους) και πότε και πώς θα προτείνει η Ένωση.

Ένα ζήτημα που επίσης πρέπει να καταγραφεί είναι και οι τρέχουσες απολαβές του Όγκνιεν Βράνιες. 2,7 εκατ. ευρώ για την τριετία του συμβολαίου του προβλέπεται να εισπράξει ο Βράνιες. Κοινώς, 900 χιλιάρικα τον χρόνο. Τέτοια χρήματα, η ΑΕΚ αποκλείεται να δώσει. Οπότε, ακόμη και σε περίπτωση που τον ζητήσει δανεικό, θα πρέπει η Άντερλεχτ να βάλει πλάτη καλύπτοντας μέρος του συμβολαίου του. Και αυτό δύσκολο. 

Γενικά, μοιάζει τη δεδομένη στιγμή φιλόδοξη η προσπάθεια της Ένωσης. Αν τα καταφέρει, να πάρει τον διεθνή στόπερ πίσω, από την ομάδα που την πλήρωσε για να τον αγοράσει, με τις προϋποθέσεις και τους όρους που είναι στις δυνατότητες της, τότε θα πρόκειται για το κόλπο γκρόσο του αιώνα. Εκτός βέβαια, αν ο Λυμπερόπουλος δεν πήγε στις Βρυξέλλες (μόνο) για τον Βόσνιο αμυντικό…

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags