Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Φλερτ" με Καφού - Τα δεδομένα για τον Πορτογάλο άσο
| 2019-04-26 18:24:00

"Σφήνα" ΠΑΟΚ για τον "σκύλο" - Έτσι τον "κλέβει" - Δεν είναι... Λιβάγια - Tόσα "σπρώχνει" ο Ιβάν

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Σφήνα" ΠΑΟΚ για τον "σκύλο" - Έτσι τον "κλέβει" - Δεν είναι... Λιβάγια - Tόσα "σπρώχνει" ο Ιβάν

Πώς θα γίνει το deal με παικταρά. Όλο το ρεπορτάζ στο sportdog.

To φλερτ του ΠΑΟΚ με τον Καφού δεν είναι φετινό. Πριν δύο καλοκαίρια, ο «δικέφαλος» είχε φτάσει μιαν ανάσα από την αγορά του Πορτογάλου μέσου, προσφέροντας στη Λοριάν (την τότε ομάδα του) 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και στον ίδιο τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούσαν (κατά μέσο όρο) τις 500.000 ευρώ.

Τότε όμως τελικά, μια λεπτομέρεια της τελευταίας στιγμής, μια διαφοροποίηση του μεταγραφικού πλάνου του ΠΑΟΚ ακύρωσε το deal, στέλνοντας τον Καφού στη Μετς και από εκεί και πέρα, δανεικό πέρυσι στη Λέγκια. Εκεί ο 26χρονος Πορτογάλος κάνει πραγματικά καταπληκτική χρονιά συμβάλλοντας καταλυτικά στην προσπάθεια της ομάδας του για την κατάκτηση του τίτλου.

Προβλέπεται buy-out εκ μέρους της Λέγκια ύψους 800.000 ευρώ, το οποίο ο σύλλογος έχει εδώ και καιρό ενημερώσει τη Μετς πως θα το εξασκήσει. Το θέμα εδώ όμως είναι άλλο και εδώ προφανώς μπορεί να μπει σφήνα – αν το θελήσει – ο ΠΑΟΚ (γιατί επαφές και γνώση της κατάστασης έχει).



Ο Καφού δεν έχει συμφωνήσει σε νέο συμβόλαιο με τη Λέγκια. Δεν είναι (για να γίνει αντιληπτό με ελληνικό παράδειγμα)… Λιβάγια. Πήγε δανεικός, η Λέγκια του κάλυψε το συμβόλαιο, εφόσον θέλει να κάνει χρήση της option και να τον αγοράσει, τότε και μόνο τότε θα συζητήσει όρους για νέο συμβόλαιο.

Και ναι, μπορεί ο ίδιος να αισθάνεται καλά και να περνάει ακόμη καλύτερα στη Βαρσοβία, αλλά δεν παύει να θέλει να… εξαργυρωθεί για τη φοβερή σεζόν που κάνει. Και μέχρι στιγμής, υπάρχει απόσταση στα θέλω του Καφού με την πρόταση της Λέγκια (περίπου 200.000 ευρώ). Απόσταση που προφανώς γεφυρώνεται, αλλά όσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο πολωνικός σύλλογος εννοείται πως δεν θα μπει σε διαδικασία, τελικά, αγοράς του Καφού. Πώς να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν θα έχει συμφωνήσει; Αυτά δεν γίνονται.

Και εδώ μπορεί να μπει (αν το θελήσει) ο ΠΑΟΚ. Είπαμε, έχει τον έλεγχο της κατάστασης, ξέρει τα δεδομένα, έχει εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή και επειδή το πιθανότερο είναι πως θα αποκτήσει δύο μέσους, αν και εφόσον διαπιστωθεί πως ο Καφού δεν τα βρίσκει τελικά με τη Λέγκια (χωρίς να είναι και προαπαιτούμενο κάτι τέτοιο) και φυσικά ο Πορτογάλος εγκριθεί απ’ όλους στον ΠΑΟΚ, τότε θα γίνει κίνηση, αφού εκτιμάται πως είναι και μια οικονομική επιλογή (800.000 – 1 εκατ. ευρώ το ποσό που θα απαιτηθεί για τη μεταγραφή του, 600-700.000 ευρώ οι αποδοχές του).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags