Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Θα δώσει η Φούλαμ τα χρήματα που ζητάει η Ένωση για την παραχώρησή του;
| 2019-04-27 14:25:00

Ρεπορτάζ-φωτιά για ΑΕΚ και Κώστα Μήτρογλου - Τρελό παρασκήνιο με τον Μάρκο Λιβάγια!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ρεπορτάζ-φωτιά για ΑΕΚ και Κώστα Μήτρογλου - Τρελό παρασκήνιο με τον Μάρκο Λιβάγια!

Τι συμβαίνει στην Ένωση!

ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Πάει παραπάνω από 1,5 μήνας που στον sportdog διαβάσατε για πρώτη φορά πως… κάτι τρέχει με τον Λιβάγια. Κυρίως είχε να κάνει αυτή η αναφορά μας στον προβληματισμό που υπάρχει στους υπευθύνους της ΑΕΚ για τη φετινή εικόνα του Κροάτη επιθετικού, του ακριβότερου δηλαδή μεταγραφικού αποκτήματος της (νέας) εποχής Μελισσανίδη, αλλά και του πλέον ακριβοπληρωμένου στο ρόστερ της Ενωσης, η οποία μόνο αντίστοιχη των παραπάνω δεν ήταν.

Εκτοτε, έχει αναπτυχθεί ένα «γαϊτανάκι», φημών, διαρροών, ειδήσεων που θέλουν τον Κροάτη αφενός, μέσω των εκπροσώπων του, να ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό, την ΑΕΚ να διαρρέει πως συζητάει για παραχώρηση του, αλλά μόνο έναντι προσφοράς που θα φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ, τη σύζυγο του, τις προάλλες να ποστάρει αμφίσημα στο λογαριασμό της στο Instagram.

Μια… ανακατωσούρα δηλαδή, την οποία φροντίζει με τον τρόπο του να ενισχύει και ο ίδιος ο Κροάτης, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με τη Λαμία, μπορεί να ξεκαθάρισε πως δεν έχει προτάσεις και πως επιθυμεί να παραμείνει στην ΑΕΚ, «κολλώντας» όμως το για «την ώρα», άναψε φωτιές.

Σημερινό δημοσίευμα της ΩΡΑΣ δίνει συνέχεια, κάνοντας λόγο για «κανάλι που άνοιξαν οι εκπρόσωποι του Λιβάγια με τη Φούλαμ». Η αλήθεια είναι πως ο μάνατζερ του Μάρκο Λιβάγια, ο περίφημος Φεντερίκο Παστορέλο (ο συνεργάτης του και αυτός που «επιμελείται» τα πάντα γύρω από τον Λιβάγια, ο Βιτσέντσο Καβαλιέρε είναι αυτός που «εμφανίζεται» περισσότερο στα ελληνικά media) είναι από τους κορυφαίους ατζέντηδες παγκοσμίως. Με διαφορετική μεν πρακτική από τους πιο προβεβλημένους συναδέλφους του (δεν του αρέσει και τόσο να διαφημίζει και να διαφημίζεται), αλλά διαχρονικά αποτελεσματικός, με καλές (ως πολύ καλές) προσβάσεις σε αρκετές ομάδες και πρωταθλήματα της Ευρώπης, κάτι πολύ χρήσιμο στην ΑΕΚ.

Η Φούλαμ, δεν είναι μεταξύ αυτών, αφού ποτέ ο Παστορέλο δεν έχει κάνει deal με τους «κότατζερς». Φυσικά, αυτό είναι το λιγότερο, αφού στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα, αυτά αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού. Το κακό, αν υποθέσουμε πως ο Λιβάγια εξετάζεται από τους Λονδρέζους, είναι πως αυτοί υποβιβάζονται από την Πρέμιερσιπ.

Λογικά, αναμένεται να προβούν σε μεγάλη εκκαθάριση στο ρόστερ τους, την τεχνογνωσία άλλωστε για να επιστρέψουν στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου την έχουν (δεν τους λες ασανσέρ, αλλά την τελευταία δεκαετία το «ανέβα-κατέβα» κοντεύουν να το κάνουν σύστημα), τα χρήματα δεν θα τους λείψουν (πριμοδοτούνται για τον… υποβιβασμό με ένα ποσό που ξεπερνάει τα 90 εκατ. ευρώ), θέλουν όντως επιθετικούς (όχι έναν, αλλά περισσότερους, εξ ου και ο πληθυντικός), ωστόσο το θέμα είναι πως… δεν «βλέπουν» Ελλάδα!

Μετά την τραυματική (για το ταμείο αλλά και αγωνιστικά) εμπειρία του συλλόγου με την (τότε) μεταγραφή ρεκόρ του Κώστα Μήτρογλου, οι άνθρωποι της Φούλαμ έριξαν… άκυρο σε οτιδήποτε αφορά επαγγελματία ποδοσφαιριστή από την Ελλάδα. Αν τους ενδιαφέρει κάτι από τα μέρη μας αυτό είναι νεαροί σε ηλικία (όπως για παράδειγμα ο 16χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Κωνσταντέλιας, τον οποίο και προσπάθησαν πολύ να αποκτήσουν στο πρώτο μισό της σεζόν), αλλά ως εκεί.

Πως τώρα, ο φετινός, μετριότατος στο ελληνικό πρωτάθλημα Λιβάγια, θα «πείσει» τους υπεύθυνους του συλλόγου, όχι  μόνο να τον «κοιτάξουν», αλλά και να τον επιλέξουν, είναι πραγματικά ένα πολύ μεγάλο ερώτημα. Και, επίσης, ακόμη και αν το κάνουν, πως θα δώσουν 10 εκατ. ευρώ που ζητάει η ΑΕΚ; Εστω και αν η αλήθεια είναι πως στην Ενωση, ακόμη και με τα… μισά θα έμπαιναν σε διαπραγμάτευση, ωστόσο πέραν του καθημερινού και εν πολλοίς εγχώρια ανακυκλωμένου «θορύβου», για τον Λιβάγια δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags