Facebook Pixel Υπάρχει συμφωνία ΑΕΚ - Άντερλεχτ - Αποφασίζει ο Βράνιες
| 2019-04-30 14:48:00

Υπάρχει συμφωνία με ΑΕΚ - Λέει "ναι" και έρχεται - Δανεισμός... ντροπή - Κίνδυνος "αφανισμού"!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Υπάρχει συμφωνία με ΑΕΚ - Λέει "ναι" και έρχεται - Δανεισμός... ντροπή - Κίνδυνος "αφανισμού"!

Ποιο είναι το "κλειδί". Χοντρό παιχνίδι. Φρέσκο ρεπορτάζ.

Από τη μία, λίγο πριν σημάνει Ανάσταση, οι Βέλγοι κατέγραψαν συμφωνία της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ για την επιστροφή στην Ένωση του Όγκνιεν Βράνιες.

Από την άλλη, οι "κιτρινόμαυροι", το τελευταίο διήμερο, κρατούσαν χαμηλά τους τόνους, αρνούμενοι σε κάθε τόνο πως υπάρχει συμφωνία. Φρόντιζαν μάλιστα να διαρρεύσουν ουσιαστικά την πρόταση τους, κάνοντας λόγο για δανεισμό του Βόσνιου στόπερ, με την ελληνική ομάδα να καταβάλλει (το πολύ…) το μισό του συμβολαίου του (400.000 ευρώ), χωρίς όμως να γίνεται καμία άλλη αναφορά.

Αναφορά που είτε να περιλαμβάνει το κατά πόσον η ΑΕΚ θα πληρώσει στους "μωβέ" το περίφημο loan fee (ενοίκιο δανεισμού), τι θα γίνει με τη δόση του 1 εκατ. ευρώ που οφείλει από την περυσινή αγορά του Όγκνιεν Βράνιες η Άντερλεχτ, αλλά και το αν και πότε θα θεσπιστεί option αγοράς του διεθνούς κεντρικού αμυντικού.

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το "κλειδί" της υπόθεσης, αφού και οι Βέλγοι που επιμένουν για συμφωνία, αλλά και η ελληνική ομάδα, έχουν... δίκιο! Εξηγούμαστε. Η Ένωση έχει συμφωνήσει με την Άντερλεχτ για τον δανεισμό του παίκτη. Προφανώς, οι "κιτρινόμαυροι" πόνταραν -και πέτυχε- στην απελπισία των υπευθύνων του βελγικού συλλόγου, οι οποίοι και αντιλήφθηκαν έγκαιρα πως ο μόνος τρόπος να γλιτώσουν μέρος της χασούρας από την αγορά του ποδοσφαιριστή θα ήταν να συναινέσουν στον -έστω και ντροπιαστικό για την επιχειρηματική τους επάρκεια- δανεισμό στην ελληνική ομάδα.

Οι λεπτομέρειες της εν λόγω συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και ο λόγος είναι πολύ απλός, αφού αυτή πλέον περνάει αποκλειστικά από τον παίκτη! Η Ένωση, όπως έχει διαμηνύσει δεν πρόκειται να δώσει ευρώ πάνω από το 50% του συμβολαίου του Βόσνιου. Η Άντερλεχτ δεν πρόκειται από την πλευρά της να φτάσει στο... έσχατο πραγματικά σημείο να πληρώσει και μέρος του συμβολαίου του Βόσνιου (δεν φτάνει που τον παραχωρεί δανεικό στην ομάδα από την οποία τον αγόρασε μόλις πέρυσι…), οπότε τα πάντα είναι στην πλευρά του ποδοσφαιριστή!

Να δεχτεί δηλαδή μειωμένες αποδοχές προκειμένου να γίνει το deal. Και όπου μειωμένες, το συμβόλαιο που προτείνει να καλύψει η ΑΕΚ. Αν ο Όγκνιεν Βράνιες το δεχθεί και δεν μείνει (όπως πέρυσι, απαιτώντας τη μεταγραφή του στην Άντερλεχτ) στην κάλυψη του 100% των απολαβών του, τότε το deal δεν προχωράει. Άμεσα τουλάχιστον.

Γι’ αυτό και η ελληνική ομάδα διαρρέει πως υπάρχουν και άλλοι στόπερ στη λίστα Λυμπερόπουλου (αν δεν υπήρχαν κιόλας τότε…) και γι’ αυτό και οι Βέλγοι φροντίζουν να ρίχνουν συνεχώς το μπαλάκι στον Βόσνιο, μεταφέροντας μέρος της... απελπισίας τους στον ίδιο, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ο δανεισμός του στην Ένωση, ο ίδιος κινδυνεύει με ποδοσφαιρικό... αφανισμό, αφού στο "Κονστάν Βαντέν Στοκ" δεν πρόκειται να ξαναπαίξει.

Μοιάζει εξίσωση για δυνατούς λύτες, αλλά στην πραγαμτικότητα είναι πολύ απλή: όσο οι δυο ομάδες δεν βάζουν νερό στο κρασί τους (είτε για λόγους δυνατοτήτων, είτε για λόγους τακτικής, είτε ακόμη και γοήτρου) τόσο η πραγματοποίηση του deal θα εξαρτάται από τις προθέσεις του παίκτη. Και όσο και αν ο ίδιος δείχνει σε κάθε ευκαιρία την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα, το πρόσφατο παρελθόν του (και η περυσινή μόλις συμπεριφορά του προκειμένου να πάρει την μεταγραφή στην Άντερλεχτ) δεν φαίνεται πως συνηγορεί. Και -μεταξύ μας- ο παίκτης δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να βάλει πλάτη, έχοντας εγγυημένο συμβόλαιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητη ανατροπή: Ποιος Βράνιες; Αυτόν παίρνει η ΑΕΚ από την Άντερλεχτ - Τον "χτύπησε" ο ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags