30/04/19 - 20:24

Ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Ολυμπιακός: Εκεί πάει ο Σάμαρης με φοβερά λεφτά - Θα κάνει κρότο σε όλη την Ευρώπη!

Αποκάλυψη! Ετοιμάζει απίστευτη μεταγραφή. Ποια Μπενφίκα τώρα;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Ολυμπιακός: Εκεί πάει ο Σάμαρης με φοβερά λεφτά - Θα κάνει κρότο σε όλη την Ευρώπη!
36.973views 0shares

Ανδρέας Σάμαρης: Μία ακόμη επιβεβαίωση του έγκυρου και έγκαιρου ρεπορτάζ του sportdog ήρθε σήμερα από την Πορτογαλία. Και αφορά τη σοβαρή εμπλοκή στις συζητήσεις που υπάρχουν μεταξύ Μπενφίκα και Ανδρέα Σάμαρη αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του διεθνή Ελληνα μέσου.

Πολύ έγκαιρα, ο «σκύλος» σας είχε ενημερώσει πως η αρχική πρόθεση των Λουζιτανών ήταν να μην προτείνουν επέκταση στον Σάμαρη. Η αλλαγή όμως του στάτους του μετά την αλλαγή στον πάγκο των «αετών», άλλαξε και τα δεδομένα, με τους ανθρώπους των πρωτοπόρων του πορτογαλικού πρωταθλήματος, να προσανατολίζονται μεν στην κατάθεση πρότασης, αλλά όχι καλύπτοντας τα «θέλω» του Σάμαρη.  Κυρίως λόγω της ηλικίας του Ελληνα μέσου και της… πλειάδας των ποδοσφαιριστών που έρχονται στη θέση του από τις μικρές ομάδες της Μπενφίκα.

Η πρόταση θα ήταν περισσότερο… τιμητική, πάνω κάτω στο πλαίσιο που κυμαίνονται οι τρέχουσες απολαβές του Σάμαρη (700.000 ευρώ), πολύ μακριά φυσικά από τις απαιτήσεις του ίδιου για διπλάσιο συμβόλαιο, αλλά και την πρόταση, 1,7 εκατ. ευρώ που έχει εδώ και καιρό στα χέρια του από τη Γαλατασαράι.  Και είναι προφανές πως με μια τέτοια χαοτική διαφορά, η επιθυμία του Ελληνα μέσου να παραμείνει και στην Πορτογαλία και ειδικότερα στο «Ντα Λουζ» πιθανότατα θα περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού αναζητώντας το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του, δεν μπορεί να παραγνωρίσει την τεράστια απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Οπότε για τον Σάμαρη, οι δρόμοι είναι δύο: ή θα βάλει (πολύ) νερό στο κρασί του, αποδεχόμενος να μείνει Λισαβώνα ουσιαστικά χωρίς αύξηση στις απολαβές του, ή θα αναγκαστεί να πάει κόντρα στην επιθυμία του, φεύγοντας από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να βρει ένα συμβόλαιο κοντά (ή και παραπάνω) στα «θέλω» του.

Και για να προλάβουμε τους καλοθελητές, εξυπακούεται πως ένα τέτοιο συμβόλαιο δεν μπορεί να του το προσφέρει κανείς από την Ελλάδα, ούτε ο ΠΑΟΚ (που προ εβδομάδων είχε γραφτεί πως παρακολουθεί την υπόθεση Σάμαρη) ούτε και η πρώην ομάδα του Σάμαρη, ο Ολυμπιακός. Ετσι κι αλλιώς, στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων του χαφ της Μπενφίκα, ο επαναπατρισμός είναι τη δεδομένη στιγμή στην τελευταία θέση (ίσως μάλιστα, να μην υπάρχει καν στο μυαλό του).

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ