Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ: Τριάρα πρόκρισης στον τελικό
| 2019-05-01 23:58:00

Δεν άφησε τίποτα κάτω να πέσει – Τριάρα πρόκρισης με Μέσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δεν άφησε τίποτα κάτω να πέσει – Τριάρα πρόκρισης με Μέσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μαέστρο τον Αργεντινό η Μπαρτσελόνα 3-0 τη Λίβερπουλ.

Μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χάσει το εισιτήριο στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα μετά το 3-0 στο πρώτο ματς με τη Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να περιορίσει δημιουργικά τη Μπαρτσελόνα στα πρώτα λεπτά και με εξαίρεση το τετ α τετ του Ράκιτιτς, στο οποίο ο Κροάτης έκανε λανθασμένη επιλογή, οι Καταλανοί δεν απειλούσαν, ούτε βέβαια και οι Άγγλοι, μερικές απόπειρες των οποίων ούτε καν ανησύχησαν τον Τερ Στέγκεν. Οι φιλοξενούμενοι όμως στάθηκαν άτυχοι όταν τραυματίστηκε ο Κεϊτά, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Χέντερσον που μπήκε στο ματς στο 24'.

Λες και η απώλεια να αποσυντόνισε τη Λίβερπουλ και δύο λεπτά αργότερα η Μπάρτσα επέφερε πλήγμα. Ο Τζόρντι Άλμπα έκανε την... τέλεια μπαλιά στην πλάτη της αγγλικής άμυνας και ο Σουάρες με προβολή νίκησε τον Άλισον για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 35' σημείωσαν την πρώτη τους καθαρή ευκαιρία στο ματς. Ο Χέντερσον έκανε φοβερή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά ο Μανέ έκανε κακό πλασέ με το αριστερό.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε. Η Λίβερπουλ βρήκε χώρους και κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερους κίνδυνους στα καρέ του Τερ Στέγκεν με κινητήριο μοχλό τον Σαλάχ. Στο 47' ο Αιγύπτιος μοίρασε για τον Βαϊνάλντουμ, αυτός έστρωσε στον Μίλνερ αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Βρετανός, έδιωξε σε κόρνερ ο Γερμανός τερματοφύλακας με υπερένταση! Στο 53' το σουτ του Σαλάχ έδιωξε ξανά με δυσκολία ο γκολκίπερ της Μπάρτσα, ο οποίος είχε θετική αντίδραση και πέντε λεπτά αργότερα στο σουτ του Μίλνερ.

Και αφού η Λίβερπουλ έχανε ευκαιρίες στο 75' επιβεβαιώθηκε ξανά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Σουάρες, το πλασέ που σταμάτησε στο δοκάρι αλλά ο επερχόμενος Μέσι κοντρόλαρε με το στήθος και βρίσκοντας πεσμένο τον Άλισον μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα! Στο 82' ήρθε το 3-0 με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού και κάπου εκεί το έργο τελείωσε.

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε διατηρήσει περισσότερες ελπίδες για ανατροπή στη ρεβάνς, στο 84' όμως έχασε απίστευτη ευκαιρία. Ο Φιρμίνο πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τερ Στέγκεν, ο Μπουσκέτς έδιωξε πάνω στην γραμμή, στην επαναφορά όμως ο Σαλάχ βρήκε το αριστερό δοκάρι. Έτσι παρέμεινε το 3-0 το οποίο ισχυρότατο προβάδισμα στην ισπανική ομάδα για τον επαναληπτικό. Είναι με το ένα πόδι στον τελικό. Το σκορ πάντως αδικεί τη Μπαρτσελόνα, η οποία στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 4-0,όταν ο Ντεμπέλε πλάσαρε ολομόναχος πάνω στον Τερ Στέγκεν.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Βιδάλ, Κουτίνιο (60' Σεμέδο), Σουάρες (93' Ντεμπελέ), Μέσι.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (86' Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (81' Φιρμίνιο), Φαμπίνιο, Κεϊτά (24' Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags