Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζοσέ Σα: Toν... χαρίζει η Πόρτο
| 2019-05-02 11:39:00

Φήμες ότι χαλάει του "κλεισμένου" - Απίθανο γιατί - Θέλει τα διπλά - Τον... χαρίζουν στον Ολυμπιακό

του Παναγιώτη Νικολάου
Φήμες ότι χαλάει του "κλεισμένου" - Απίθανο γιατί - Θέλει τα διπλά - Τον... χαρίζουν στον Ολυμπιακό

Φοβερό σήριαλ. Θα γίνει ανατροπή; Πώς "καθαρίζουν" οι Πειραώτες;

Ολυμπιακός - Ζοσέ Σα: Πάνω απ' όλα, χωρίς συζήτηση, το ανθρώπινο. Από τη στιγμή όμως που όλα δείχνουν πως το οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη χθες ο Ικερ Κασίγιας και κοψοχόλιασε όλον τον πλανήτη, ιατρικώς, αντιμετωπίστηκε, μπορούμε να περάσουμε και στο δεύτερο επίπεδο της ανάγνωσης αυτής της εξέλιξης.

Ειδικά εφόσον συνδέεται με εκκρεμή μεταγραφική υπόθεση ελληνικής ομάδας, αυτής δηλαδή του Ολυμπιακού και του Ζοσέ Σα. Νωρίς φυσικά ακόμη να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το αν, πότε και πώς θα επιστρέψει στα γήπεδα ο Κασίγιας. Η αλήθεια είναι, πως αν το δούμε ρεαλιστικά, αυτή, με πρόβλημα στην καρδιά μοιάζει τουλάχιστον αμφίβολη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Πόρτο θα πρέπει να αναζητήσει διάδοχο του Ισπανού. Μπορεί να είναι αυτός ο Πορτογάλος τερματοφύλακας; Η αλήθεια είναι πως οι "δράκοι" δεν υπολόγιζαν τον 26χρονο γκολκίπερ. Γι' αυτό άλλωστε και τον χάρισαν ουσιαστικά στον Ολυμπιακό (δεν πουλάνε βασικούς τους και ούτε τους δανείζουν με option αγοράς 2 και 2,5 εκατ. ευρώ). Η αλήθεια βέβαια είναι πως πέρυσι, όταν συνυπήρχαν Κασίγιας και Σα, ένας τότε τραυματισμός του "Σαν Ικερ" έδωσε στον Πορτογάλο 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτι που δείχνει πως θεωρούνταν -πάντα πέρυσι- ιεραρχικά ο Νο2 στην εστία της Πόρτο.

Παρά ταύτα όμως, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τους πρωταθλητές Πορτογαλίας να τον δώσουν στον Ολυμπιακό, κίνηση αν μη τι άλλο ενδεικτική της αξιολόγησής τους για τον Ζοσέ Σα. Αξιολόγηση που, επαναλαμβάνουμε, δύσκολα αλλάζει. Και στο τέλος τέλος, εφόσον οι "ερυθρόλευκοι" έχουν συγκεκριμένη option αγοράς, σε μια απλοϊκή ανάλυση, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως την εξασκεί ο Ολυμπιακός και τελειώνει η ιστορία.

Προφανώς όμως, με την υπόθεση του Πορτογάλου γκολκίπερ και την προσπάθεια των "ερυθρολεύκων" να τον κρατήσουν, να συντηρείται χωρίς εξέλιξη στο προσκήνιο για πάνω από τρεις μήνες, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, όπως αρχικά τουλάχιστον είχαν παρουσιαστεί. Ρεπορταζιακά βέβαια προκύπτει πως βασική ευθύνη αυτής της καθυστέρησης φέρει πλέον ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος και ζητά ουσιαστικά διπλασιασμό των αποδοχών του.

Κάτι που πάντως σίγουρα δεν θα πάρει παραμένοντας στην Πόρτο, ωστόσο δεδομένα, στην (όχι και τόσο πιθανή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…) περίπτωση που οι "δράκοι" του ζητήσουν να παραμείνει, τότε προφανώς πέραν της οικονομικής διαφορές που υφίσταται με τους Πειραιώτες, θα προκύψουν και άλλα εμπόδια.

Για να το ξεκαθαρίσουμε πάντως, τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή, δεν υπήρχε καμία διάθεση εκ μέρους της Πόρτο να κρατήσει, σε οποιονδήποτε ρόλο, τον Πορτογάλο στο δυναμικό της. Και, όπως τουλάχιστον εκτιμούσαν ρεπόρτερ των "δράκων", αν το απευκταίο σενάριο για αδυναμία επιστροφής στα γήπεδα του Κασίγιας επιβεβαιωθεί, το πιθανότερο είναι πως θα κινηθούν για άλλο, βασικό προφανώς, τερματοφύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Μήτρογλου; Αυτόν τον φορ "ζαχαρώνουν" στον Ολυμπιακό - Κάνει "όργια" - "Καψούρα" Μαρτίνς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags