Facebook Pixel Ολυμπιακός - Εντουάρντο Ενρίκε: Τον "τελειώνει" ο Ροντρίγκο Μολέντο
| 2019-05-03 13:18:00

Απίθανο όνομα για Ολυμπιακό - Μεταγραφή με τρελό ρίσκο - Θυμίζει Άλεφ - Τον "τελειώνει" ο Μολέντο

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίθανο όνομα για Ολυμπιακό - Μεταγραφή με τρελό ρίσκο - Θυμίζει Άλεφ - Τον "τελειώνει" ο Μολέντο

Περίπτωση... μπλέξιμο στο λιμάνι. Αντέχει το βάρος της φανέλας;

Εντουάρντο Ενρίκε. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος και τιτλοφορεί το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Κόκκινου Πρωταθλητή" ως ευρισκόμενος ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για την κάλυψη της θέσης του "αντί-Νάτχο", για να το πούμε σχηματικά.

Ο συγκεκριμένος παίκτης αγωνίζεται δανεικός φέτος στην πορτογαλική Μπελενένσες από τη βραζιλιανική Ιντερνασιονάλ (την ομάδα του Μολέντο…). Του πήρε ένα τρίμηνο περίπου να εγκλιματιστεί (η πρώτη του φορά που περνάει τον Ατλάντικο), αλλά από τη στιγμή που μπήκε στην ενδεκάδα του κόουτς Σίλας, δεν βγήκε ποτέ, εξελισσόμενος σε έναν από τους κορυφαίους της ομάδας του.

Διεθνής προ τετραετίας με την u20 της σελεσάο (συμμετείχε μάλιστα στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα εθνών Νότιας Αμερικής το 2015), έχασε τον... δρόμου στην πατρίδα του, αφού ούτε στην Ιντερνασιονάλ ούτε στην Γκρέμιο (στην οποία και παραχωρήθηκε πάλι δανεικός πέρυσι) μπόρεσε να δικαιολογήσει τις προσδοκίες, κάνοντας μετρημένες συμμετοχές, μέχρι το φετινό του ξέσπασμα σε μια -κακά τα ψέματα- μικρομεσαία ομάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Προ μηνός μάλιστα, ο πρόεδρος της, Ρουί Πέδρο Σοάρες, δημοσιοποίησε την πρόθεση της ομάδας του να τον κρατήσει στο ρόστερ της. Δεν υπάρχει option αγοράς, ο δανεισμός είναι straight και προφανώς, επιδίωξη της Μπελενένσες θα είναι να τον παρατείνει για έναν ακόμη χρόνο, με τον ίδιο τον 24χρονο μέσο (παίζει κυρίως στο "8" και θυμίζει σωματικά τον Άλεφ της ΑΕΚ) να δηλώνει επίσης πως επιθυμεί να παραμείνει.

Το θέμα είναι, πρώτον αν έχει το ειδικό βάρος για να σταθεί στον Ολυμπιακό (σίγουρα δείχνει να έχει τη δυναμική), πόσο μάλλον από τη στιγμή που η αναζήτηση των "ερυθρόλευκων" στο παζάρι έχει ως κύριο ζητούμενο την προσθήκη ποδοσφαιριστών με εμπειρία. Και ο Εντουάρντο Ενρίκε, είναι προφανές πως δεν διαθέτει.

Αν και εφόσον τώρα οι "ερυθρόλευκοι" προκρίνουν τελικά κίνηση για την απόκτησή του, τότε θα πρέπει να τα βρουν με την Ιντερνασιονάλ, η οποία μπορεί να μην έχει (προφανώς…) στη βιτρίνα της τον 24χρονο μέσο, ωστόσο όπως έχει αποδείξει στις πολλαπλές απόπειρες να βρεθεί άκρη και δίαυλος επικοινωνίας με τους "ερυθρόλευκους" για τον Μολέντο, κάθε άλλο παρά εύκολη συνομιλήτρια είναι. Ειδικά όταν μυριστεί "ψητό"… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags