Facebook Pixel Νίκησε με 4-0 τον Παναιτωλικό ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-05-05 17:50:00

Έκανε Μα-Κέντα στον Παναιτωλικό και έκλεισε με «τεσσάρα» τη σεζόν ο Παναθηναϊκός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Έκανε Μα-Κέντα στον Παναιτωλικό και έκλεισε με «τεσσάρα» τη σεζόν ο Παναθηναϊκός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εύκολη νίκη με 4-0 για τους Πράσινους στο ΟΑΚΑ.

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην φετινή Superleague ο Παναθηναϊκός. Το Τριφύλλι επικράτησε εύκολα με 4-0 του Παναιτωλικού με δύο γκολ του Μακέντα, ένα του Εμμανουηλίδη και ένα από την άσπρη βούλα του Χατζηγιοβάνη και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν. Οι Πράσινοι έφτασαν του 36 βαθμούς και αν η ΑΕΛ δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό, τότε θα τερματίσουν στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Φουριόζος μπήκε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, παρότι η εικόνα του ΟΑΚΑ ήταν ψυχρή λόγω του ελάχιστου κόσμου που βρισκόταν στις εξέδρες. Μόλις στο 12' ο Κάτσε κέρδισε πέναλτι από τον Άργκους και ο Χατζηγιοβάνης το εκτέλεσε εύστοχα στο 13' για να βάλει μπροστά από νωρίς τους Πράσινους. 

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ψυχολογικά μετά το γκολ, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 19' ο Μακέντα έγραψε το 2-0, με αριστερό σουτ, ύστερα από πάσα του Τζανδάρη, αλλά και λανθασμένη εκτίμηση του κίπερ του Παναιτωλικού, Γιαννακόπουλου.

Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν εκτός από ορισμένα σουτ, να απειλήσουν σημαντικά την πράσινη εστία, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει και τρίτο γκολ και πάλι με τον Μακέντα στο 39'. Ο Θεοχάρης είδε τον Ιταλό να κάνει την κίνηση, του πέρασε κάθετα την μπάλα και ο έμπειρος φορ πετάχτηκε και με προβολή έγραψε το 3-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από το πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναιτωλικό να πιέζει αρχικά για να μειώσει το σκορ και να χάνει ορισμένες ευκαιρίες για να το επιτύχει και τον Παναθηναϊκό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με τον Εμμανουηλίδη στο 81', ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φεντερίκο Μακέντα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά με τον Παναθηναϊκό, καθώς πέτυχε δύο γκολ, φτάνοντας τα 10 στο πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν με την πράσινη φανέλα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με πολλές αλλαγές παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Στο τέρμα ήταν ο Κότσαρης, στην άμυνα οι Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης και Θεοχάρης, στο κέντρο οι Τζανδάρης, Στάικος και Κάτσε και στην επίθεση οι Χατζηγιοβάνης, Αρμενάκας και Μακέντα.

Για τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε τους Γιαννακόπουλο, Τσιγγάρα, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνη, Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο, Ντουάρτε, Γκούγκα, Μανά και Μπάιροβιτς.

Παναθηναϊκός (4-3-3): Κότσαρης, Θεχάρης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε, Στάικος, Τζανδάρης (77’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (79’ Αθανασακόπουλος), Αρμενάκας (66’ Εμμανουηλίδης). 

Παναιτωλικός: (4-3-3): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης (66’ Αμαράλ), Πάουλο (85’ Μπελεβώνης), Γκούγκα, Λουσέρο, Ντουάρτε, Μπαϊροβιτς, Μανά (79’ Παρρας). 

Η ΦΑΣΗ: Το δεύτερο γκολ του Μακέντα και τρίτο του Παναθηναϊκού ήταν η φάση που ξεχώρισε. Ξεκίνησε από τον Θεοχάρη, που έκανε το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι, ο οποίος πέρασε όμορφη κάθετη στον Μακέντα και ο Ιταλός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστός ήταν στις υποδείξεις του ο Αθανάσιος Τζήλος, αλλά και οι βοηθοί του, ακυρώνοντας ορθά γκολ του Παναιτωλικού ως οφσάιντ. Σωστή ήταν και η απόφαση του ρέφερι για το πέναλτι που κέρδισε ο Κάτσε από τον Άργκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε πιλοτική εφαρμογή του VAR, εν όψει του τελικού του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν ο Παναθηναϊκός, που πέτυχε τέσσερα γκολ, παίζοντας μάλιστα και με αρκετές αλλαγές, βγάζοντας αρκετές καλές συνεργασίες στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags