Facebook Pixel Κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα
| 2019-05-05 20:54:00

Η ομαδάρα που έσπασε όλα τα κοντέρ! Αήττητος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Έριξε τον ΠΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Η ομαδάρα που έσπασε όλα τα κοντέρ! Αήττητος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Έριξε τον ΠΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 2-0 και ισοφάρισε το μεγάλο ρεκόρ του Παναθηναϊκού!

Ο ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε απλά το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, αλλά το έκανε ισοφαρίζοντας παράλληλα ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ.

Με τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έγραψε ιστορία, καθώς διατήρησε το αήττητο σε ολόκληρη τη σεζόν, κάτι που είχε συμβεί μόνο την αγωνιστική χρονιά 1963-64 από τον Παναθηναϊκό!

Αντιθέτως, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε στη νεοσύσταση Superleague 2 και δεν θα αγωνίζεται στα μεγάλα «σαλόνια» τη νέα σεζόν.

Τα γκολ της ιστορικής νίκης για τον Δικέφαλο πέτυχαν οι Άκπομ (60’) και Σάκχοφ (78’)

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό, με τον ΠΑΣ να μπαίνει μεν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Στο 14’ ο Άκπομ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, όμως νικήθηκε από τον Μιχαήλ σε τετ α τετ.

Εν συνεχεία ο ΠΑΣ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με την ΠΑΟΚ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Δικέφαλος δεν βρήκε ποτέ ρυθμό, όμως ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 31’ Ο Ολιβέιρα στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άκπομ πήρε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε και σούταρε, όμως το πλασέ του ήταν χλιαρό και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

O ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε το γκολ που έψαχνε. Η… προειδοποίηση ήρθε στο 53’, με τον Μπουκουβάλα να διώχνει τελευταία στιγμή προ του Μπίσεσβαρ, που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Ωστόσο στο 60’ κανείς δεν μπόρεσε να εμποδίσει τον Τσούμπα Άκπομ από το να ανοίξει το σκορ. Ο φορ του ΠΑΟΚ έγινε αποδέκτης παράλληλου γυρίσματος του Πέλκα από τα δεξιά και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μιχαήλ και «έγραψε» το 1-0.

Στο 78’ ο Δικέφαλος «κλείδωσε» τη νίκη και ταυτόχρονα το αήττητο του ΠΑΟΚ. Ο Σάκχοφ μπήκε στο ματς και δευτερόλεπτα νωρίτερα χρίστηκε σκόρερ με κοντινή κεφαλιά από φάουλ του Πέλκα, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τη μαγική φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Πέλκας είχε κέφια και συνδύασε την πολύ καλή του εμφάνιση με ισάριθμες ασίστ στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ, με δίδυμο στόπερ του Αλέξη Μιχαήλ και Κάργα, δεξί μπακ τον Μπουκουβάλα και αριστερό τον Σεργκελασβίλι. Στο κέντρο έπαιξαν οι Τζημόπουλος, Κάστρο και Πάντελιτς, ενώ οι Νικολιάς και Παμλίδης κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κρίζμαν.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με τους Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα και Γιαννούλη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Ολιβέιρα και Κάνιας, τριάδα μπροστά τους οι Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Ζαμπά, με σέντερ φορ τον Άκπομ.

Η ΦΑΣΗ: Το 1-0 του Άκπομ στο 60’ ουσιαστικά τελείωσε πρόωρα την αναμέτρηση, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Τα highlights της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ, Κάστρο (74’Γιάκος), Κρίζμαν (71’ Μάνος), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Κάργας, Παμλίδης (71’ Λέο Μπαπτίστ), Α. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Τζημόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, ,Σκόνδρας, Βιδάλ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79’ Σάκχοφ), Κάνιας, Ζαμπά (81’ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (69’ Πέδρο Ενρίκε), Άκπομ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Βαρέλα, Λημνιός, Μίσιτς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags