Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαλμπουενά: Όργιο φημών για τον Γάλλο σούπερ σταρ
| 2019-05-08 14:26:00

"Xαμός" με σούπερ σταρ και Ολυμπιακό - Υπογράφει χρυσό συμβόλαιο; - Φήμες για ρήτρα - Δεν παίζει!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Xαμός" με σούπερ σταρ και Ολυμπιακό - Υπογράφει χρυσό συμβόλαιο; - Φήμες για ρήτρα - Δεν παίζει!

Όργιο φημών για top "ερυθρόλευκο" στόχο. "Ξηλώνεται" ο Μαρινάκης;

Επαναφέρεται λοιπόν σήμερα στα ρεπορτάζ (πρωτοσέλιδο στον "Κόκκινο Πρωταθλητή") το όνομα του Ματιέ Βαλμπουενά ως μεταγραφική προτεραιότητα του Ολυμπιακού. Περίεργη και σίγουρα όχι ξεκάθαρη υπόθεση. Όταν είχε πρωτοεμφανιστεί, εκεί στα τέλη Μαρτίου, άπαντες έλεγαν σύμφωνα με τα όσα έβγαιναν από την Τουρκία, πως αν ο 35χρονος Γάλλος αγωνιζόταν σε πέντε ακόμη παιχνίδια με τη Φενέρ, τότε αυτόματα το συμβόλαιο του θα ανανεωνόταν.

Και όντως, ο έμπειρος άσος τα έχει πάρει αυτά τα παιχνίδια, συμπληρώνοντας τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών που βάσει της αρχικές ενημέρωσης θα του εξασφάλιζε αυτόματη επέκταση συμβολαίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει. Δύο τα τεινά: είτε ισχύει, συνεπώς ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη και προφανώς η ενημέρωση που προέρχεται από τους "ερυθρόλευκους" ίσως και να συνιστά... στάχτη στα μάτια προκειμένου να εστιάσουν σε άλλους στόχους, είτε δεν ισχύει οπότε μπαίνουμε σε άλλη συζήτηση.

Τα τελευταία ρεπορτάζ των (καθόλου φερέγγυων είναι η αλήθεια) τουρκικών media ισχυρίζονται πως από το ξεσκαρτάρισμα που επιχειρείται πλέον στα "καναρίνια", ο Ματιέ Βαλμπουενά... επιβιώνει. Εν μέρει για την ακρίβεια. Φέτος, σε μια τραγική σεζόν για τον τουρκικό σύλλογο, ο Γάλλος χαφ ήταν από τους λίγους που σε κάποιες περιπτώσεις στάθηκε αντάξιος των απαιτήσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη στατιστική που εμφανίζουν κάποια media στη γειτονική χώρα, ο παίκτης χάρισε με προσπάθειες του (γκολ - ασίστ) 14 βαθμούς στη Φενέρ.  Βαθμοί... χρυσάφι στην προσπάθεια της να αποφύγει το ιστορικό ρεζιλίκι του υποβιβασμού (και φαίνεται, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του τουρκικού πρωταθλήματος να το πετυχαίνει).

Εκτιμώντας λοιπόν αυτές του τις εμφανίσεις, η Φενέρ -πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ-του έχει προτείνει νέο συμβόλαιο, με σαφώς όμως μειωμένες αποδοχές. Το πόσο μειωμένες δεν διευκρινίζεται, το σίγουρο όμως είναι πως βάσει του αρχικού του συμβολαίου (ή τουλάχιστον βάσει των όσων αρχικά γνωρίζαμε πως ισχύουν) σε περίπτωση αυτόματης επέκτασης εφόσον συμπλήρωνε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών (που τον έχει συμπληρώσει) θα εισέπραττε 4 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά.

Ξεκάθαρα πρόκειται για μια θολή περίπτωση. Η Φενέρ φαίνεται πως θέλει να τον κρατήσει, προφανώς θέλοντας όμως να μειώσει το κόστος. Αν ισχύει η αυτόματη επέκταση συμβολαίου, τότε τις προβλεπόμενες συμμετοχές τις έχει συμπληρώσει. Αν όχι, ακόμη και... 60% μείωση να κάνει στις αποδοχές του και πάλι είναι απλησίαστος για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Σεισμός" στην Μπαρτσελόνα - "Τελειώνουν" τον Βαλβέρδε μετά την ξεφτίλα - Σούπερ όνομα για διάδοχος!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags