Facebook Pixel Η Τότεναμ έκανε την ανατροπή του αιώνα, κέρδισε 3-2 τον Άγιαξ στο 96’ και πήγε τελικό! (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-09 00:01:00

ΘΑΥΜΑ: Η Τότεναμ έκανε την ανατροπή του αιώνα, κέρδισε 3-2 τον Άγιαξ στο 96’ και πήγε τελικό! (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
ΘΑΥΜΑ: Η Τότεναμ έκανε την ανατροπή του αιώνα, κέρδισε 3-2 τον Άγιαξ στο 96’ και πήγε τελικό! (vid)

Πάει να βρει την Λίβερπουλ στην Μαδρίτη.

Τι είδαν τα μάτια μας και σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ... Η μέχρι το 45' καταδικασμένη Τότεναμ, που έχανε με 2-0 από τον Άγιαξ και είχε στην πλάτη της την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα, έκανε απίστευτη, ανεπανάληπτη, εκπληκτική ανατροπή, νίκησε με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης απέναντι στην Λίβερπουλ!

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο Άμστερνταμ ήταν ο Λούκας Μόουρα, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, το τελευταίο στο 96' και ήταν αυτός που έστειλε την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο στον τελικό της 1ης Ιουνίου στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο".

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άγιαξ να μπαίνει φουριόζος και να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 5' με κεφαλιά του Ντε Λιχτ. Στο επόμενο λεπτό η Τότεναμ είχε δοκάρι με τον Σον, όμως οι γηπεδούχοι έδειχναν σε καλύτερη μοίρα έχοντας φυσικά και το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Αίαντας έκανε το 2-0 με τον Ζίγιεχ στο 35' ύστερα από φοβερή συνεργασία με τον Τάντιτς και τον Φαν Ντε Μπέεκ και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα έχανε την πρόκριση για τον τελικό. Λογάριαζε όμως χωρίς τους παίκτες της Τότεναμ και ειδικά τον Λούκας Μόουρα.

O Bραζιλιάνος άσος σήμανε την αντεπίθεση των "σπιρουνιών", αφού μείωσε στο 55' με όμορφο πλασέ έπειτα από πάσα του Ντέλε Άλι, βάζοντας εκ νέου στο ματς την ομάδα του, αλλά και άγχος στους γηπεδούχους.

Η Τότεναμ ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς πίεσε ασφυκτικά τον Άγιαξ, που είχε χάσει την σπιρτάδα και την έκρηξη που τον χαρακτήριζε στους αγώνες με την Γιουβέντους και τη Ρεάλ.

Στο 59' και πάλι ο Μόουρα ισοφάρισε σε 2-2 με ωραίο γυριστό σουτ μετά από φάση διαρκείας, όπου ο Γιορέντε νικήθηκε από κοντά από τον Ονανά. Το ματς είχε γίνει ροντέο και η μπάλα ήταν πάνω-κάτω.

Ο Άγιαξ είχε δοκάρι με τον Ζίγιεχ στο 79' για να τελειώσει την πρόκριση, εντούτοις η Τότεναμ ήταν πολύ ανώτερη και έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία στο 86' με τον Βερτόνχεν από κοντά για το 2-3.

Κάτι που πέτυχε τελικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ήτοι στο 96', όταν ο Σισοκό έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Γιορέντε πάσαρε στον Ντέλε Άλι, αυτός στον Μόουρα που με ψύχραιμο πλασέ ανέτρεψε τα... πάντα και έδωσε την επική πρόκριση στην Τότεναμ!

Οι συνθέσεις: 

Άγιαξ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ (90΄Μαγκαλάν), Ντόλμπεγκ (67’ Σινγκράβεν), Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (60’ Βέλτμαν), Φ. Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο 

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (80’ Λαμέλα), Ρόουζ (82’ Ντέιβις), Αλτεβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46’ Γιορέντε), Σισοκό, Άλι, Έρικσεν, Μόουρα 

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags