Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "40.000 στον Βοτανικό - Αυτή είναι η λύση - Τι είχε κάνει ο Θανάσης - Το πρόβλημα με Λεωφόρο"
| 2019-05-09 20:22:00

"40.000 στον Βοτανικό - Αυτή είναι η λύση - Τι είχε κάνει ο Θανάσης - Το πρόβλημα με Λεωφόρο"

του Γιώργου Κτενά
"40.000 στον Βοτανικό - Αυτή είναι η λύση - Τι είχε κάνει ο Θανάσης - Το πρόβλημα με Λεωφόρο"

Αποκαλύψεις για το γηπεδικό του ΠΑΟ. Συνέντευξη-φωτιά στο sportdog.

Παναθηναϊκός: Γήπεδο 40.000 θέσεων προέβλεπε το πλάνο που υπήρχε το 2005 για τη δημιουργία του νέου σπιτιού του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Γιώργος Στάθης.

Πρώην πρόεδρος του τρίτου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας εκείνη την περίοδο, είχε ασχοληθεί έντονα με το θέμα του γηπέδου και γνωρίζει άριστα τι είχε γίνει, αλλά και τι μπορεί να γίνει τώρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το επανέφερε στο προσκήνιο.

Γι' αυτό και η επικοινωνία μαζί του παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς γνωρίζει άριστα το θέμα του Βοτανικού.

"Δεν απορρίφθηκε νομοθετικά το έργο"

"Εκείνη την εποχή είχαμε ομόφωνη απόφαση στο συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος για να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση και θέλω να το τονίσω αυτό. Συμμετείχαν στην απόφαση θετικά όλες οι παρατάξεις, αυτοί που σήμερα είναι στο ΚΙΝΑΛ, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Αναγνώρισαν όλοι ότι ήταν θετική εξέλιξη για την περιοχή. Παράλληλα, υπήρχε σύμφωνη γνώμη των πραγματικών κατοίκων της περιοχής. Δυστυχώς πέσαμε στην περίπτωση των "κορμοράνων" και έγινε η προσφυγή από ανθρώπους που κατά 80% δεν ήταν κάτοικοι της περιοχής. Ακολούθησε η γνωστή ιστορία με το ΣτΕ, περάσαμε στο μεταξύ στην εποχή της κρίσης, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει το θέμα", ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Στάθη στο sportdog για το ιστορικό κομμάτι εκείνης της περιόδου.

Το έργο, τελικά, δεν είχε προχωρήσει τότε, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο τώρα. 

"Το έργο δεν απορρίφθηκε νομοθετικά μετά και από τις αλλαγές που είχαν γίνει. Είναι ώριμο έργο και θα είναι κρίμα να μη δοθεί στον Δήμο η δυνατότητα να αξιοποιήσει δύο περιοχές. Αυτή τη στιγμή άλλωστε, σωστά το είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι η μόνη λύση για τον Παναθηναϊκό".

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για συνολική λύση στον σύλλογο, με δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ.

"Για να γίνει και γήπεδο μπάσκετ θα χρειαστεί αναθεώρηση της άδειας, αλλά αυτό είναι τεχνικό κομμάτι, είναι κάτι που είναι εφικτό. Με την ευκαιρία, πάντως, θέλω να αναφερθώ στον Θανάση Γιαννακόπουλο και στην υποχώρηση που είχε κάνει τότε, για το καλό του Παναθηναϊκού. Όταν για να προχωρήσει το έργο, είχε αποδεχτεί να μη συζητήσουμε εκείνη τη στιγμή και τη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ στον ίδιο χώρο, προκειμένου να ξεκολλήσει και να προχωρήσει η διαδικασία. Γιατί είναι γεγονός ότι ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Κώστας Γιαννακόπουλος ήταν άνθρωποι που, ανεξάρτητα οπαδικών προτιμήσεων, όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την περιοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για τους ανθρώπους έφτιαξαν το γήπεδο του Ρουφ για να βοηθήσουν την περιοχή και τα ερασιτεχνικά σωματεία".

 

"Γι' αυτό δεν γίνεται στη Λεωφόρο"

Ο σχεδιασμός το 2005, τι προέβλεπε για το γήπεδο που θα φτιαχνόταν;

"Αν δεν κάνω λάθος ήταν γήπεδο 40.000 θέσεων, θυμάμαι ότι είχαν παρουσιαστεί οι σχετικές μακέτες στην Αθηναΐδα. Υπήρχαν χώροι πράσινου αλλά και εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη με παράλληλα ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής. Αλλά, δυστυχώς, 12 χρόνια μετά το έργο δεν έχει προχωρήσει και ο Ελαιώνας είναι ο,τι χειρότερο έχει η Αθήνα στις περιοχές της".

Υπήρχε ζήτημα με τη χρηματοδότηση του έργου;

"Ήταν η εποχή προ κρίσης και υπήρχε η πολυμετοχικότητα στην ΠΑΕ. Υπήρχαν τότε μεγάλα κεφάλια και είχαν αποφασίσει να χρηματοδοτήσουν το έργο. Δεν θυμάμαι πόσο είχε κοστολογηθεί το έργο, αλλά είχαν αποφασίσει τότε ότι θα το χρηματοδοτούσαν. Μάλιστα, είχε βγει σε πλειστηριασμό το όνομα του γηπέδου".

Στη Λεωφόρο γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει η δημιουργία, έστω, ποδοσφαιρικού γηπέδου;

"Η Λεωφόρος είναι κορεσμένη περιοχή, αν και ενδεχομένως στα πρότυπα της Αγγλίας να μπορούσε να προχωρήσει και εκεί το γήπεδο. Αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει ένα γήπεδο προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ, καθώς υπάρχουν θέματα με τις διπλανές ιδιοκτησίες, μέρη που είναι χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου και δεν μπορούν να αλλάξουν".

Πώς θέλετε να κλείσουμε την επικοινωνία μας;

"Από τη στιγμή που επανέρχεται το θέμα με τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, νομίζω ότι αξίζει να το δούμε ξανά με σοβαρότητα. Γιατί αν αρχίσουμε ξανά με λύσεις για το Γουδί κ.λπ., θα πάρει άλλα 40 χρόνια για να ξεμπλέξουμε. Για εμένα είναι ανακούφιση αυτή η είδηση, καθώς είμαι και κάτοικος της περιοχής. Μακάρι η όποια δημοτική αρχή προκύψει, να έχει την επιμονή και την πρόθεση να δώσει τη λύση. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου το ψάχνει για το θέμα και αυτό είναι παρήγορο".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags