Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Γι’ αυτό είναι 7ος ο Μαρτίνς, ξεκάθαρα καλύτερος ο Λουτσέσκου"
| 2019-05-10 20:00:00

Απίστευτος "κόκκινος": "Σωστά μένει ο Μαρτίνς, ξεκάθαρα καλύτερος ο Ραζβάν - Δεν κρίνεται ο Δώνης"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτος "κόκκινος": "Σωστά μένει ο Μαρτίνς, ξεκάθαρα καλύτερος ο Ραζβάν - Δεν κρίνεται ο Δώνης"

Ατάκες-φωτιά για την περιβόητη ψηφοφορία. "Δίκαιο για Κάναντι".

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η θέση που πήρε ο Πέδρο Μαρτίνς σε ψηφοφορία που διενήργησε το novasports.gr σχετικά με τον καλύτερο προπονητή της φετινής σεζόν της Super League. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κατετάγη έβδομος, μπροστά μόνο από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκλήρωσε τη χρονιά στην ΑΕΚ και από τον κόουτς του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Παράσχο.

Οι αρχηγοί των ομάδων που ψήφισαν μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις τεχνικούς. Η πρώτη επιλογή έπαιρνε δέκα βαθμούς, η δεύτερη επτά και η τρίτη πέντε. Φυσικά, οι παίκτες δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τον προπονητή της ομάδας τους. Ο Μαρτίνς ψηφίστηκε μόνο από τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι του έδωσαν εφτάρι. Ο λόγος για τον Πέτρο Μάνταλο της ΑΕΚ, τον Δήμο Μπαξεβανίδη της Ξάνθης και τον Άντονι Φατιόν της ΑΕΛ.

Όπως ήταν φυσικό δεδομένης της θέσης που κατέλαβε ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με το θέαμα που πρόσφερε η κατάταξη του Πορτογάλου στην έβδομη θέση δημιούργησε προβληματισμό. Άλλωστε, 15 νίκες στα τελευταία 16 παιχνίδια της Super League δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος δεν ψάχνει εξήγηση γι' αυτό που συνέβη. Έχει όμως άποψη για το θέμα Μαρτίνς. "Δεν διαφωνούν ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή μπάλα. Δυστυχώς όμως κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Αυτή είναι μία σκληρή πραγματικότητα που πρέπει να την αποδεχτούμε. Τα αποτελέσματα κρίνουν έναν προπονητή και όχι οι εμφανίσεις. Δεν μου λέει εμένα τίποτα να παίζω καλά και να μην κερδίζω. Αν μπορείς να συνδέσεις βέβαια και τα δύο είναι η καλύτερη λύση, δηλαδή καλό ποδόσφαιρο και αποτέλεσμα. Δεν θα μπω στη διαδικασία αν έπρεπε να πάρει παραπάνω ψήφους ή λιγότερους", σχολιάζει αρχικά στο sportdog ο παλαίμαχος των Πειραιωτών και συμπληρώνει:

"Σίγουρα όμως πρέπει να του πιστώσουμε, ότι ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Ίσως αυτό το έδειξε περισσότερο σε αγώνες που δεν είχαν μεγάλη σημασία. Στους κρίσιμους αγώνες δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο και αυτό πρέπει να το πάρουμε σοβαρά υπόψιν μας. Γενικά όμως ως προπονητής την πρώτη χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι ήταν σωστή επιλογή για τον Ολυμπιακό να τον κρατήσει και για την επόμενη χρονιά. Αυτός ο άνθρωπος έχει να δώσει πράγματα. Τώρα που ξέρει καλά την ομάδα και τους παίκτες".

Ο βετεράνος αμυντικός μέσος δεν έμεινε μόνο στο θέμα του Πορτογάλου τεχνικού. Κλήθηκε να σχολιάσει τους προπονητές που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Διαβάστε τι μας είπε για τον καθένα ξεχωριστά...

Ραζβάν Λουτσέσκου: "Δικαιωματικά είναι πρώτος. Πήρε ένα πρωτάθλημα αήττητος. Δεν χωρά αμφισβήτηση. Δεν πρέπει να συζητάμε για τα αυτονόητα. Ξεκάθαρα ήταν ο καλύτερος. Γιατί παρουσίασε στα περισσότερα ματς ο ΠΑΟΚ καλό πρόσωπο και πήρε παιχνίδια που δεν ήταν καλός. Είχε παίκτες προσωπικότητες κάτι που δεν είχε ο Ολυμπιακός. Εκεί ήταν η διαφορά".

Νταμίρ Κάναντι: "Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που είχε παρουσιάσει πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Τα τελευταία χρόνια που ήταν στο Περιστέρι παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Είχε νίκες με τις μεγάλες ομάδες. Προσωπικά θεωρώ ότι δίκαια βγαίνει δεύτερος".

Γιώργος Δώνης: "Είναι ένας προπονητής που γνώριζε, ότι πετύχει - δεν πετύχει δεν θα του στοιχίσει τίποτα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βλέψεις και στόχους. Δεν μπορεί ένας προπονητής να κριθεί σε μία ομάδα που, αν κέρδιζε ή έχανε, δεν θα δεχόταν τρομερή πίεση. Δεν θα άλλαζε τίποτα. Θα ήταν διαφορετικά να τον κρίναμε σε μία άλλη εποχή για τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και με το υλικό που είχε στον Παναθηναϊκό δούλεψε αρκετά καλά. Αν είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, εμένα δεν μου λέει κάτι αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το νούμερο - Το αδιανόητο ποσό που "ρίχνει" ο Μαρινάκης - Έρχεται... απογείωση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags