Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι θα τινάξει την μπάνκα ο Ρέτσος - Νέο ασύλληπτο deal - Έδωσαν 28 εκατ. - Ποια Ρόμα;
| 2019-05-11 10:09:00

Έτσι θα τινάξει την μπάνκα ο Ρέτσος - Νέο ασύλληπτο deal - Έδωσαν 28 εκατ. - Ποια Ρόμα;

του Παναγιώτη Νικολάου
Έτσι θα τινάξει την μπάνκα ο Ρέτσος - Νέο ασύλληπτο deal - Έδωσαν 28 εκατ. - Ποια Ρόμα;

Τον έχουν... δεμένο. Πότε φεύγει. Ξεχάστε όσα διαβάζετε!

"Ψωνίζει" ελληνικά και εμπιστεύεται τα ποδοσφαιρικά… προϊόντα από τη χώρα μας η Ρόμα. Μόνο εντύπωση συνεπώς δεν προκαλεί η διαδικτυακή αναφορά ιταλικής ιστοσελίδας που θέλει τον ποδοσφαιριστή που κατέχει το ρεκόρ της ακριβότερης πώλησης απ’ ευθείας από το ελληνικό πρωτάθλημα σε ομάδα του εξωτερικού, τον Παναγιώτη Ρέτσο, να εξετάζεται από τη Ρόμα.

Οι "τζιαλορόσι" έτσι κι αλλιώς έχουν μπει σε διαδικασία ολικής, αγωνιστικής, αναμόρφωσης, που ξεκινάει από το στελεχειακό τους επιτελείο, επεκτείνεται στον πάγκο και προφανώς θα συνεχιστεί και με το ρόστερ τους. Δεδομένα λοιπόν αναζητούν τα… πάντα για την ενίσχυση τους,  αφού θα προηγηθεί (γερό) ξεσκαρτάρισμα.

Κατά πόσον όμως είναι εφικτό να γίνει μια τέτοια κίνηση στην παρούσα φάση; Δύσκολο, τουλάχιστον. Κατ’ αρχάς, επισημαίνεται στο εν λόγω ρεπορτάζ η φετινή, άκρως προβληματική, χρονιά του Ελληνα διεθνή αμυντικού, ο οποίος λόγω συνεχόμενων τραυματισμών έχασε το μεγαλύτερο μέρος της. Και αυτό, δεδομένα, περιορίζει αρκετά την μεταπωλητική του αξία, αλλά και τη δυναμική των όποιων αγοραστών.

Η Λεβερκούζεν δαπάνησε 21 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από τον Ολυμπιακό πριν δύο χρόνια. Τον έχει "δεμένο" με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι για τρία ακόμη χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να τον… χαρίσει, ή έστω, να χάσει έστω και ευρώ από την πολύ μεγάλη δαπάνη της. Θέμα οικονομικό έτσι κι αλλιώς για τις "ασπιρίνες" δεν τίθεται. Πριν λίγες μέρες άλλωστε, ολοκλήρωσαν την αγορά του Καρίμ Ντεμιρμπάι, με τον Γερμανό χαφ να αγοράζεται από τη Χόφενχαϊμ έναντι 28 εκατ. ευρώ.

Ετσι κι αλλιώς, η Λεβερκούζεν αποτελεί τον… μεταβατικό σταθμό για αρκετούς ποδοσφαιριστές. Και ειδικά η τρέχουσα ομάδα της, έχει αρκετούς που αναμένεται να "γεμίσουν" ευρώ τα ταμεία του συλλόγου. Για τον Ρέτσο,  ακόμη, δεν έχει έρθει η σειρά του, αφού -κακά τα ψέματα- οι προσδοκίες των ανθρώπων του club είναι πολύ μεγαλύτερες από μια πώληση του που απλώς θα βγάλει μέρος της επένδυσης που έγινε πριν δύο χρόνια. 

Και αυτό, θα επιτευχθεί μόνο με τον Ελληνα αμυντικό υγιή και απολύτως ενεργό στο rotation της Λεβερκούζεν. Οπότε, επειδή η Ρόμα δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση να μπορεί να δελεάσει τις "ασπιρίνες", ας το αφήσουμε στην άκρη το εν λόγω σενάριο και ας περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι όταν και λογικά, με τον Ρέτσο σε… full mode, το παζάρι γύρω του,  θα είναι όντως έντονο. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags