Facebook Pixel ΑΕΚ - Χρήστος Αραβίδης: "Ήταν άθλιο στο ΟΑΚΑ - Βάλτε τώρα VAR - Aμφισβητούν την ιστορία μας"
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-11 10:40:00

Ξέσπασμα Αραβίδη: "Ήταν άθλιο στο ΟΑΚΑ - Βάλτε τώρα VAR - Aμφισβητούν την ιστορία μας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα Αραβίδη: "Ήταν άθλιο στο ΟΑΚΑ - Βάλτε τώρα VAR - Aμφισβητούν την ιστορία μας"

O Έλληνας φορ αποκλειστικά στο sportdog για τον μεγάλο τελικό.

Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών μετά από απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Έτσι λιγοστοί τυχεροί θα παρακολουθήσουν στο ΟΑΚΑ το μεγάλο παιχνίδι του θεσμού, καθώς θα μοιραστεί συγκεκριμένος αριθμός προσκλήσεων.

Μία από τις δύο φιναλίστ έχει ξαναζήσει παρόμοια εμπειρία. Η Ένωση είχε παίξει στον τελικό της σεζόν 2015-2016, ο οποίος πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Σε αυτό το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 και συνόδευσε την άνοδό του στη Super League με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι παίκτες όμως δεν μπόρεσαν να το χαρούν όπως έπρεπε στο Ολυμπιακό Στάδιο λόγω της απουσίας οπαδών.

Αυτό δείχνει η τοποθέτηση του Χρήστου Αραβίδη στο sportdog, ο οποίος έπαιξε βασικός για 91 λεπτά σε αυτόν τον τελικό, πριν δώσει τη θέση του στον Τόμας Πέκχαρτ, εξαιτίας της απώλειας των μπροστινών δοντιών του ύστερα από αγκωνιά που δέχθηκε. Και ποιος δεν θυμάται τον πρώην "κιτρινόμαυρο" επιθετικό να πανηγυρίζει έξαλλα δείχνοντας το σουβενίρ που αποκόμισε από αυτήν, την ιστορική μεν, παγωμένη δε, αναμέτρηση.

"Ήταν άθλιο. Δεν ήταν καλά. Δεν είναι καθόλου ωραίο για τον ποδοσφαιριστή να παίζει έναν τελικό σε άδειο γήπεδο. Θέλει να χαρεί μία επιτυχία με την οικογένειά του", θυμάται ο νυν επιθετικός του Αστέρα και υπογραμμίζει για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ:

"Είναι μία στιγμή που πρέπει να τη χαρούν οι δύο ομάδες. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Πρέπει να τη ζήσουν με τον κόσμο τους και να υπάρχει μία ωραία ατμόσφαιρα με τους αντιπάλους. Το κεκλεισμένων των θυρών ματς δεν φτιάχνει το κατάλληλο κλίμα για έναν τελικό, το οποίο μπορεί να σου δώσει παραπάνω κίνητρο".

Πολλές συζητήσεις έχουν ξεσηκωθεί για το VAR. H χρήση του μπορεί να γίνει μόνο στο ΟΑΚΑ, αφού δεν υπάρχει η υποδομή εγκατάστασής του σε άλλο ελληνικό γήπεδο. "Καλό θα είναι να μπει. Όλες οι ομάδες το θέλουν για να τελειώσει αυτή η αμφισβήτηση που υπάρχει και συντηρείται όλα αυτά τα χρόνια", υπογραμμίζει 32χρονος πρώην κιτρινόμαυρος φορ.

Η ΑΕΚ είχε στείλει αίτημα στην ΕΠΟ προκειμένου να συνδυαστεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο, μία ενέργεια που είχε χαιρετήσει ο Γιώργος Σαββίδης από πλευράς ΠΑΟΚ. Η Ένωση ζήτησε από την Ομοσπονδία τη διοργάνωση τελετουργικού πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

"Είναι σημαντικό που να τιμηθούν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, μερικές ημέρες πριν την επέτειο μνήμης. Η 19η Μαΐου είναι μία σημαντική μέρα για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο τους Πόντιους. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχει κόσμος, προκειμένου να μάθει και να πληροφορηθεί. Υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν τι έχει συμβεί. Απ' ότι βλέπουμε υπάρχουν και άτομα που αμφισβητούν την ιστορία μας", επισημαίνει ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ένωσης, ο οποίος είναι ποντιακής καταγωγής και φέρει σχετικό τατουάζ στο σώμα του.

"Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μία γιορτή για τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς. Πώς γίνεται ένας φίλαθλος που στήριξε την ομάδα του όλη τη χρονιά, να μην μπορεί να την βοηθήσει σε έναν τελικό; Θυμάμαι, ότι και τότε που είχε συμβεί με εμάς ήταν τρομερά απογοητευτικό. Θέλαμε κόσμο. Αυτές όμως είναι αποφάσεις άλλων, για τις οποίες εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να πάρουμε θέση", κατέληξε ο Χρήστος Αραβίδης μιλώντας στο sportdog.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags