Facebook Pixel Ολυμπιακός: Περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει το deal για τον Ζοσέ Σα
| 2019-05-11 17:05:00

Έτσι έκλεισε τον παικταρά - "Τελειωμένος" στην ομάδα του - "Ξηλώθηκε" ο Μαρινάκης με 7 εκατομμύρια!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έτσι έκλεισε τον παικταρά - "Τελειωμένος" στην ομάδα του - "Ξηλώθηκε" ο Μαρινάκης με 7 εκατομμύρια!

Απίστευτο deal-θρίλερ για τον Ολυμπιακό. Όλες οι λεπτομέρειες.

Ολυμπιακός: Κράτησε πολύ. Πάρα πολύ. Από τον Φεβρουάριο συνεχώς διαβάζαμε, μαθαίναμε, ακούγαμε, πως την ερχόμενη εβδομάδα, το επόμενο δεκαπενθήμερο, το επόμενο διάστημα, τελειώνει του Ζοσέ Σα και παραμένει στον Ολυμπιακό.  Πέρασε από πολλά κύματα είναι η αλήθεια.  Αρχικά το πρόβλημα ήταν οι διαπραγματεύσεις με την Πόρτο.

Μία η προσπάθεια του Ολυμπιακού να μειώσει το ποσό της ρήτρας αγοράς του Πορτογάλου, μία η επιδίωξη του να αυξήσει το ποσό της ρήτρας επαναγοράς του από την Πόρτο, καθυστέρησαν τη συμφωνία με τους "δράκους". Αυτή όμως επιτεύχθηκε και όπως είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα υγείας του Ικερ Κασίγιας, δεν επηρεάστηκε σε καμία περίπτωση από την συγκεκριμένη ιστορία με τον Ισπανό τερματοφύλακα,  αφού η αξιολόγηση της Πόρτο για τον Σα έχει γίνει και είναι δεδομένη και απαράλλαχτη και τον ήθελε εκτός "Ντραγκάο". 

Τη σκυτάλη μετά πήρε η διαπραγμάτευση του Ολυμπιακού με τον ίδιο τον Σα, ο οποίος αξιώνει ένα ποσό που ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ για να πει το "ναι". Ποσό υπερδιπλάσιο των τρεχουσών απολαβών του και παρά την, αρχική, σημαντική προσφορά των "ερυθρόλευκων", η διαπραγμάτευση κολλούσε.

Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, αυτό το κόλλημα δεν είχε να κάνει, δεν αφορούσε κάποιο "μπάσιμο" άλλης ομάδας. Κυκλοφόρησε για την Μπέτις, αλλά οι Ανδαλουσιάνοι ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, ή έστω ενημέρωσης ενδιαφέροντος προς την πλευρά του Σα.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι με την άφιξη στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα, του συνεργάτη του Ζόρζε Μέντες, Ζοάο Καμάτσο. Εκεί ο Ολυμπιακός ανέβασε κατά τι την προσφορά του, έκανε το τρικ προσθέτοντας έναν χρόνο συμβολαίου και έτσι, δίνοντας στον Πορτογάλο τετραετές, με fix απολαβές 2,5 εκατ. ευρώ, απέσπασε τη συναίνεση του (και τη συναίνεση του ατζέντη του). Και έτσι, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες,  τα πάντα έχουν ρυθμιστεί, με τον Πορτογάλο να ανανεώνει το ραντεβού με τους συμπαίκτες του στην πρώτη της νέας χρονιάς των "ερυθρόλευκων" στις 10 Ιουνίου.

Και φυσικά, η επένδυση που κάνει ο Ολυμπιακός, μπορεί αγωνιστικά να έμοιαζε αυτονόητη, δεν παύει όμως να είναι σημαντική για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής μας. 2 ή 2,5 (κατά άλλες πηγές) εκατ. ευρώ το ποσό για την αγορά του Σα και άλλα 2,5 (χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους…) για τον ίδιο τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, κάνουν έναν λογαριασμό, που μαζί με την εφορία, προσεγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα γίνει πάταγος αν τον φέρει ο Μαρινάκης! - Με αυτόν θα ξεχάσουν όλοι τον Νάτχο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags