Facebook Pixel ΑΕΚ - Ούρος Τσόσιτς: Δεν έχει μέλλον στην Ένωση!
| 2019-05-12 10:40:00

Το πρώτο "μπαμ" στην ΑΕΚ μετά τον τελικό - "Καθαρίζουν" ξένο άσο - Είναι οριστικό - Ποιοι "τρέμουν"

του Γιώργου Θεοδωράκη
Το πρώτο "μπαμ" στην ΑΕΚ μετά τον τελικό - "Καθαρίζουν" ξένο άσο - Είναι οριστικό - Ποιοι "τρέμουν"

Έξελιξεις-φωτια, έρχεται τσουνάμι. Διαβάστε τον... τελειωμένο!

ΑΕΚ - Ούρος Τσόσιτς: Μάλλον είναι το τελευταίο στο οποίο θα πρέπει να προσωποποιηθεί η επόμενη μέρα του τρίτου συνεχόμενου χαμένου τελικού για την ΑΕΚ. Αυτός δημιούργησε πολλές πληγές στην Ενωση, άνοιξε παλιές και χωρίς υπερβολή, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τη δεδομένη στιγμή ποιους θα επηρεάσει. Από ποδοσφαιριστές και τον Μανόλο Χιμένεθ (φυσικά και μπαίνει στο κάδρο…) ως μέλη του επιτελείου και ακόμη και στελέχη της διοίκησης.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο και έγινε τέτοιο από την ανάγνωση της χτεσινής αποστολής της ΑΕΚ είναι πως ο Ούρος Τσόσιτς θα πρέπει να θεωρείται «τελειωμένος». Ο Σέρβος ήρθε πριν δύο καλοκαίρια στην ΑΕΚ και παρότι δεν ήταν εισήγηση Μανόλο Χιμένεθ στην πορεία κέρδισε τον Ανδαλουσιάνο. Τα προβλήματα τραυματισμού του αντιμετωπίστηκαν… στωικά, ενώ τα λογιών λογιών παραστρατήματα του, ξεπεράστηκαν, αφού υπήρχε το σαρωτικό προς κάθε σύγκριση παράδειγμα του Βράνιες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αναλαμβάνοντας πέρυσι το καλοκαίρι, παρότι υποδέχτηκε έναν υπέρβαρο Τσόσιτς στην προετοιμασία, εν τούτοις, δεν άλλαξε την άποψη που είχε γι’ αυτόν, πριν κάτσει στον πάγκο της ΑΕΚ, θεωρώντας τον «αμυντικό πολυεργαλείο». Και η αλήθεια είναι πως παρότι τα προβλήματα τραυματισμών ούτε και φέτος έλειψαν, λιγότερα παρά ταύτα σε σχέση με τα όσα εμφανίστηκαν στην πρώτη σεζόν του Σέρβου στην ομάδα, πήρε περισσότερα παιχνίδια και παρότι επίσης δεν ήταν σε αρκετά ματς ικανοποιητική η απόδοση του,  αλλά ούτε και έλειψαν οι αφορμές που έδωσε, πριν λίγες εβδομάδες ενεργοποιήθηκε η option για την μονοετή επέκταση του συμβολαίου του, ως το καλοκαίρι του 2021.

Προφανώς, είχε λόγο ο Μανόλο Χιμένεθ σε αυτό, ωστόσο η πορεία έδειξε πως ο Ανδαλουσιάνος έχει χάσει την πίστη του στον Τσόσιτς. Διαδοχικοί αποκλεισμοί – καμπανάκια προκειμένου να τον «αφυπνίσει» για την (όπως λέγεται) νωχελική εικόνα του, προώθηση του Σβάρνα, ο οποίος εκτιμάται πως έχει πλέον προσπεράσει τον Σέρβο στην ιεραρχία με αποκορύφωμα τον χτεσινό αποκλεισμό του Τσόσιτς από την αποστολή της ΑΕΚ.

Πλέον, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Και παρότι η αλήθεια είναι πως βάσει της εικόνας που υπάρχει στους κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ, κανείς (πέραν του Σβάρνα) δεν μπορεί να θεωρηθεί πως έχει πλέον εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν (ούτε ο «γυάλινος» Τσιγκρίνσκι, ούτε ο συνήθως μέτριος Οικονόμου, παρότι αγοράστηκε από την Μπολόνια) οι μέρες του Τσόσιτς στο δυναμικό της Ενωσης πρέπει πλέον να θεωρούνται μετρημένες.

Τα δύο χρόνια που έχει ακόμη στο συμβόλαιο του ο Σέρβος είναι ένα μεγάλο αγκάθι, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως εκπροσωπείται από τον ίδιο μάνατζερ που έφερε στην ΑΕΚ τον Μάρκο Λιβάγια. Βέβαια και η απογοητευτική εικόνα του Κροάτη επιθετικού στο μεγαλύτερο  μέρος της φετινής σεζόν, αλλά και η παραδοχή εκ μέρους των ανθρώπων του συλλόγου πως παραχωρείται σε περίπτωση που έρθει μια καλή πρόταση (που δεν θα έρθει…) ίσως «φωτογραφίζουν» και το επίπεδο της «δέσμευσης» που υπάρχει πλέον στην Ενωση και με τον συγκεκριμένο μάνατζερ που συνεργάστηκαν αρμονικά στο παρελθόν.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση-φωτιά στον τελικό του Κυπέλλου! Ο διαιτητής "έγραψε" το VAR - Για αυτό δεν έδωσε πέναλτι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags