Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Λορέντσο Εμπεσίλιο: Η "καψούρα" του Δώνη και το 1,5 εκατ. των Κινέζων
| 2019-05-14 12:18:00

Χαμός με το wonderkid του Άγιαξ - Τρελή "καψούρα" Δώνη - Ήταν... παλτό φέτος - Δίνουν 1,5 "χαρτί"!

του Νίκου Στεργίου
Χαμός με το wonderkid του Άγιαξ - Τρελή "καψούρα" Δώνη - Ήταν... παλτό φέτος - Δίνουν 1,5 "χαρτί"!

Zόρικη περίπτωση. Γιατί τον "τελειώνουν". Δεν κινείται φύλλο...

Παναθηναϊκός: Λορέντσο Εμπεσίλιο. Αλλοτινό wonderkid, της προηγούμενης όμως δεκαετίας, του Άγιαξ, χωρίς την ανάλογη εξέλιξη ως επαγγελματίας. Στα 28 του πλέον, ο Ολλανδός εξτρέμ έχει προλάβει να αγωνιστεί σε πέντε χώρες και έξι ομάδες. Πλέον, από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στον Ερυθρό Αστέρα, όπου και μετακόμισε ύστερα από μια εξαιρετική, πιθανώς την καλύτερη, σεζόν της καριέρας του στον ΑΠΟΕΛ.

Εκεί, προπονητή του (έστω και μέχρι τον Μάρτιο) είχε τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος και τον βρήκε στους "κιτρινομπλέ",  δίνοντας του ρόλο αναντικατάστατου. Και έτσι, μέσω αυτής της θητείας, ο παίκτης μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στο Βελιγράδι. Και έτσι, εμφανίζεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο του Sportime, το οποίο και θέλει τον Ολλανδό ως σημείο αναφοράς των στόχων που θα (πρέπει να) έχουν στο Τριφύλλι. 

Η αλήθεια είναι πως δεν μιλάμε για εύκολη περίπτωση. Ή, για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο προφίλ των ποδοσφαιριστών που έχουν εστιάσει στον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφική τους ενίσχυση. Κατ’ αρχάς, ο βασικός λόγος είναι πως δεσμεύεται με συμβόλαιο. Έχει έναν ακόμη χρόνο στον Ερυθρό Αστέρα, με το club μάλιστα να διατηρεί και option επέκτασης του για έναν ακόμη.

Ωστόσο αυτό παραείναι μακριά, αφού η παρουσία του Λορέντσο Εμπεσίλιο φέτος στους πρωταθλητές Σερβίας δεν ήταν καλή. Σε τέτοιο βαθμό που να έχει αποφασιστεί η παραχώρησή του. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είναι θετική εξέλιξη για τα (όποια) "θέλω" έχει ο Παναθηναϊκός.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν πουλούσε και πλέον ακόμη περισσότερο, δεν πουλάει φτηνά. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα προ εβδομάδων που έφεραν στα ταμεία του συλλόγου προτάσεις από δύο ομάδες της Κίνας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αν ισχύει (ή αν ισχύσουν), αυτομάτως, οι "πράσινοι" δεν έχουν καμία τύχη. Η μόνη τους είναι να αποδεσμευτεί ο παίκτης, κάτι που δεν φαντάζει πιθανό βάσει της (διαχρονικής) πολιτικής του Ερυθρού Αστέρα. Αφήστε που τη δεδομένη στιγμή στο Τριφύλλι -και αυτό ας το κρατήσουμε, παρά την ονοματολογία των ημερών…- δεν κινείται, μεταγραφικά (και όχι μόνο), φύλλο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οριστικό: Τέλος από τον ΠΑΟ βασικός ξένος άσος - Απίστευτη "καρφάρα": "Εγώ ήθελα να μείνω"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags