Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Θέμα με Μπίσεσβαρ - Αν φύγει ο Φορτούνης... - Έξι στην ΑΕΚ - Ο ΠΑΟ είναι..."
| 2019-05-19 19:00:00

"Βόμβες" Τσιώλη: "Θέμα με Μπίσεσβαρ - Αν φύγει ο Φορτούνης... - Έξι στην ΑΕΚ - Ο ΠΑΟ είναι..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Βόμβες" Τσιώλη: "Θέμα με Μπίσεσβαρ - Αν φύγει ο Φορτούνης... - Έξι στην ΑΕΚ - Ο ΠΑΟ είναι..."

Συνέντευξη-φωτιά από τον έμπειρο κόουτς. Τα... πάντα όλα εδώ!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι το μείζον θέμα που απασχολεί την ποδοσφαιρική επικαιρότητα μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Έτσι και αλλιώς ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει σε όλους τους συλλόγους, μερικοί εκ των οποίων θα χρειαστούν περισσότερη ενίσχυση βάσει της φετινής εικόνας τους. Σε άλλες ομάδες όμως το τοπίο είναι ιδιαίτερα θολό.

Μία εικόνα για το τι χρειάζονται οι ομάδες δίνει στο sportdog ο Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός καταθέτει την άποψή του και δείχνει που πρέπει να υπάρξουν προσθήκες.

Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ επαναλαμβάνει ότι "ήταν η πιο πλήρης ομάδα σε σχέση μετά τις άλλες ομάδες της Super League. Είχε μία ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Είχε μία συνοχή". Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται μεταγραφές.

Το Champions League δημιουργεί προκλήσεις

"Tώρα με τις νέες προκλήσεις που δημιουργεί το Champions League, θα χρειαστεί ενίσχυση. Ενδεχομένως χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις στη θέση του μπακ-χαφ. Ίσως να θέλει πιο αμυντικούς παίκτες σε σχέση με Μάτος και Βιεϊρίνια. Γιατί στη διοργάνωση υπάρχουν πολύ μεγάλες πιέσεις στις άμυνες. Αποδείχτηκε φέτος ότι ήταν έλλειψη που ο Μπίσεσβαρ δεν χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερος επιθετικός. Μπορεί να μην ήταν έτοιμος τα προηγούμενα χρόνια. Έδειξε φέτος ότι μπορεί να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ σε αυτόν τον παίκτη για τη συνέχεια. Δεν ξέρω με τον Ζαμπά και τον Λημνιό αν πρέπει να ενισχυθεί δεξιά-αριστερά, με παίκτες καλύτερους στο έναν εναντίον ενός. Ο Βαρέλα αν μείνει θα συνεχίσει να έχει ο ΠΑΟΚ ένα σημαντικό δίδυμο στα στόπερ μαζί με τον Κρέσπο. Χρειάζεται λύση εναλλακτική και στα φορ. Δεν δείχνει να εμπιστεύεται τον Καρέλη ο Λουτσέσκου", υποστηρίζει.

Δυνατός ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει πολλές κινήσεις. "Προσανατολίζεται για απόκτηση δύο σέντερ φορ. Από τη στιγμή που θα μείνει ο Φορτούνης δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο", αναφέρει και συνεχίζει: "Ο Ποντένσε είναι ένας παίκτης που μας δείχνει ότι του χρόνου θα είναι πάρα πολύ καλύτερος. Στη δεξιά πλευρά θα χρειαστεί παίκτη. Στο χώρο του κέντρου είναι καλά, στα στόπερ όμως θέλει ενίσχυση. Πρέπει να κινηθεί προς την απόκτηση ενός κεντρικού στόπερ. Ο Ολυμπιακός έτσι όμως μας έδειξε στα τελευταία παιχνίδια, με τις υποχρεώσεις που έχει, αν δεν φύγει ο Φορτούνης, μπορεί να φτιάξει μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα".

Έξι μεταγραφές στην ΑΕΚ

Αναμφισβήτητα τα δύσκολα είναι στην ΑΕΚ, για την οποία τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι έχει επαφές για την επιστροφή του Αραούχο με τον Βράνιες. "Με τη φυγή του Λαμπρόπουλου χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση στο κέντρο της άμυνάς του. Στην επίθεση πρέπει να δούμε αν θα μείνουν ο Πόνσε με τον Λιβάγια. Ο Αργεντινός είναι ένας καταπληκτικός επιθετικός αλλά ο Λιβάγια είναι κλειδί. Από τη στιγμή που υπάρχει εκκρεμότητα θα χρειαστεί ενίσχυση προς τα εκεί, με δύο επιθετικούς και δύο στόπερ. Το ότι έχει θέματα στα εξτρέμ δείχνει ότι χρειάζεται παίκτες αριστερά και δεξιά η Ενωση. Πρέπει να δούμε και τι θέλει να παίξει ο Χιμένεθ. Θα παίξει από τα άκρα ή από τον άξονα;", αναφέρει.

Γρίφος ο Παναθηναϊκός

Ο τέταρτος Ατρόμητος είναι ομάδα της υπομονής. "Με την πολιτική που έχει θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή. Θα ανανεώσει με αυτούς που έχει δανεικούς; Αυτό θα το ξέρουμε τέλη Ιουλίου με τέλη Αυγούστου όταν θα ξεκαθαρίσουν τα ρόστερ των άλλων ομάδων που συνεργάζεται. Δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω από τη στιγμή που περιμένει", λέει για την ομάδα του Περιστερίου.

Όσο για τον Άρη; "Κεντροεπιθετικά είχε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ, ειδικά με τον ερχομό του Λάρσεν. Νομίζω πως ο Άρης θα επικεντρωθεί στην άμυνά του και τα στόπερ. Έχει ρεαλισμό", παρατηρεί και καταλήγει μιλώντας για τον Παναθηναϊκό:

"Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η πολιτική του βάσει των οικονομικών δεδομένων. Θα παραμείνει στο πλάνο του νεανικού ρόστερ ή θα λυθούν τα προβλήματα και θα κυνηγήσει τη δημιουργία ενός εμπειρότερου; Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι στόχοι. Σίγουρα όμως ο Παναθηναϊκός όσο περνούν τα χρόνια πρέπει να σβήσει και την... τιμωρία του. Πρέπει να επανέλθει στην 5άδα, για να μπορεί να παίξει Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας γρίφος".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags