Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Παίκτες Champions League - Ένα λάθος όλη τη σεζόν - Μυαλό στη φυλακή - Είναι... Ζιλ Ντίας"
| 2019-05-19 20:12:00

"Παίκτες Champions League - Ένα λάθος όλη τη σεζόν - Μυαλό στη φυλακή - Είναι... Ζιλ Ντίας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Παίκτες Champions League - Ένα λάθος όλη τη σεζόν - Μυαλό στη φυλακή - Είναι... Ζιλ Ντίας"

Αποκαλυπτικός ο αρχισυντάκτης της "Α' Βola" στο sportdog.

Ολυμπιακός: Η σεζόν 2018-2019 αποδείχτηκε πως ήταν μια μεταβατική χρονιά για τον Ολυμπιακό. Η αναμόρφωση του έμψυχου δυναμικού υπό την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς οδήγησε τους Πειραιώτες σε μία επιτυχημένη πορεία στο Europa League, όπου αποκλείοντας τη Μίλαν, έφτασαν στους "32" της διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις τους κατέλαβαν τη 2η θέση και θα παίξουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου τα δεδομένα ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί, αν και τα μέχρι στιγμής σενάρια δείχνουν ότι η ελληνική ομάδα θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών.

Πριν όμως την κλήρωση της 18ης Ιουνίου και τους πρώτους αγώνες (23-24 Ιουλίου - 30-31 Ιουλίου), στον Ολυμπιακό καταστρώνουν τα πλάνα τους προκειμένου να οικοδομηθεί μία ομάδα, η οποία θα μπορέσει να ξεπεράσει όποιον σκόπελο ορθωθεί μπροστά της και να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι μεταγραφικοί στόχοι που φέρεται πως τσέκαρε ο Ολυμπιακός από Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Ρίο Άβε με τη Μπενφίκα (2-3).

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο, στο μικροσκόπιο των Πειραιωτών τέθηκαν ο 24χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Λέο Ζαρντίμ, ο συμπατριώτης του, 21χρονος εξτρέμ, Γουάντερσον Γκαλένο και ο 25χρονος Πορτογάλος στόπερ, Ρούμπεν Σεμέδο.

Και οι τρεις περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολες, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός θα έχει να αντιμετωπίσει και άλλους "μνηστήρες". Ήδη για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση η "Α' Bola" έγραψε ότι στο "Βίλα ντε Κόντε" υπήρχαν σκάουτερς από Σεβίλλη, Θέλτα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Χέρενφεϊν, Σεντ Ετιέν, Ρεν και Αντάλιασπορ. Για τον Γκαλένο, δε, θεωρείται σχεδόν δεδομένη η επιστροφή του στην Πόρτο μετά από μία σεζόν με 9 γκολ και 11 ασίστ.

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μεταγραφές άλλου επιπέδου. "Είναι για Champions League", όπως λέει στο sportdog ο Λουίς Μιγκέλ Κορέια. "Ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψει στους τίτλους και αυτές οι περιπτώσεις αν αποκτηθούν είναι προς αυτήν την κατεύθυνση", τονίζει ο αρχισυντάκτης της "Α'Bola", ο οποίος σχολιάζει τον καθένα ξεχωριστά.

"Ο Λέο Ζαρντίμ στο ματς με τη Μπενφίκα έκανε ένα λάθος με αποτέλεσμα να δεχτεί γκολ (σ.σ.από τον Ζοάο Φίλιξ). Όλη τη χρονιά όμως ήταν βασικότατος και από τους καλύτερους", αναφέρει ο Πορτογάλος δημοσιογράφος για τον 24χρονο Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, ο οποίος αγωνίστηκε δανεικός από τη Γκρέμιο και φέτος υπερασπίστηκε 38 φορές την εστία της Ρίο Άβε.

Το παρελθόν του Ρούμπεν Σεμέδο είναι αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. "Ήρθε από τη Βιγιαρεάλ. Είχε πάει στη φυλακή για έναν μήνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Είναι πολύ καλός παίκτης, είναι δυνατός. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ξέρει πολύ καλά. Είναι γρήγορος, δυνατός, πέρασε αυτό το πρόβλημα που είχε. Πιστεύω τώρα ότι το μυαλό του είναι μόνο στο ποδόσφαιρο", αναφέρει ο Κορέια για τον 25χρονο στόπερ, για τον οποίο η Βιγιαρεάλ έβγαλε από τα ταμεία της 14 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

"Ο Γκαλένο παίζει στην ίδια θέση με τον Ζιλ Ντίας. Μπορεί να αγωνιστεί αριστερά και δεξιά στα εξτρέμ. Δεν είναι παίκτης που βάζει πολλά γκολ, αλλά είναι, βραχύσωμος γρήγορος και τεχνικός. Είναι αυτός που μπορεί να δώσει την τελική πάσα στους επιθετικούς", καταλήγει ο Λουίς Μιγκέλ Κορέια μιλώντας στο sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανη εξέλιξη με Ρομπέρτο! Ποιος Ολυμπιακός και ποιος ΠΑΟΚ - Θα πάει στην...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags