Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Εμάνουελ Ινσούα: Το μεγάλο "αγκάθι" για τον Νίκο Νταμπίζα
| 2019-05-20 11:10:00

Ποιος Μουνιέ; Αυτός "τινάζει" τον ΠΑΟ - Τρελή απαίτηση - Πώς αποχωρεί - Θα κάνει "χουνέρι";

του Νίκου Στεργίου
Ποιος Μουνιέ; Αυτός "τινάζει" τον ΠΑΟ - Τρελή απαίτηση - Πώς αποχωρεί - Θα κάνει "χουνέρι";

Ίσως ο κορυφαίος της φετινής σεζόν. Πού το πάει, τι... κουφό παίζει;

Παναθηναϊκός - Εμάνουελ Ινσούα: Για τα κωλύματα που θα εμφανίζονταν στην πρόθεση του Παναθηναϊκού να λυθεί η συνεργασία με τον Αντονί Μουνιέ, έχετε διαβάσει πολύ καιρό από το sportdog.

Σημερινό δημοσίευμα που καταγράφει τις πρώτες επαφές του Νίκου Νταμπίζα αναφορικά με τις ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού" που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2020, επιβεβαιώνει ό,τι ο "σκύλος" είχε αναφέρει τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των "πράσινων" και του Γάλλου, ο οποίος δεν δέχεται να αποδεσμευτεί αν δεν αποζημιωθεί πλήρως. Και τα +350.000 ευρώ που έχει λαμβάνει, δεν είναι καθόλου λίγα χρήματα για τον "μνημονιακό" Παναθηναϊκό.

Εκεί που θα εστιάσουμε όμως σήμερα είναι στον Εμάνουελ Ινσούα. Επίσης για την περίπτωση του Αργεντινού αριστερού μπακ, έχουμε στο sportdog τονίσει πως είναι μια από αυτές που θα δυσκολέψουν, αλλά για άλλους λόγους με τον Μουνιέ, τον Νίκο Νταμπίζα. Πρόκειται ίσως για τον καλύτερο και σίγουρα τον πιο σταθερό ποδοσφαιριστή της ομάδας στη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Κάτι που σε συνδυασμό με το ότι επίσης το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020, τον φέρνει για τα καλά στο μεταγραφικό προσκήνιο. Νωπό είναι άλλωστε το περυσινό ενδιαφέρον (πολύ σοβαρό...) της Λας Πάλμας (τότε του Χιμένεθ), που τελικά δεν ευοδώθηκε, αφού το "τριφύλλι" δεν συζήτησε τίποτα λιγότερο από τη ρήτρα αποδέσμευσης του Αργεντινού.

Και αυτήν ακριβώς, ύψους (όπως λέγεται) 2 εκατ. ευρώ, αξιώνουν οι "πράσινοι" και τώρα. Διαφορετικά, δεν μπαίνουν σε καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης με κανέναν από τους ενδιαφερόμενους, που ειδικά τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως επικρατέστερος όλων είναι η Εστουντιάντες. Να σημειώσουμε πως αυτό το ποσό ων 2 εκατ. ευρώ, δεν εισπράττεται εξ ολοκλήρου από την ελληνική ομάδα, αλλά βάσει της αρχικής συμφωνίας, μοιράζεται εξ ημισίας με την Ουντινέζε.

Και ακριβώς σε αυτό το ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει ο παίκτης συνίσταται και η ιδιαιτερότητα της προσπάθειας Νταμπίζα για ανανέωση του Αργεντινού. Ναι μεν ο ίδιος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη πως περνάει καλά στην Αθήνα, ωστόσο ποτέ δεν έκανε λόγο -μιλώντας πάντα πολύ προσεκτικά- για πρόθεσή του να επεκτείνει το συμβόλαιό του. 

Υπενθυμίζουμε πως στη φετινή σεζόν, ο ποδοσφαιριστής εισέπραξε 250.000 ευρώ και την ερχόμενη προβλέπεται να εισπράξει 280.000. Εκ των πραγμάτων συνεπώς, οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και αν γίνει, δεν προβλέπεται ο ίδιος να αξιώσει οτιδήποτε λιγότερο από 300.000 ευρώ. Ποσό που θα είναι πολύ... συμφέρον για το "τριφύλλι", αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportdog, θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Ακόμη όμως και αυτό το βάσει λογικής μίνιμουμ των απαιτήσεων του Εμάνουελ Ινσούα, ξεπερνάει το ταβάνι της μισθολογικής πολιτικής του συλλόγου, που μόνο για 2-3 νεοαποκτηθέντες προβλέπεται να ξεπεραστεί. Και επειδή ακριβώς λοιπόν μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, ο συγκεκριμένος -οικονομικά- Παναθηναϊκός να δώσει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαιά του σε αριστερό μπακ, η διαπραγμάτευση με τον Ινσούα είναι πολύ ιδιαίτερη.

Ο σύλλογος φροντίζει να "διαλαλεί" το ποσό που θέλει (στη ρήτρα δηλαδή) και να παραδέχεται -βάσει ρεπορτάζ- πως η όποια ουσιαστική συζήτηση για τον ποδοσφαιριστή θα πάει πιο πίσω χρονικά, αφού διευθετηθούν οι άλλες υποθέσεις ανανεώσεις συμβολαίων. Γι’ αυτό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί αφενός το ενδεχόμενο πώλησης του Αργεντινού και αφετέρου ακόμη και να ξεκινήσει η ερχόμενη σεζόν χωρίς να έχει ανανεώσει ο παίκτης, αφού -κακά τα ψέματα- σημείο σύγκλισης στα δικά του "θέλω" και τα "μπορώ" του συλλόγου, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Μπαμ" από Αλαφούζο - Υπογράφει με Έλληνα παικταρά - Έτσι φτιάχνει ομάδα - Θα τρελαθεί ο κόσμος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags