Facebook Pixel "Γι’ αυτό κατεβαίνω με Ψινάκη, θέλω να σώσω την Ελλάδα - Δίκαια ο ΠΑΟΚ, τι φταίει στον Ολυμπιακό"
| 2019-05-21 14:45:00

"Γι’ αυτό κατεβαίνω με Ψινάκη, θέλω να σώσω την Ελλάδα - Δίκαια ο ΠΑΟΚ, τι φταίει στον Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Γι’ αυτό κατεβαίνω με Ψινάκη, θέλω να σώσω την Ελλάδα - Δίκαια ο ΠΑΟΚ, τι φταίει στον Ολυμπιακό"

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Λάμπρος Χούτος, στο sportdog.

Στην απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά και να ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων στις προσεχείς Ευρωεκλογές, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Λάμπρος Χούτος.

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε για τους λόγους που τον παρακίνησαν προς αυτή την κατεύθυνση, τους τομείς που τον ενδιαφέρον να επικεντρωθεί, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία και τις υποδομές που απουσιάζουν, πρότεινε λύσεις για να αλλάξει η κατάσταση, ενώ αναφέρθηκε και στη φετινή παρουσία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, τις φανέλες των οποίων έχει φορέσει στο παρελθόν.  

"Γι' αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Ψινάκη"

"Για πολλά χρόνια δεν ψήφιζα και δεν ασχολούμουν πολύ με την πολιτική, γιατί είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου με όσα συμβαίνουν. Η αδράνεια, βέβαια, δεν είναι σωστή επιλογή, να μη συμμετέχω στην εκλογή. Βλέποντας την πρωτοβουλία του Ψινάκη να δημιουργήσει καινούργιο κόμμα, που θα απαρτίζεται από επιτυχημένους σε κάθε τομέα, με βασικές αρχές το ήθος, την ειλικρίνεια και την τιμιότητα, και γνωρίζοντας ότι ο Ψινάκης έχει ταλέντο στην Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις, άρα θα μπορούσε να πετύχει συνεργασίες στην Ευρώπη για επενδυτικά προγράμματα κ.λπ. Προκειμένου να υπάρξει, επιτέλους, ανάπτυξη και να σωθούμε από την κατάσταση χρεωκοπίας που σχεδόν έχουμε φτάσει. Ο λόγος που συμμετέχω στις Ευρωεκλογές, λοιπόν, είναι λόγος ανάγκης, επειδή αγαπώ την Ελλάδα. Έχω μεγαλώσει στο εξωτερικό, αλλά είμαι τυχερός που είμαι Έλληνας και νιώθω την υποχρέωση να προστατεύσω την Ελλάδα", ήταν το αρχικό σχόλιο του Λ. Χούτου στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει για την υποψηφιότητά του:  

"Όποιον ενημερώνω ότι συμμετέχω στις Ευρωεκλογές, χαίρεται πολύ γι' αυτή την απόφαση. Βέβαια, εκπλήσσονται στην αρχή, γιατί μεγάλο ποσοστό του κόσμου δεν πιστεύει και δεν πηγαίνει να ψηφίσει. Όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει αρνητική χροιά η έννοια του πολιτικού. Που θα έπρεπε να ήταν από τα πιο σημαντικά πρόσωπα, που θα προωθεί το συμφέρον της χώρας και θα την προστατεύει. Είμαι σχεδόν 40 ετών και βλέπω συνεχώς δύο κόμματα να κυβερνούν, τα ίδια πρόσωπα πάνω-κάτω. Η χώρα, όμως, είναι σε στάδιο χρεωκοπίας, οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό. Θα έπρεπε η Ελλάδα να κάλυπτε τα όνειρα των νέων, ώστε να μην σκέφτονται τόσο εύκολα να φύγουν στο εξωτερικό. Δεν είμαστε καθόλου καλά ως χώρα, κι αυτό νομίζω ότι το βλέπουν όλοι".



"Έτσι θα αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Αν η πορεία σας είναι θετική και εκλεγείτε, θα ασχοληθείτε περισσότερο με θέματα του αθλητισμού;

"Θα ασχοληθώ με οτιδήποτε έχει να κάνει με το κοινό καλό, την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος. Βέβαια, για τον αθλητισμό θα δώσω και την ψυχή μου, ταξίδεψα από νωρίς, είμαι από μικρός παιδί στα γήπεδα, βρέθηκα στα 13 μου στην Ιταλία. Κι έχω λάβει πολλές πληροφορίες για τον αθλητισμό, όλα αυτά θα τα κάνω με τιμιότητα, ειλικρίνεια, καλή πρόθεση. Νιώθω ότι μπορώ να τα καταφέρω με το επιστημονικό επιτελείο που μας παρέχει για κάθε τομέα ο Ηλίας Ψινάκης".

Ποια είναι η άποψή σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Το ελληνικό πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον γύρω από αυτό, έχει μειωθεί. Ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο, ο ανταγωνισμός είναι χαμηλός, δεν είναι χαρούμενοι οι οπαδοί. Δεν γίνεται να υπάρξει δυνατό πρωτάθλημα με δύο δυνατές ομάδες. Πρέπει όλοι να έχουν καλές και δυνατές ακαδημίες, να εξελίσσουν τους παίκτες που έχουν. Γιατί η Ελλάδα είναι προφανές ότι διαθέτει ταλέντο, αλλά θα πρέπει να ξαναδούμε πολλά. Έχουμε αποδείξει ότι χωρίς υποδομές μπορούμε να έχουμε διακρίσεις. Φανταστείτε η χώρα να διέθετε υποδομές και την τεχνογνωσία άλλων χωρών".

Θεωρείτε, δηλαδή, σημαντικό το κομμάτι των υποδομών για να προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι θεσμικοί φορείς, αλλά και το κράτος, για να εξελιχθούν όλες οι ομάδες, για να εξελίξουμε το άθλημα. Γιατί υπάρχει ταλέντο και πρέπει όλοι να αποκτήσουν καλύτερη επαφή με την τεχνογνωσία και τις ακαδημίες. Να έρχονται και ξένοι παίκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά να τους φέρουμε για να μας μάθουν κάτι περισσότερο, κάτι που δεν γνωρίζουμε. Δεν εννοώ ότι θέλω μόνο να προστατεύσουμε τους Έλληνες παίκτες, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε ευρύτερα το υλικό μας". 



"Δίκαια το πήρε ο ΠΑΟΚ - Γι' αυτό δεν ήταν ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός"

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φέτος το πρωτάθλημα, πώς είδατε την ομάδα της Θεσσαλονίκης; 

"Θεωρώ ότι δικαίως πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε συνοχή ως ομάδα και κορμό. Έχει καλό mentality, διότι επενδύει και φροντίζει τις ακαδημίες του. Μακάρι όλες οι άλλες ομάδες να παλέψουν με τον ίδιο τρόπο".

Πώς είδατε τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά νομίζω ότι έχει επηρεαστεί από τις πολλές αλλαγές προπονητών και παικτών. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις προπονητές και παίκτες, γιατί αυτό επηρεάζει την ταυτότητα της ομάδας. Αυτό που, αντίθετα, έχει ο ΠΑΟΚ με τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό από παίκτες. Γι' αυτό ο Ολυμπιακός δεν ήταν ανταγωνιστικός, αν και προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο".

Έλειψε ένας Χούτος φέτος, ένα καλός σκόρερ δηλαδή από τον Ολυμπιακό;

"Θεωρώ ότι ένας καλός και ποιοτικός σκόρερ είναι αναγκαίος σε κάθε ομάδα. Πολύ περισσότερο σε έναν σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός, που οι επιθετικοί του θα πρέπει να σκοράρουν, να δίνουν επιθετικές λύσεις και να εμπνέουν σιγουριά στην ομάδα". 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags