Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Η μεγάλη "μαγκιά" του Βαρέλα και ο Σάχοφ που τον ακολουθεί
| 2019-05-22 14:59:00

Κανένας υπερδιπλασιασμός - Μεγάλη "μαγκιά" Βαρέλα - Εκεί θα πάει - Σκάει νέο "όχι" στον Σαββίδη!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Κανένας υπερδιπλασιασμός - Μεγάλη "μαγκιά" Βαρέλα - Εκεί θα πάει - Σκάει νέο "όχι" στον Σαββίδη!

Όσα δεν γράφτηκαν για τον Αφρικανό άσο. Ποιος τον... ακολουθεί;

ΠΑΟΚ - Φερνάντο Βαρέλα - Γεβγέν Σάχοφ: Προφανώς και το ποστάρισμα του Γιώργου Σαββίδη, χθες, πριν διαρρεύσει η αρνητική απάντηση του Αφρικανού στόπερ στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, είναι δεδομένο. "Ουδείς αναντικατάστατος". Ισχύει στη ζωή, ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και όταν μιλάμε για μια προσωπικότητα, εντός και εκτός αποδυτηρίων, που είχε καταλυτική επίδραση στα... πάντα των νταμπλούχων.

Αυτό που δημιουργεί πρόσθετα ερωτηματικά όμως, είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του διαφαινόμενου (όπως όλα δείχνουν) "διαζυγίου" με τον Φερνάντο Βαρέλα. Η -απηχούσα θέσεων ΠΑΟΚ- Metrosport καταγράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο την πρόθεση του Σαββίδη να αντικαταστήσει τον κορυφαίο στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία διετία με έναν -εκτός από ισάξιο- νεότερό του.

Δεκτό φυσικά, με μια εύλογη υποσημείωση: αν η ηλικία ήταν ένα ζητούμενο, για τον 32χρονο αμυντικό πώς ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας και για τον 33χρονο Βιεϊρίνια, ο οποίος μάλιστα καλείται να ξεπεράσει και έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, δεν αποτελεί, με τον αρχηγό της ομάδας να υπογράφει πρόσφατα νέο συμβόλαιο; (καμία διάθεση συμψηφισμού αξίας και προσφοράς των δύο παικτών, κάθε ένας έχει το μερίδιό του, απλώς βάσει της υποβόσκουσας συλλογιστικής εύλογα προκύπτουν ερωτηματικά…).

Επίσης, το οικονομικό κομμάτι. Προφανώς και δεν υφίσταται υπερδιπλασιασμός στις απολαβές του παίκτη. 700.000 ευρώ εισέπραττε, 1,1-1,2 εκατ. του προτάθηκαν τον χρόνο. Αύξηση της τάξης του 60% είναι, όχι του +100%. Και επίσης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το sportdog, ο ποδοσφαιριστής, δείχνοντας εμπράκτως την πρόθεσή του να ανανεώσει, δεν έχει συζητήσει με καμία απολύτως ομάδα. Η αλήθεια είναι πως παρά τη φημολογία, δεν έχει προτάσεις από την αραβική χερσόνησο (περιμένουν σήμα του πάντως…), ενώ τώρα πλέον αναμένεται να γίνει (σοβαρή) προσπάθεια για την αγορά της Κίνας και των ΗΠΑ.

Παράλληλα, αυτό που πρέπει σίγουρα να προβληματίσει είναι η τάση που μοιάζει να δημιουργείται στο θέμα των ανανεώσεων. Απόδειξη ο Γεβγέν Σάχοφ, για τον οποίο μεταφέρθηκε πως η τελευταία πρόταση του ΠΑΟΚ αγγίζει τις 700.000 ευρώ, παρά ταύτα, ο ίδιος ο Ουκρανός είναι αρνητικός και δεν δείχνει διάθεση να την αποδεχτεί.

Η απορία και ο προβληματισμός έγκειται στο ότι ο παίκτης αυτό ακριβώς το ποσό ζητούσε εξ αρχής: 700.000 ευρώ. Αν του προσφέρεται, γιατί το αρνείται; Οι δικές μας πληροφορίες, και τις έχουμε καταγράψει, είναι πως στον Ουκρανό προτάθηκε αύξηση 20% και από τις 420.000 καθαρές αποδοχές, του προσφέρθηκε νέο συμβόλαιο με 500.000 ετησίως… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κανένας υπερδιπλασιασμός - Μεγάλη "μαγκιά" Βαρέλα - Εκεί θα πάει - Σκάει νέο "όχι" στον Σαββίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags