Facebook Pixel ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Γιατί τον "τελειώνει" ο Μελισσανίδης - Παίρνει 100.000 ευρώ
| 2019-05-23 18:10:00

"Τελειωμένος" Χιμένεθ - Γιατί τον "έφαγε" ο Τίγρης - Απίστευτα πράγματα - Παίρνει 100.000 ευρώ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Τελειωμένος" Χιμένεθ - Γιατί τον "έφαγε" ο Τίγρης - Απίστευτα πράγματα - Παίρνει 100.000 ευρώ!

"Μπουρλότο" στην ΑΕΚ. Απρόβλεπτες εξελίξεις. Τι έγινε στα Σπάτα;

ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Από το πουθενά λοιπόν, άνοιξε θέμα Χιμένεθ στην Ένωση. Και από τα πλέον υπεύθυνα χείλη,  αυτά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Άκρως αντιφατικά μεν, αλλά υφίσταται. Αντιφατικά γιατί δεν γίνεται από την μία το club, επισήμως – γιατί τέτοιος είναι ο λόγος του ιδιοκτήτη – να παραδέχεται πως ο σχεδιασμός προχωράει βάσει των εισηγήσεων ή έστω της σύμφωνης γνώμης του προπονητή και από την άλλη αυτός να είναι στον «αέρα».

Δεδομένα, στον Χιμένεθ δεν ακούστηκαν και τόσο καλά τα χτεσινά. Δεδομένα όμως, από την άλλη, δεν έπεσε και από τα σύννεφα. Και αυτό γιατί η σχέση, η συμφωνία των δύο πλευρών για συνέχεια και την επόμενη χρονιά, εξ αρχής περιλάμβανε μια παράμετρο. Παράμετρο, η οποία και επιβεβαιώθηκε και στην προ της αναχώρησης του Χιμένεθ για την πατρίδα του: πως δηλαδή όλη αυτή η συνέχεια θα επισημοποιηθεί μετά την 10η Ιουνίου. Μέχρι τότε και οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα να «σπάσουν» την αρχική συμφωνία, με την καταβολή μιας σχετικής αποζημίωσης (100.000 ευρώ εκατέρωθεν).

Οπότε, ναι μεν ο Χιμένεθ έφυγε από την Ελλάδα γνωρίζοντας, ή έστω ελπίζοντας και έχοντας την εντύπωση πως θα παραμείνει, πως συνεχίζει και προφανώς πιάνοντας δουλειά για τις μεταγραφικές υποθέσεις της ΑΕΚ – πώς να εξηγηθεί άλλωστε διαφορετικά το γεγονός ότι όλα τα ονόματα που «παίζουν» στο ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες αποτελούν εισηγήσεις Χιμένεθ – από την άλλη όμως, αυτό ακριβώς περίμενε να τεστάρει και ο ίδιος: κατά πόσον δηλαδή τα «θέλω» του, έστω και σε αρχικό επίπεδο, θα υλοποιηθούν.

Αυτονόητο βέβαια πλέον πως όλα αυτά αποκλείεται να προχωρήσουν. Εφόσον και επισήμως από την Ένωση διαρρέεται πως αναζητάται νέος προπονητής, η ζημιά έγινε. Δηλαδή, πως θα «επιβιώσει» ο Χιμένεθ και πως θα δεχτεί ότι θα είναι αυτός ο προπονητής του Δικεφάλου, μετά την 10η Ιουνίου, όταν γνωρίζει πως μέχρι τότε η ΑΕΚ αναζητά αντικαταστατή του; Και θα παραμείνει μόνο αν δεν βρεθεί ο κατάλληλος; Πώς θα μπορέσει να σταθεί επικοινωνιακά, στα αποδυτήρια, στις σχέσεις τους με τους συνεργάτες του (ή τους  «συνεργάτες» του) στην ομάδα και στη διοίκηση όντας και αποτελώντας πρακτικά μια «αναγκαστική» επιλογή;

Και φυσικά, ενόσω καταγράφονται όλες αυτές οι παλινωδίες, που μόνο ευοίωνα δεν ξεκινάνε την περίοδο του προγραμματισμού της Ένωσης, τη σοβαρότερη δηλαδή για κάθε επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα, δεν γίνεται παρά να δημιουργούνται και εύλογες απορίες για τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε πέρυσι από την ΑΕΚ ο Χιμένεθ. Ναι, εννοείται πως υπήρχε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, αλλά τα όσα τότε λέγονταν, περί διαφωνίας του για την μεταγραφική πολιτική, την επάνδρωση του ρόστερ και το  μπάτζετ, προφανώς και δεν είναι τυχαία.

Όπως και είναι πλέον ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν προπονητή που η διοίκηση δεν πιστεύει. Τουλάχιστον όχι στο 100%. Και αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε μοιραία, αυτός δεν γίνεται να επιβιώσει. Ούτε (επαναλαμβάνουμε) επικοινωνιακά, ούτε στα αποδυτήρια, ούτε πουθενά…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags