Facebook Pixel Τα δεδομένα για προπονητή στην ΑΕΚ - Τι "παίζει" με Καρντόσο, Βιέιρα και Ράμος
| 2019-05-25 12:30:00

Τον ήθελε ο Μαρινάκης, τον παίρνει ο Τίγρης - Εκεί έκανε το "μπαμ" - "Χτυπάει" παντού - Και Ισπανός!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τον ήθελε ο Μαρινάκης, τον παίρνει ο Τίγρης - Εκεί έκανε το "μπαμ" - "Χτυπάει" παντού - Και Ισπανός!

Τσίτα τα γκάζια στην ΑΕΚ. Δεν παίζει μόνος του. Έχουμε ονόματα...

Εφόσον η ΑΕΚ είναι σε αναζήτηση προπονητή, απολύτως αναμενόμενη η ονοματολογία. Στα σημερινά πρωτοσέλιδα και στα sites από τα μεσάνυχτα, κυριαρχεί το όνομα του Μιγκέλ Καρντόσο. Πορτογάλος, στα 47 του, με αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Από βοηθός του Πάουλο Φονσέκα στη Σαχτάρ, έκανε το μπαμ με έναν εντυπωσιακό 1,5 χρόνο στη Ρίο Αβε, προτού μετακομίσει στη Ναντ, όπου έκατσε ελάχιστα (8 ματς μόνο) και εν συνεχεία για λίγο περισσότερο (15 ματς) στη Θέλτα.

Δεν είναι εύκολη περίπτωση. Φαίνεται και από τις ομάδες στις οποίες δούλεψε και το πόσο γρήγορα προωθήθηκε από το πορτογαλικό «σύστημα». Αλλωστε, πριν έρθει στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός είχε ψαχτεί για την περίπτωση του, τότε όμως, είχε φανεί πως προτεραιότητα του 47χρονου τεχνικού δεν ήταν το να έρθει στην Ελλάδα. Και όπως μαθαίνει ο sportdog, αυτή η προτεραιότητα παραμένει, χωρίς όμως να είναι απαγορευτικό για την ΑΕΚ να κάνει την προσπάθεια της.

Δεν είναι φυσικά ο μόνος. Η ΑΕΚ έχει ρωτήσει, όπως έγκαιρα έχει γράψει ο sportdog, για τον Ιβο Βιέιρα, αυτός όμως πηγαίνει προς Ρίο Αβε, έχει σίγουρα (άμεσα ή μέσω τρίτων) κάνει επαφή με τον Ντάνιελ Ράμος, τον μέχρι προχτές τεχνικό της Ρίο Αβε, ενώ στη λίστα της υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη Πορτογάλος προπονητής (έτσι κι αλλιώς η εν λόγω αγορά κυριαρχεί στην σκέψη των ανθρώπων του «δικεφάλου», που αναζητούν έναν δικό τους… Πέδρο Μαρτίνς), αλλά και ένας Ισπανός, χωρίς όμως με τον συγκεκριμένο να έχει γίνει κάποια – μέχρι στιγμής – ουσιαστική επαφή.

Προφανές πως στην ΑΕΚ «δουλεύονται» παράλληλα τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις, το ιδανικό ενδεχομένως να είναι ο Καρντόσο, οι δεδομένες όμως δυσκολίες της εν λόγω υποψηφιότητας αφήνει ανοιχτά και άλλα ενδεχόμενα και επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερά πράγματα για Μπεργκ και Ολυμπιακό - Κάνουν ρελάνς οι Ερυθρόλευκοι - Τι θέλει ο Σουηδός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags