Facebook Pixel Μπαρτσελόνα – Βαλένθια: 1-2
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-25 23:58:00

Θρίαμβος για Βαλένθια, σήκωσε το Κύπελλο - Νέα αποτυχία για Μπαρτσελόνα, χαμός με Βαλβέρδε (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Θρίαμβος για Βαλένθια, σήκωσε το Κύπελλο - Νέα αποτυχία για Μπαρτσελόνα, χαμός με Βαλβέρδε (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «νυχτερίδες» νίκησαν 2-1, φοβερές αντιδράσεις για Ερνέστο!

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια: Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν η Βαλένθια, καθώς στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα και κατέκτησε πανάξια το όγδοο Κύπελλο της ιστορίας της.

Οι «νυχτερίδες» πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση, προηγήθηκαν 2-0 στο 33’ και στη συνέχεια έδωσαν την μπάλα στην Μπάρτσα, η οποία με τον Μέσι… μόνο του, δεν είχε πλάνο για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ο Αργεντινός μείωσε στο 73’, όμως οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να βρουν στη συνέχεια το χρυσό γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Έτσι λοιπόν, η Βαλένθια επιστρέφει στους τίτλους μετά το 2008, ενώ η Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, έκλεισε τη χρονιά με τον χειρότερο τρόπο, καθώς μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Champions League από τη Λίβερπουλ, ήρθε και ο χαμένος τελικός στο Κύπελλο.

Οι δύο αυτές αποτυχίες μάλιστα, χρεώνονται αποκλειστικά στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος παρά την στήριξη της διοίκησης, δέχεται πλέον τρομερή πίεση και το μέλλον του είναι στον… αέρα. Μάλιστα, ήδη οι οπαδοί της Μπάρτσα έφτιαξαν στο twitter hashtag #ValverdeOut!
 

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι «νυχτερίδες» εκμεταλλεύτηκαν τους ταχύτατους επιθετικούς τους και την αδυναμία της Μπάρτσα στους ανοικτούς χώρους, «χτυπώντας» δύο φορές στην αντεπίθεση. Στο 21’ ο Γκαμεϊρό έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε τον Άλμπα και «κεραυνοβόλησε» τον Σίλεσεν για το 1-0.

Πριν η Μπαρτσελόνα συνέλθει, η Βαλένθια έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου γκολ. Ο Σολέρ έκανε απίθανη κούρσα από τα δεξιά και γύρισε στον Ροντρίγκο, ο οποίος πέτυχε το 2-0 με κεφαλιά εξ΄επαφής! Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ήταν εγκλωβισμένη κόντρα στην σφιχτή άμυνα της Βαλένθια. Στο 56’ ο Μέσι έκανε υπέροχη ενέργεια και σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε δοκάρι και στην επαναφορά ο Βιδάλ την έστειλε άουτ προ κενής εστίας!

Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 73’ τελικά βρήκαν το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Λανγκλέ που απέκρουσε ο αντίπαλος πορτιέρε, ο Μέσι πήρε το ριμπάουντ και από κοντά μείωσε σε 1-2. Το γκολ αυτό αναπτέρωσε τις ελπίδες των Καταλανών, οι οποίοι πίεσαν στα επόμενα λεπτά, αλλά παίζοντας χωρίς πλάνο και με τους Βιδάλ – Πικέ σε ρόλο φορ, δεν είχαν τύχη, ενώ από θαύμα γλίτωσε το 1-3.
 

 

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Σίλεσεν, Σεμέδο (46’ Βιδάλ), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς (77’ Αλενιά), Μπουσκέτς, Αρτούρ (46’ Μάλκομ) ,Σέρχι Ρομπέρτο, Κουτίνιο, Μέσι

Βαλένθια: Χάουμε ,Βας, Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Σολέρ, Παρέχο (65’ λ. τρ. Κοντογκμπιά), Κοκλέν, Γκουέδες, Ροντρίγκο (88’ Ντιακαμπί), Γκαμεϊρό (72’ Πιτσίνι)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags