Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιο ντέρμπι; Η Τσέλσι ξεφτίλισε την Άρσεναλ και σήκωσε το Europa League! (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-29 23:50:00

Ποιο ντέρμπι; Η Τσέλσι ξεφτίλισε την Άρσεναλ και σήκωσε το Europa League! (BINTEO)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ποιο ντέρμπι; Η Τσέλσι ξεφτίλισε την Άρσεναλ και σήκωσε το Europa League! (BINTEO)

Θρίαμβος για τους Μπλε με 4-1 στον τελικό!

Ο πολυαναμενόμενος λονδρέζικος «εμφύλιος» του Europa League εξελίχθηκε σε μονόλογο της Τσέλσι!

Οι Μπλε πάτησαν… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και διέλυσαν την Άρσεναλ με 4-1, κατακτώντας το Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία τους!

Ζιρού και Πέδρο άνοιξαν τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, με τον Αζάρ να «κλειδώνει» την κατάκτηση του τίτλου με δύο γκολ. Το μοναδικό γκολ της Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που έπαιξε βασικός σε ολόκληρο το ματς, πέτυχε ο Ιγουόμπι.

Το ματς

Η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού η Τσέλσι δεν έκανε σχεδόν τίποτα στο επιθετικό κομμάτι στα πρώτα 30 λεπτά του ματς.

Οι Κανονιέρηδες είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 9’. Στο 18’ ο Λακαζέτ έπεσε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι, με τον διαιτητή να μη βλέπει παράβαση, ενώ 28’ η Άρσεναλ «άγγιξε» το γκολ. Ο Τζάκα, όμως, στάθηκε άτυχος καθώς η «βολίδα» που επιχείρησε από μακρινή απόσταση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η μεγάλη ευκαιρία της Άρσεναλ «ξύπνησε» την Τσέλσι, η οποία ανέβασε την απόδοσή της. Οι Μπλε είδαν το διαγώνιο σουτ του Έμερσον να σταματά στον Τσεχ στο 34’, ενώ στο 39’ ο γκολκίπερ των Κανονιέρηδων έκανε καταπληκτική απόκρουση σε αριστερό πλασέ του Ζιρού!

Τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Τσέλσι να μπαίνει δυναμικά και να… καθαρίζει τον τελικό. Ο Ζιρού πήρε την εκδίκησή του από τον Τσεχ στο 49’. Μετά από σέντρα του Έμερσον, ο Γάλλος επιθετικός έπιασε τρομερή κεφαλιά προ του Κοσιελνί και άνοιξε το σκορ για τους Μπλε.

Πριν η Άρσεναλ προλάβει να συνέλθει από το σοκ, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι «κλείδωσε» την κατάκτηση του τίτλου. Στο 60’ ο Αζάρ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Πέδρο έκανε το 2-0 με αριστερό πλασέ στην κίνηση, ενώ στο 65’ ο Αζάρ μετατράπηκε από πασέρ σε σκόρερ. Ο Μέιτλαντ-Νάιλς ανέτρεψε τον Ζιρού εντός περιοχής, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και ο Βέλγος σταρ το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0 της Τσέλσι!

Ο νεοεισελθόντας Ιγουόμπι έδωσε ελπίδες στην Άρσεναλ, μειώνοντας σε 3-1 με φανταστικό σουτ στο 69’, αλλά ο Αζάρ ήταν ξανά εκεί για να καταστρέψει τα όνειρα των Κανονιέρηδων. Στο 72’ ο Βέλγος έγραψε το τελικό 4-1 έπειτα από λάθος του Ομπαμεγιάνγκ και σέντρα του Ζιρού, χαρίζοντας το τρόπαιο στην Τσέλσι με θριαμβευτικό τρόπο!

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον Παλμιέρι, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71' Ουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (89' Τζαπακόστα).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ (66' Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (66' Ιγουόμπι), Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (78' Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags