Facebook Pixel Μιγκέλ Καρντόσο: Αυτούς "τελειώνει" από την ΑΕΚ
| 2019-05-31 10:12:00

Παίρνει "κεφάλια" ο Καρντόσο - Αυτούς "καθαρίζει" - Δύο Έλληνες στη "μαύρη λίστα" - Τρελές εκπλήξεις

του Γιώργου Θεοδωράκη
Παίρνει "κεφάλια" ο Καρντόσο - Αυτούς "καθαρίζει" - Δύο Έλληνες στη "μαύρη λίστα" - Τρελές εκπλήξεις

Σκάνε οι πρώτες "ρουκέτες". Ρεπορτάζ με ονόματα στο sportdog!

ΑΕΚ - Μιγκέλ Καρντόσο: Ο διάβολος, λένε, πως κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και αυτές, σε συνήθως... εορταστικές συνεντεύξεις Τύπου, στις οποίες παρουσιάζονται νέοι προπονητές, συνήθως είτε παρερμηνεύονται είτε... παρασέρνονται από το χαλαρό, ανανεωτικό, χαρούμενο κλίμα.

Το είπε λοιπόν ξεκάθαρα χθες ο Μιγκέλ Καρντόσο στην παρουσίασή του: συνηθίζει και θέλει να δουλεύει με 23 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τρεις τερματοφύλακες. Ναι, δεν απέκλεισε κάτι περισσότερο, επικαλούμενος τον κανονισμό που υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν στην αποστολή τους στα ματς Κυπέλλου, τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τις ακαδημίες τους, αλλά ο Πορτογάλος ήταν σαφής.

Μια ματιά λοιπόν στο τρέχον ρόστερ της ομάδας αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως τα... μαθηματικά δεν βγαίνουν! Με την εξαίρεση λοιπόν των φευγάτων δανεικών (Άλεφ, Μπογέ, Πόνσε), του επίσης δανεικού Γιακουμάκη, αλλά και τους πιτσιρικάδες (Γιαννούτσος, Μπότος, Μπούσης, Γιούσης), το έμψυχο δυναμικό της Ένωσης αριθμεί ακριβώς 20 ποδοσφαιριστές!

Εύλογα λοιπόν προκύπτει η απορία τι θα γίνει με τις προσθήκες. Ήδη η Ένωση έχει φτάσει στους... 22, αφού συμφώνησε με τους Αθανασιάδη, Ντέλετιτς, ενώ δεν είναι μυστικό πως ψάχνει έναν στόπερ, έναν δεξιό μπακ, έναν κεντρικό χαφ, δύο ακραίους επιθετικούς και έναν φορ. Κάντε τις προσθέσεις. Μιλάμε για 27 ποδοσφαιριστές συνολικά. Και αυτό με την προϋπόθεση πως οι προσθήκες περιορίζονται στις προαναφερθείσες (σε θέση και ποσότητα).

Άρα, για να φτάσουμε στο επιθυμητό νούμερο των 20+3 (τερματοφυλάκων) που θέλει ο Μιγκέλ Καρντόσο, είναι προφανές πως θα πρέπει να αποχωρήσουν 3+1 (τερματοφύλακας). Και άντε, η περίπτωση του Μπάρκα επίσης δεν αποτελεί μυστικό πως τελεί υπό παραχώρηση από την ΑΕΚ. Οι υπόλοιποι τρεις;

Βασικοί υποψήφιοι, σε πρώτη ανάγνωση, είναι ο (άφαντος φέτος) Γιαννιώτας και ο Κλωναρίδης, το σχέδιο που είχε ο Χιμένεθ γι' αυτόν, να τον μετατρέψει δηλαδή σε δεξιό μπακ-χαφ, προφανώς δεν υφίσταται πλέον. Ποιος λοιπόν θα είναι ο τρίτος που θα "καεί"; Το όνομα του Τσόσιτς εννοείται πως παραμένει ψηλά στη "μαύρη λίστα", ωστόσο μία από τις πρώτες "διαρροές" που έγιναν μετά την επικύρωση της συμφωνίας με τον Πορτογάλο τεχνικό ήταν πως ο Σέρβος λόγω της τεχνικής του επάρκειας και της επιθυμίας του προπονητή να είναι άρτια καταρτισμένοι οι κεντρικοί του αμυντικοί, κερδίζει μια ακόμη ευκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση, μπαίνουμε σε καθεστώς αξιολόγησης του ρόστερ από τον νέο τεχνικό. Και πολλά απ' όσα θεωρούνται δεδομένα, καλό και χρήσιμο θα είναι να μη αντιμετωπίζονται έτσι, γιατί ίσως μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκάει "μπαμ" με Γκάλο - Τον "χτυπάει" top ελληνική ομάδα - Δεν είναι ο ΠΑΟΚ - Θα "σκάσουν" στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags