Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - ΠΑΟΚ: "Κεραυνοί" παπα-ΠΑΟΚ: "Φύγε Άγγελε - Αρνήθηκε να μιλήσουμε - Αυτόν πάρτε"
| 2019-06-12 20:00:00

"Κεραυνοί" παπα-ΠΑΟΚ: "Φύγε Άγγελε - Αρνήθηκε να μιλήσουμε - Αυτόν πάρτε - Θυμάστε τον Ζαγοράκη;"

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Κεραυνοί" παπα-ΠΑΟΚ: "Φύγε Άγγελε - Αρνήθηκε να μιλήσουμε - Αυτόν πάρτε - Θυμάστε τον Ζαγοράκη;"

Φοβερή συνέντευξη στο sportdog. "Άσε την Παναγία, σε χλευάζουν"

Εθνική Ελλάδας - ΠΑΟΚ: Το κακό κλίμα στο εσωτερικό της Εθνικής Ελλάδας και τη στάση των υπευθύνων «καυτηρίασε» ο παπα-Χρήστος Μήτσιος, γνωστός και ως παπα-ΠΑΟΚ.

Μιλώντας στο Sportdog, αναφέρθηκε στη δριμεία κριτική που ασκείται στον Άγγελο Αναστασιάδη και στις δηλώσεις του για τα θεία.

Ο παπα-ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε επίσης στην κόντρα του ομοσπονδιακού τεχνικού με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ενώ τόνισε με νόημα ότι «πρέπει να βρούμε ένα νέο Ρεχάγκελ».

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στο Sportdog.gr:

Ο Αναστασιάδης κάνει συνεχή επίκληση στα θεία. Πώς το σχολιάζετε; Πολύς κόσμος δεν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του…

«Δηλαδή αυτό είναι το πρόβλημα της Εθνικής; Το αν επικαλείται ο Άγγελος τα θεία; Το πρόβλημα είναι ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Το πώς καταντήσαμε έτσι αυτή την ομάδα μετά τις τεράστιες επιτυχίες του Ρεχάγκελ και του Σάντος κι όχι το αν μιλά ο Άγγελος για τον Θεό και την Παναγία. Γιατί δεν μας λείπουν οι παίκτες. Κάτι άλλο δεν πάει καλά. Ούτε το 2004 είχαμε παικταράδες, αλλά καταφέραμε και νικήσαμε παικταράδες.

Πάντως, στο παρελθόν έχω πει κι εγώ ότι δεν είναι καλό συνεχώς να αναφερόμαστε στον Θεό, να τον εμπλέκουμε στα δικά μας προβλήματα και να τον κατεβάζουμε τόσο χαμηλά. Δεν παίζεις καλά, χάνεις, μετά αρχίζεις να μιλάς για την Παναγία και επέρχεται χλευασμός».

Του έχετε μιλήσει σχετικά; Πιστεύει πράγματι ότι "Αν ο από πάνω πατήσει κουμπί (σ.σ. εννοώντας τον Θεό)" θα αλλάξει η κατάσταση και ότι "Είναι καλύτεροι άνθρωποι οι Αρμένιοι για αυτό τούς αφήνει και κερδίζουν"; Ή με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει να μιλήσει για ποδόσφαιρο;

«Παλαιότερα είχε προσπαθήσει να συναντηθώ μαζί του για να μιλήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν δέχθηκε. Εντάξει, δικαίωμά του είναι. Από εκεί και πέρα, μόνο μια σύντομη συνομιλία είχαμε πρόσφατα και τίποτα παραπάνω.

Όσο για το άλλο που με ρωτάτε, τι να πώ;» (σ.σ γέλασε)

Αφού ο προπονητής μιλάει για τον Θεό, μιλήστε εσείς για Εθνική. Πώς είδατε το παιχνίδι με την Αρμενία;

«Κοιτάξτε, δεν έχουμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι. Όταν έχεις δύο από τα κορυφαία στόπερ της Ευρώπης και παρ΄ όλα αυτά δέχεσαι έξι γκολ σε δύο ματς, είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά».

Είναι σωστή κατά τη γνώμη σας η δριμεία κριτική που ασκείται στον Αναστασιάδη, ή υπερβολική;

«Στην Ελλάδα συνεχώς ασκούμε τεράστια κριτική στους προπονητές, τους βγάζουμε άχρηστους και βιαζόμαστε να ζητήσουμε να φύγουν. Μέχρι που ο κάθε προπονητής, αν καταφέρει να μείνει, αποδεικνύει την αξία του. Θυμάστε τι είχε ακούσει ο Ρεχάγκελ στην αρχή; Θυμάστε τι έλεγαν για τον Σάντος, ακόμα κι όταν ήταν στον ΠΑΟΚ; Χρειάστηκε τότε να βγει ο Ζαγοράκης ως πρόεδρος για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Βγήκε και είπε στους οπαδούς “Δεν με ενδιαφέρει αν σας αρέσει ή όχι, θα τον βλέπετε στον πάγκο της ομάδας γιατί είναι ο κατάλληλος”. Τι υπέροχη δήλωση από υπεύθυνο… και μετά τον αγάπησαν όλοι στον ΠΑΟΚ τον Σάντος και έπειτα έφτιαξε και μια σπουδαία Εθνική.

Για τον Ρανιέρι λέγαμε πως είναι ταβερνιάρης όταν ήρθε εδώ και μετά πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλία με μια μικρή ομάδα. Μήπως δεν ήταν άχρηστος λοιπόν;

Στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα, τελείωσε η σεζόν με νταμπλ και έχει αρχίσει μια κουβέντα για το αν πρέπει να μείνει η φύγει ο Λουτσέσκου. Είναι να τρελαίνεσαι. Πόσες ομάδες στην Ευρώπη πήραν νταμπλ και αήττητο πρωτάθλημα; Τον άνθρωπο που σε έφτασε σε αυτό το σημείο θα τον διώξεις;  Για να φέρεις ποιον; Εντάξει, αν είναι να έρθει να έρθει ο Γκουαρδιόλα ή ο Κλοπ, τότε συμφωνώ, ας φύγει ο Λουτσέσκου».

Ποια είναι η επόμενη μέρα στην Εθνική; Πρέπει να στηριχθεί ο Αναστασιάδης ή να αντικατασταθεί;

«Αν ο Άγγελος είναι το πρόβλημα της Εθνικής, να φύγει. Όμως πρέπει όλοι οι παράγοντες της ομάδας να κάτσουν να σκεφτούν και να δουλέψουν. Εμείς να πούμε ότι στηρίζουμε τον Άγγελο. Αλλά τι σημασία έχει αυτό; Η από πάνω πιστεύουν το ίδιο; Αν τα έχουν ζυγίσει τα πράγματα και είναι αποφασισμένοι να τον στηρίξουν, ας το κάνουν. Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα στο κλίμα εντός της ομάδας.

Το περιβάλλουν είναι αυτό που κάνει τη ζημιά. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στις οικογένειες και παντού.

Στην εθνική Αργεντινής παίζει ο Μέσι και δεν μπορεί να πάρει έναν τίτλο, ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει 200! Ακόμα κι εκεί, με τους παικταράδες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα καταστρέφει τα πάντα.

Εμείς θέλουμε το καλό της εθνικής ομάδας, όμως έχουμε την απαίτηση να κάτσουν όλοι να δουλέψουν και με ενότητα να βρουν τη λύση. Δεν μπορεί να χάνουμε εντός έδρας από τα Φερόε, την Αρμενία και τέτοιες ομάδες. Δεν επιτρέπεται να ξεφτιλίζετε έτσι τους παίκτες και να γεμίζετε οργή τους φιλάθλους. Ο κόσμος έχει τα προβλήματά του, τουλάχιστον η Εθνική πρέπει να του προσφέρει χαρά και όχι να τα κάνει χειρότερα».

Ποια είναι η γνώμη σας για τις δηλώσεις του Παπασταθόπουλου και τι πρέπει να κάνει η ΕΠΟ για τους παίκτες που είναι δυσαρεστημένοι με τον Αναστασιάδη;

«Δυστυχώς, νομίζω πως ο κόσμος που άκουσε τις δηλώσεις, θεώρησε ότι ο Παπασταθόπουλος είχε δίκιο και όχι ο Αναστασιάδης. Έχει ξεφύγει η κατάσταση και πρέπει οι υπεύθυνοι να εντοπίσουν το πρόβλημα.

Εμένα, ως φίλαθλο, δεν θα μου άρεσε καθόλου να δω παίκτες όπως ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς να φεύγουν από την Εθνική. Επαναλαμβάνω, αν είναι ο Άγγελος το πρόβλημα, ας φύγει…».

Ο αντικαταστάτης του πρέπει να είναι Έλληνας ή ξένος;

«Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε ένα νέο Ρεχάγκελ…».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπεσαν οι υπογραφές με "εντολή" Ιβάν - Ταλεντάρα για την επίθεση του ΠΑΟΚ - Μόνο με 10 εκατ. ευρώ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags